Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní trend, že Hollywood není schopen vyprodukovat dost vlastních nápadů a kopíruje každý úspěšnější asijský horor. Korejský originál jsem viděl a poměrně se mi líbil - šlo hlavně o dobrý nápad. Guard Brothers ten nápad vzali a docela umně ho předělali do amerických reálií. Původní snímek je lepší, ale i na americkou verzi se dá koukat (zvlášť pokud ještě neznáte pointu), především díky dobrým a pohledným herečkám (Elizabeth Banks, ale i mladé duo). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Po ne příliš vydařených výsledcích z výdělků v zámoří a vcelku průměrné kritice jsem očekával další podprůměrný asijský remake pro teen publikum, ale z výsledku jsem rozhodně překvapen. Herecké obsazení je složeno na rozdíl od konkurence překvapivě z herců, lokace jsou velmi líbivé, hlavní hrdinka ke zulíbání, hudba fenomenální a pointa (sice posté, ale posté dobře) mě opět přichytila nepřipraveného. To by byly všechny klady, na druhé straně barikády stojí příběh, který je na pár místech vyloženě nesmyslný a určitě mu neprospělo, že byl přetvořen vlastně jen kvůli té pointě. Originál jsem neviděl, prý je o něco složitější, tak si jej zkusím sehnat, ale Příběh dvou sester se dle mého povedl více než dobře, tak nějak na tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Dĺžka 84 minút je akurát na to, aby film nezačal nudiť a bez zbytočných okolkov stihol vyrozprávať tajomný príbeh dvoch sestier. Niekoľko hororových momentov pridá napätie a je tu aj zopár scén, ktoré ma poriadne vyľakali. Nečakaná pointa na konci prevráti všetko, čo sme videli naruby a aj keď už nie je žiadnou prelomovou novinkou, prekvapila ma a to je len dobré. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tale of two sisters jsem neviděl a tak jsem se připravoval na tenhel remake s tím že to bude průměrný horor. Ale nakonec se mi líbil o něco víc. Sice je příběh klasický a konec celkem klišé ale celej film jsem měl mrazení, a nenudil jsem se, ona délka je parádní nic nadbytečného. Herečky jsou celkem dobré a i pohledné, na tomhle filmu bych změnil asi hlavně ten konec. Ale jinak za mě palec nahoru. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

SPOILER - POKUD SE NECHCETE OKRÁST O NOVOU A NEUVĚŘITELNĚ NADUPANOU POINTU, TAK NEČÍST! // Nemám rád filmy, které z Vás dělají celou stopáž blbce, aby Vám pak na konci filmu ukázali, že je hlavní postava blázen, všechno si představuje, vidí mrtvé lidi a nic z toho nebylo opravdové. A ještě víc mě překvapuje, že některé lidi tyhle prvoplánové "šokující" pointy pořád baví. Filmařsky to bylo ovšem celkem dobré (i když ne moc hororové) a do té doby než přišel závěr, který mě otrávil, jsem to bral dokonce i jako lehce nadprůměrný snímek a bavilo mě to. Škoda. Za tuhle neoriginální pointu, kterou už jsem viděl v X filmech, prostě ale nemůžu dát víc. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)
  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)
  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)

Reklama

Reklama