Reklama

Reklama

Hlavní postavou je idealistická, romantická a nesobecká Jane (K. Heigl), věčně obětavá společnice svých kamarádek – nevěst, jejíž vlastní štěstí je ovšem v nedohlednu. I když – zamilovaná vlastně je. Jenže do svého šéfa, který se do vztahu dvakrát nežene a do svatby už vůbec ne. Tedy jen s Jane... ale to ona ještě netuší. Jane se vždy skvěle starala o druhé, horší už to bylo s péčí o ni samotnou. Celý život se snaží, aby učinila druhé šťastné a sedmadvacet „družičkovských“ šatů v jejím šatníků to jasně dokazuje. Jednoho večera Jane zničeně pendluje mezi dvěma svatebními oslavami na Manhattanu a v Brooklynu a v patách jí je otravný novinář Kevinem (James Marsden), který píše články o svatbě, i když by se radši věnoval něčemu serióznějšímu. Kevin cítí, že článek o Jane – coby svatebním maniakovi – je výborný materiál. Ale mezi Jane a Kevinem to zrovna dvakrát nejiskří. Spíš naopak. Kevin se vysmívá tomu, co je pro Jane tak důležité – tedy svatbám, což vede k tomu, že ti dva se pořád hádají. Už tak těžký večer ještě zhorší příchod Jeniny mladší sestry Tess (Malin Akerman), do které se okamžitě zamiluje George (Edward Burns), onen Janin šéf, se kterým měla Jane v plánu zůstat celý život. Jenže z ničeho nic Tess zaúkoluje svou vždy ochotnou sestru, aby naplánovala další svatbu – její a Georgovu. Ale city Jane k Georgovi vedou k šokujícím odhalením… a možná k začátku nového života... Lehká romantická komedie už úspěšně vstoupila do filmové distribuce například v Austrálii a stala se nečekaným hitem. Důvodů je hned několik. V hlavních rolích se objeví vynikající herci Katherine Heigl (Chirurgové, Zbouchnutá), James Marsden (X-men, Kouzelná romance) a Edward Burns (Zachraňte vojína Ryana, Prázdniny). Hlavní hrdinka svým naturelem připomene Bridget Jonesovou, ale v daleko laskavějším a zároveň bojovnějším provedení. Scénář pochází z pera autorky úspěšného filmu Ďábel nosí Pradu a režisérkou je Anne Fletcher (Lets Dance). Ve filmu 27 šatů navštívíme svatbu v kovbojském, bikinách a nebo třeba indických sárí. A to vše na nejrůznějších a často velmi obskurních místech. Zároveň se ale setkáme s hrdinkou, která i přes všechnu tu parádu vnímá svatby jako magické okamžiky v životě dvou lidí a snaží se pro jejich štěstí udělat maximum. I v tom je síla jedné z nejlepších romantických komedií poslední doby. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

japsa

japsa (hodnocení, recenze)

příjemná nedělní podívaná, ikdyž lehce připitomělá..

giziela

giziela (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoct, ale Katherine má na víc, než na družičku co se chce vdávat a není s kým. Nějak i to nesedlo, moc sladké, moc trapné, ale dávám za dvě stars, James a jeho kouzelný úsměv mě uchlácholil. JInak ta přehlídka šatů pro družičky co měla Katherine ve skříni, to byla noční můra všech můr:-))))

dopitak

dopitak (hodnocení, recenze)

Shadwell: "Na závěr jedna poznámka: 99% filmů (a umění obecně – knihy, malby, hudba) vytvářejí chlapy." Shady, co ten pravopis...

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Katherine byla výborná a James Mardsen je jednoduše sympaťák... btw. nepřipomíná vám Katherine Heigl tak trochu Dagmar Veškrnovou - Havlovou zamlada? :-)

HNUS

HNUS (hodnocení, recenze)

Nehorazne dlhe a prehnaneee,jedna hviezda,uz neviem preco

T.r.i.s.h.

T.r.i.s.h. (hodnocení, recenze)

Dost možná je to mým momentálním rozpoložením, ale tahle romantická komedie se mi hodně líbila a občas mě i vážně pobavila. Katherine rocks. Na konci se mi i chtělo plakat, ale to je vážně tím mým momentálním rozpoložením =)

Eawy

Eawy (hodnocení, recenze)

aj mne sa to páčilo áno dá sa povedať, že to kradlo určité nápady z ostatných ale do deja vás to vtiahne...

tomi114

tomi114 (hodnocení, recenze)

No ked mam pravdu povedat, mne sa to pacilo. Obcas neuskodi si pozriet nejaku romantiku so s vojou polovickou. Zo zaciatku som nejak sa nesnazil do toho vzivat, ale potom ma to aj dostalo. Dobry film na uvolnenie, 3 a pol hviezdicky si zasluzi. Uz iba sa zucastnit takejto svadby ako na konci bola a jest si vyberat z druziciek:-)

87riki

87riki (hodnocení, recenze)

no neviem, pre mna je Katherine Heigl nevyraznou hereckou bez schopnosti ma dostat, zaujat.. uprimne som s nou este nevidel film, ktory by bol naozaj dobry.. nieco ako Sandra Bullock alebo Heather Graham.. no neviem dokonca aj Nabuchana mi prisla uplna pitomost, ajked to vacsina ludi chvalila, asi nemam pochopenie pre taky druh humoru/filmu..

ladko

ladko (hodnocení, recenze)

Prvých 50 minút výborných, potom to ide rýchlo dole z kopca, ale vďaka Heigl sa to dá bez ujmy na zdraví dopozerať:)

MNTB

MNTB (hodnocení, recenze)

Santek:no zalezi jak to vezmes,ja jsem ten film odepsala jen kdyz jsem cetla o cem ze je, ale pak jsem ho videla a uplne jsme zmenila nazor,ta komedie ma vtip a smrnc a Katherin to zahrala suprove.nedokazu si tam predstavit jinou herecku.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Croma: Stalo se a na chuť jsem jí nepřišel. Líbila se mi v seriálu Roswell, ale to je tak všechno. Tohle bude zase nějaká tuctová nezábavná komedie.

Croma

Croma (hodnocení, recenze)

Než se podíváte na tento film, podívejte se dřív na Zbouchnutou, atˇ příjdete na chutˇ humoru, jež Katherine Heigl zastává

Reklama

Reklama