Reklama

Reklama

Hlavní postavou je idealistická, romantická a nesobecká Jane (K. Heigl), věčně obětavá společnice svých kamarádek – nevěst, jejíž vlastní štěstí je ovšem v nedohlednu. I když – zamilovaná vlastně je. Jenže do svého šéfa, který se do vztahu dvakrát nežene a do svatby už vůbec ne. Tedy jen s Jane... ale to ona ještě netuší. Jane se vždy skvěle starala o druhé, horší už to bylo s péčí o ni samotnou. Celý život se snaží, aby učinila druhé šťastné a sedmadvacet „družičkovských“ šatů v jejím šatníků to jasně dokazuje. Jednoho večera Jane zničeně pendluje mezi dvěma svatebními oslavami na Manhattanu a v Brooklynu a v patách jí je otravný novinář Kevinem (James Marsden), který píše články o svatbě, i když by se radši věnoval něčemu serióznějšímu. Kevin cítí, že článek o Jane – coby svatebním maniakovi – je výborný materiál. Ale mezi Jane a Kevinem to zrovna dvakrát nejiskří. Spíš naopak. Kevin se vysmívá tomu, co je pro Jane tak důležité – tedy svatbám, což vede k tomu, že ti dva se pořád hádají. Už tak těžký večer ještě zhorší příchod Jeniny mladší sestry Tess (Malin Akerman), do které se okamžitě zamiluje George (Edward Burns), onen Janin šéf, se kterým měla Jane v plánu zůstat celý život. Jenže z ničeho nic Tess zaúkoluje svou vždy ochotnou sestru, aby naplánovala další svatbu – její a Georgovu. Ale city Jane k Georgovi vedou k šokujícím odhalením… a možná k začátku nového života... Lehká romantická komedie už úspěšně vstoupila do filmové distribuce například v Austrálii a stala se nečekaným hitem. Důvodů je hned několik. V hlavních rolích se objeví vynikající herci Katherine Heigl (Chirurgové, Zbouchnutá), James Marsden (X-men, Kouzelná romance) a Edward Burns (Zachraňte vojína Ryana, Prázdniny). Hlavní hrdinka svým naturelem připomene Bridget Jonesovou, ale v daleko laskavějším a zároveň bojovnějším provedení. Scénář pochází z pera autorky úspěšného filmu Ďábel nosí Pradu a režisérkou je Anne Fletcher (Lets Dance). Ve filmu 27 šatů navštívíme svatbu v kovbojském, bikinách a nebo třeba indických sárí. A to vše na nejrůznějších a často velmi obskurních místech. Zároveň se ale setkáme s hrdinkou, která i přes všechnu tu parádu vnímá svatby jako magické okamžiky v životě dvou lidí a snaží se pro jejich štěstí udělat maximum. I v tom je síla jedné z nejlepších romantických komedií poslední doby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (312)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $76,808,654Tržby Celosvetovo $160,259,319Tržby za predaj DVD v USA $44,925,227 //počet predaných kusov 2,923,035║ až príliš schématické, okukaná príbehová kostra, výhodou je zaujímavé a hlavne neotravné obsadenie, Katherine Heigl je v celku kúzelná vo svojej úlohe /50%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Průměrný scénář, u kterého zamrzí hlavně tuna okecávaček ke konci, drží nad vodou především Katherine Heigl, ze které pomalu ale jistě roste nová královna romantických komedí. Bez jejího výrazného komického talentu by to bylo poloviční a zachraňoval by maximálně skvělý Marsden, který bohužel na plátně moc dlouho nepobude. Je to trochu škoda, protože téhle dvojce to klape jako už dlouho nikomu, ale i tak je 27 šatů příjemným přírůstkem do žánru, na který bych se nebál zajít ani podruhé. 