Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V kategorii Dětský a přístupný horor od 13 let přibyl další kousek. Jedna jakože useknutá hlava opravdu nestačí. Napětí často mizivé, ale co je největší průser je Emily Browning. Viděl jsem ji nedávno hrát s Tomem Hardym, který se do ní měl zamilovat a už samotná představa že by se do takto šedé existence kdokoliv dokázal zbouchnout je pro mě nereálná. Pokud v Nezvané divák příjde na závěrečný zvrat ještě před půlkou filmu, vlastně je vymalováno, protože nic víc nenabízí. 40% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Je to obvyklé rodinné martyrium tatínka, který si domů místo staré, vrásčité a mrtvé maminky přivedl novou, mladou, čarokrásnou a pevnou maminku, jedna dcerka dává ostentativně najevo své nasrání situací a odmlouvá a ta druhá je švihlá a vidí všude bubáky. V domě se začínají dít podivné věci a pytel komunálního odpadu v garáži se povážlivě rychle pajdá ke dveřím, což by neměl. Vše se žene kupředu cvalem astmatického hlemýždě a já mám alespoň osmdesát minut času natočit nejdelší osten ježka tak, aby vyčníval z klece jejím nejširším otvorem, posunout ježka do poloviny výšky klece, pak točit za vyčnívající osten ježkem, až na jeho protilehlé straně dostaneme do kolmé polohy nad sebou dva jiné ostny, nejdelší, který už vyčnívá vpředu, potom popostrčit předním ostnem ježka. A pak, když už je ježek venku, dá se krásně rozšroubovat, a uvnitř je všechno - všechno!! A pak si můžu ježka namydlit a vrazit si ho do prdele, abych si řádně užil to vzrušující a nečekané finále. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný hororový thriller. Originál jsem neviděl, nepochybuju, že je svým způsobem lepší, ale nebudu The Uninvited tak jako někteří jiní házet do odpadu jen proto, že nejsou originálním projektem. Co jsem si zjišťoval o korejském A Tale of two Sisters, tak je to film velice složitý a nelehký na pochopení, kdežto The Uninvited je taková odpočinková duchařská báchorka, což ale nemusí být nutně úplně na škodu (zvlášť pro ty diváky, kteří nemají s asijskými psychotičnostmi trpělivost). Řemeslně je film dobrý, herecké výkony moc bodů nepřidávají, ale rozhodně ani neubírají. Celkově snímek hodnotím jako lepší průměr. PS: Už by bylo na čase, aby někdo vymyslel nějakou novou šokující pointu, která by se zase deset let recyklovala v desítkách jiných filmů. Tahleta už mi vyloženě pije krev. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Americké publikum by složitost výborného korejského originálu asi určitě nepobralo, tudíž jeho remake se musel zjednodušit a mít přímočařejší linii. Proto nastaly změny. Příběh je tentokrát hlavně o té hodné a plaché dívce, kdežto v originálu byla ve středu dění právě ta rázná a drzá dceruška. Také zapomeňte na ošklivou a zlou macechu, která dívkám, hlavně mladší a bezbranné sestře, ztrpčovala život. Tady nosí krásnou tvář sympatické Elizabeth Banks a čirá nenávist bude zřejmě to poslední, co k ní budete cítit. I když síla původního filmu je samozřejmě úplně jinde, tak remaku se musí nechat to, že šetří lekačkami a atmosféru pozvolna vaří klasickým způsobem – míchat a nechat houstnout. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Už veľmi veľmi dlho ma sklamáva väčšina hororov s áčkovým obsadením. Príliš nízke hodnotenie im udeliť nejde, pretože to má luxusný vizuál a hrajú v tom dobrí herci, ale scenár väčšinou nestojí ani za dve eurá. Pôvodne som chcel napísať niečo v štýle "toto sa môže páčiť iba človeku, čo v živote nevidel žiadny horor.” To by bola pravda tak z polovice. Nato je technická stránka až moc dobre zvládnutá, hudba funguje, kamera robí čo môže (a dosť tomu pomáha) a halucinácie sú (ešte raz) luxusne natočené. Ale preboha, je nejaká šanca aby to bolo ešte predvídateľnejšie?Záverečnú pointu odhadnete maximálne behom prvých piatich minút (pri prvom zábere na... nechcem spoilerovať) a až na malý záblesk nádeje niekde ku koncu (ktorý nás mal zhruba na dve minúty zmiasť), sa to celé vyvíja presne a úplne tak ako čakáte. Pred začiatkom tohto filmu by mal byť uvádzaný nadpis SPOILER. 50%. Hriech obsadiť Strathairna do filmu v ktorom nemá čo hrať. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu složil Christopher Young. Následně pak byla nahrána 78mi členým orchestrem a 20ti členým sborem. (Chatterer)
  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)
  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)

Reklama

Reklama