7/10 ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Za 27 Dresses nestojí Judd Apatow, ale partička holek –- režisér je ženská, scénář vzešel od ženský, hlavní hrdinka je taktéž ženská. Proto není film další Zbouchnutou ani Superbad, což se ostatně dalo čekat, ale on selhává dokonce i jako regulérní romantika tknutá komedií. Proč? Protože 27 Dresses vlastně filmem vůbec není. Není v něm ani kousek vypravěčství, je to celé vystavěné přes vyakcelerovaný úvod, zvolnění ve 2/5 děje, vystřízlivění ve 3/5, spousta opakujících se deja vu ve 4/5 a náběh do happy endu v 5/5, přičemž po celý čas provází postavy emocionální pády a vzestupy dle toho, zda jsou hlavní (ty nejprve padají a poté vzestupují), nebo vedlejší (ty nejprve vzestupují a poté padají). Taktéž dialogy fungují na bázi hovořících – pokud hovoří chlap s chlapem, je z toho konflikt, pokud ženská s ženskou, je z toho drbárna a ještě konflikt, a pokud chlap a ženská, je z toho zakuklená láska a opět konflikt. Jistě, k romantickým komediím musí člověk přistupovat s vědomím, že i v té nejhorší je něco z té nejlepší a obráceně, jenže na tomhle filmu je originální opravdu jen ten jeho název. Radost mi udělala pouze Kačka Heigl - nehorázně sexy oduševnělá blondýna, taková Pamela Anderson s posunutým IQ o 30 up, dokonce i skvěle hraje, když člověk uváží, do jakých peripetií ji film vrhá. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Always bridesmaid, never bride, searching for her Mr. Right...Buřtguláš z ukradených surovin- všech romantických mýtů, sentimentálních schémat a modelových postav, pro který slovo předvídatelnost voňavý eufemismus. Defiluje tu obyčejně krásná, v kanceláři trčící Popelka, švédská modelkovitá Marfuška, pan Dokonalý (castingový přehmat s fádním Edwardem Burnsem) , pan Tajemný (jediný úsměv Jamese Marsdena a vše je zapomenuto), hrdinčina nejlepší kamarádka (Judy Greer jiné role nebere), starostlivý tatík a nadaný afroamerický hošík. Romantická komedie visí na hlavní hrdince a chemické interakci, proto i ty nejdolarovější hvězdy dělají kamerové zkoušky(jak ale mohl vzniknout Mexičan?). Rozkošná Katherine Heigl má v sobě onu roztomilou zlatíčkovost, která z Reese Witherspoon udělala American Boxoffice Treasure, a v duu s pomilováníhodným Marsdenem jí to sluší i pálí. Takže divák snad zapomene na to, že tahle půjčovna svatebních šatů krade své kousky z : In Her Shoes, Runaway Bride, Sabrina, The Holiday, While were you sleeping, The Wedding Planner, Hitch a další. Že jste o polovině nikdy neslyšeli? Štastní to lidé. :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. A Perfect Wedding Day [2:39] ,2. Keepsake [1:30] ,3. Dreams Come True [2:35] ,4. Plans Have Changed [1:45] ,5. Streetwalkin [2:00] ,6. Turncoat [2:23] ,7. Girltalkin [2:06] ,8. George in a Good Light [1:12] ,9. Exposed Heart [1:43] ,10. In Central Park [1:10] ,11. Phone Intrigue [1:12] ,12. Sisters [1:44] ,13. A Mad Dash for Kevin [2:11] ,14. Old Black and White [1:36] ,15. Jumping Ship [1:14] ,16. Theme from 27 Dresses [1:40] ,17. Chasing Jane [2:08] ,18. La Vie En Ring [0:44] ,19. Headlines [1:06] ,20. A Kiss Is Not A Kiss [0:57] ,21. Interlude [1:48] ,22. Irresistible [0:58] ,23. Discovering the Diary [1:27] ,24. Intimate Evening [0:47] ,25. Anotha Cuppa Tea [1:13], ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Další romaťárna, která zejména ve své druhé polovině vrší jedno filmové klišé na druhé, nicméně disponuje zábavnými postavami a hlavně jí v ochranném objetí drží výborná Katherine Heigl, podávající svěží, přirozený, energický a sebevědomý herecký výkon. A scéna v baru je parádně odvázaná. 30 miliónů dolarů(rozpočet)/160 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neočekávám od romantické komedie posouvání hranic filmových možností mílovými kroky kupředu, ale v tomto případě i mé nekonečně dlouhé vedení pobralo snahu tvůrců ignorovat možnost obohacení žánru o cokoli nového. Děj je od začátku narýsován tak přehledně, že se v něm neztratí ani slepec u televizoru s vypnutým zvukem a ani delší návštěva WC nezabrání divákovi v bezproblémové orientaci v ději. Přes všechny výtky musím smutně konstatovat skutečnost, že tato průhledná neoriginalita je pořád o něco lepší než můj komentář. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Klasická romantika, která se ani moc nesnaží vyhnout zaběhnutým příběhům a už vůbec se nestydí udělat pár fakt "nečekaných" naprosto typických zvratů, ale na druhou stranu nemůžu říct, že by mě to vyloženě nudilo, jen je to pořád to samý a v ničem nový ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako vždycky, končí to jako vždycky a já jsem spokojený... jako (skoro) vždycky. Ne, nehodlám se přít o to, že je 27 šatů mixem těch nejohranějších klišé, kterých se stihlo během bohaté filmové historie nahromadit víc, než by bylo zdrávo, ale říkám si, proč do toho rýpat, když to funguje? 27 šatů nechtělo být ničím víc než 100 minut dlouhou romancí pro křehké dámy a pány a pakliže to přenádherné Katherine Heigl s odvázaným Marsdenem funguje, nemám s tím filmem sebemenší problém. Jistě, za týden o něm nebudu mít ani páru, ale rozhodně si budu pamatovat, že jsem neodcházel ze sálu zklamaně či nedej bože uraženě. Naopak jsem měl hned o něco veselejší den. Úkol splněn. :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ bude mať klišé vždy takúto príjemne pôsobiacu podobu, budem nadovšetko spokojný. Poriadne presladenú, tradične americkú romantiku som nevidel už pekných pár piatkov a tak na seba dobrý dojem aj z prakticky úplne obyčajného a prakticky aj okate ohraného filmu nenechal dlho čakať. Film sa slušne rozbehne až po nejakej 27.minúte, no určite sa počas neho nezasmejete viac ako 27krát. Je síce pravda, že keby som mal film vidieť 27krát, asi by to moja psychika kruto odniesla. Ale keby to skrátili o 27 minút, možno by svitla nádej aj pre štvrtú hviezdičku. Takto je to len ďalší, určite viac ako 27-my, príjemný, oddychový a neškodný filmový darček, ktorý v sebe ako prekvapenie skrýva nekŕčovitú romantiku, sviežich a (zatiaľ) romanticky netuctových hercov a niekoľko naozaj vtipných scén. 65%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva,ale mně se to moc líbilo.I když komedie s Katherine jsou ve většině případů o tom samém a ani tenhle nevybočuje z řady,vážně zabavil.Jane je věčnou družičkou,JEJÍ svatba je v nedohlednu.Život se však obrátí na ruby,když jí cestu zkříží novinář,kterému její svatební šílenství připadá k smíchu..Úsměvné,příjemné pokoukání ke cole a popcornu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Od reziserky Anne Fletcher som videl podobnu romanticku komediu NAVRH (2009) so Sandrou Bullock, ktora sa mi pacila omnoho viac, ale ani tato komedia nie je uplne na zahodenie. Cely film som premyslal, z ktoreho filmu mi bola znama Malin Akerman, hlavne ked mala hystericky zachvat hnevu, az potom som si spomenul na komediu s Benom Stillerom TESNE VEDLE (2007), kde si zahrala jeho chvilami otravnu priatelku alebo manzelku, uz si nepamätam presne. Katherine Heigl a James Marsden boli celkom sympaticki a hned od zaciatku mi bolo jasne, ako by to malo dopadnut, aj ked cely cas miesal karty jej sef Edward Burns. Je to klasicka romanticka komedia, ktora nic nove nepriniesla, ale je natocena cisto len pre zabavu, takze 3 hviezdicky. __________ Katherine Heigl - (Jane) +++ James Marsden - (Kevin) +++ Edward Burns - (George) +++ Malin Akerman - (Tess) +++ David Castro - (Pedro) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb krademe, kde můžeme!! Tvůrci se snaží maximálně vymačkat současný hvězdný status Katherine Heigl (kasičky kin tahle držitelka Emmy řádně naplnila), ale byla to právě ona, kdo mi občas mimořádně lezl krkem. To její pitvoření, toporné repliky (za ty pochopitelně nemůže), uťápnutost nedostupné panny a neustálý výraz „jsem v pohodě“ se možná hodí do Grey´s Anatomy, ale jako oltářem posedlá postava, která má utáhnout celý film, ne vždy funguje. Naopak modroočko James Marsden spolehlivě osvěží a prozáří každou (ať sebepitomější) scénu, ve které se objeví. Nic zásadního netřeba očekávat – ONA s chutí plánuje cizí svatby, sní o své vlastní, tajně miluje svého šéfa, vyfouknutého vlastní nepříliš pravdomluvnou sestrou, brzy pozná JEHO, svatebního pisálka, zprvu ho nenávidí, ale jak beznadějný romantik tuší, všechno bude úplně jinak. Na první pohled chybí čistší scenáristická práce – skáče se tu mezi nevypointovanými sekvencemi, v nichž se humor příliš nepraktikuje, romantiky je poskrovnu a stojedenáctiminutová délka se zdá být neúnosná, i když něco by se vyseknout mohlo (zkoušení všech sedmadvaceti šatů, barová opíjená atp.). Útok na dámské kapesníčky se tak nekoná, nicméně spokojenost v oněch řadách bude převládat. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak předně chci upozornit, že tento film chtěla sehnat sestra a já si řekl: "Romantická komedie, proč ne, tak se na to taky podívám." Ale tady se stal zádrhel. Komedie? Dva fóry nedělají film komedií. Romantika? Jo, ale ta nejtupější. A jako vrchol všeho tu je Heigl, kterou jsem nemohl vystát. Jako herečka mi byla krajně nesympatická (možná za to může ta role, protože v tom filmu mohla z fleku kandidovat na Matku Terezu) a jako ženská… no znám lepší. Naštěstí zde je Malin Akerman. Kdyby si Heigl s ní prohodili role, to by bylo hned lepší. 27 šatů nejenže neobstojí jako komedie, ale ani jako romantický film. Těžko hledat důvody, nebo doporučení. Snad jen, že jsem viděl i mnohem horší filmy, takže * dám za tenhle fakt, druhou za krásnou a vše zachraňující Malin a třetí za… nic. Takže jen dvě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Osmou stovku mých komentářů začínám hodnocením filmu skrz naskrz prolezlým samými klišé, ohranými a mnohokrát viděnými nápady s klasickým schématem a stejně tak klasickým happy endem. Ona je do něho zamilovaná, on to neví a nabalí si její sestru, ona přehlíží chlapa, kterému se evidentně líbí, pak ten chlap udělá kravinu a ona ho nechá plavat, aby si později uvědomila, že to je chlap jejího života a na konci se za něj provdala. Sakra, ať mi nikdo neříká, že je zde něco originálního. Tahle komedie má jediné štěstí, že já mám romantické komedie rád a jestliže je alespoň trochu povedená, tak většinou nejdu pod průměrné hodnocení, což je i případ tohoto filmu. I přes scénky a schémata mnohokrát viděné říkám, že u tohoto filmu ani příliš nevadí, že není originální, protože je z mého pohledu na co se dívat a opravdu jsem se po většinu filmu nenudil. Takže se to dá zkonstatovat tak, že film mě ani nezaujal, ale ani nikterak nezklamal, bylo zde vše, co bych v romantické komedii zaměřené na svatební téma čekal a nic mi nechybělo. A skončilo to tak akorát včas. Radost mi udělalo snad jen herecké obsazení, téměř žádný pro mě známý herec se zde nevyskytuje, což bylo relativně příjemné. Ale na rovinu řeknu, že jsem rád, že jsem za tenhle film neutratil peníze v kině, vyplatilo se počkat na uvedení v TV (v tomto případě na HBO). Protože dávat za tohle peníze navíc, tak bych asi i snížil hodnocení. Takhle jsem relativně spokojený a tři hvězdičky jsou zcela adekvátním hodnocením. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková romantická jednohubka s okouzlující Katherine Heigl a velice příjemným James Marsdenem. Holky si popláčou a mužům to taky docela příjemně uteče. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Pre mna to bola jedna z povinnych jazd pred mojou svadbou... :) Ale celkom to uslo...Musim si nacvicit ten zenichovsky pohlad ;-) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nenápadná romantická komedie dokáže kupodivu příjemně zabavit a potěšit s drahou polovičkou po boku, jinak ale tahle uslzená romance nenabízí nic nového pod sluncem. ()

Reklama

Reklama