Reklama

Reklama

VOD (1)

Jesse Metcalfe (TV seriál “Zoufalé manželky”) se představuje ve děsuplném hororu o muži, který se podvodně dostává do ústavu pro mentálně nemocné pacienty, aby odsud vysvobodil svou milovanou sestru. Uvnitř sanatoria však odhaluje, že tamější lékař (Peter Stormare - Fargo) nemilosrdně využívá své pacienty jako laboratorní krysy a dělá z nich krvežíznivé zabijáky. Podaří se oběma nešťastníkům nalézt cestu z krvavého labyrintu dřív, než je bezcitní kanibalové jednou provždy dostihnou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela dost příjemné překvapení. Příběh je sice hodně prosťoučký a sposta dialogů přímo tahá za uši (některé jsou tak klišovité, až se člověk musí smát), ale jatka v poslední třetině fakt stojí za to. Peter Stormare přehrává jako o život, ale k jeho postavě to tak nějak sedne, výkony ostatních herců jsou v rámci žánru přijatelné. Některé narážky na slavnější filmy již vypíchnul Tanus, já jenom doplním, že jméno jednoho z pacientů - Loomis - je mi taky nějaké povědomé, že áno Miku... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem na film čekal, tak dlouho jsem se těšil... přišlo ale zklamání. Až na 2 scény - kdy jeden pokusný pacient zlomil sestře ruku a byla vidět zlomenina a ta druhá, když sestra pojídala ruku....! Toť vše - slabé, nudné, béčkovité, prostě podprůměr! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné a nijak neurážející béčko. Krvavé celkem slušně, ale přiznám se, že s přibývající stopáží jsem se začínal lehce nudit, přišlo mi to už příliš stereotypní a tuctové. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Od prvých sekúnd som vedel, že som začal pozerať film, ktorý bude hrozný. U niektorých filmov totiž minimálny rozpočet razí od úvodnej scény: herci, ktorí nevedia hrať, iba sa tak všelijako čudne tvária, hudba ako z TV seriálu zo 70. rokov, smiešne dialógy, strašná kamera, príšerne nulová výprava (okrem futuristických „bielych kobiek“), nulová psychológia, hlúpe zvraty, mizerné krvavé scény (až na pôsobivú lobotómiu) a ďalej pokračujte sami. Jedinou známou tvárou tohto podradného céčka je Peter Stormare, zasa v tuctovej zápornej úlohe, už ma v týchto rolách fakt nebaví, čo envie byť aspoń trocha originálny? Logiku riešiť radšej nebudeme (do blázinca sa dostane každý, kto na verejnosti kričí a do pol pása sa vyzlečie), rovnako tak to, že v meste majú jediný pár policajtov a jedného zamestnanca v blázinci, robiaceho na všetkých oddeleniach a 24-hodinové šichty. Je to ešte horšie, ako obdobný psychiatrický MADHOUSE s Lanceom Henriksenom. Pokus o Hannibala Lectera bol doslova smiešny. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Povedený horor, pomalejší rozjezd trochu shazuje snímek, ale v rámci hororů to není tak nečastá záležitost. Herecky je snímek průměrný, žádných „oscarových“ výkonu se nedočkáme. Hodně dobře je využit kontrast krve a bílého okolí (stropy, podlaha, stěny, prostěradla…) na pohled to vypadá velice dobře, ani samotnou krví se tu nešetří. Gore efekty působí rovněž dobře! Peter Stormare mi jako záporák ze začátku moc neseděl, ale v další části jsem si ho oblíbil, nakonec byl podle mě pro roli dobře zvolen. Finále je slabší, nemá pořádnou gradaci, jakou by si zasloužilo. btw: hodně je povedená scéna s kočkou a úplný závěr ;¨-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jackova sestra Lily je po "x"-tom pokuse o samovraždu umiestnená do štátnej psychiatrickej liečebne. Nakoľko mu nedovolia sestru vidieť, vymyslí náhradný plán. Zahrá "šialenca" a do útrob nemocnice sa dostane ako klasický pacient s duševnou chorobou. Tento riskantný plán sa odstupom času ukáže ako obrovská chyba! Metódy doktora Gianettiho sú totiž prinajmenšom kontroverzné. Obzvlášť jeho nový liek "Orpheum" , ktorý z pacientov vytvára krvilačné monštrá. Pomerne rýchly spád hneď od úvodu zaručuje, že sa divák nijak výnimočne nenudí. Niekoľko pekných gore záberov skutočne potešilo. Nápad nie zlý, no riešenie hl. postavy mi príde dosť nereálne a debilné zároveň (aj keď chápem, že inak to asi / určite nešlo). Ďalším plusom bolo správanie určitých pacientov, ktorí s tými zúženými "zorničkami", pritom celý od krvi (najmä tá "zamilovaná" :) miestami pôsobili naozaj - čo ja viem, "desivo"? Záverečná polhodinka už bola zbesilý nárez. Všade množstvo krvi, a na tých bielych stenách to budilo skutočný hororový dojem. Napriek tomu, že záver potešil len čiastočne, som milo prekvapený - 60%. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Béčko s několika povedenými scénami a originálním nápadem s psychiatrickou léčebnou. Jess Metcalfe a Kiele Sanchez hrají dobře, za to Stormare se moc nepředvedl. Kdyby Insanitarium vzniklo tak před dvaceti lety mohlo se jednat o kultovní záležitost, dnes už působí poněkud zastarale. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Asi nemá zmysel sa rozpisovať o nejakom deji. Ten je úplne účelový, nemá za úlohu nič iné, než pripraviť scénu pre záverečný kanibalský masaker a je jedno, či zmysluplne, hlavne že červená strieka, údy sa lámu a vnútornosti vydujú. Pre mňa je jediným zaujímavejším momentom filmu ten ostrý strih medzi zúfalo nudnou prvou polovicou a beštiálnou druhou. Psychiatrická liečebňa - pošahaný doktor a jemu oddaný personál - chorí ľudia a rôzne ľudské netvory, čo neurobili nič pekného tam vonku. Preto sú všetci zatvorení a skúšajú sa na nich "nové postupy a liečba". Potom sa to nejako zvrtne. Prvá polovice pomaly odkrýva karty, v druhej je viac akcie a veľa krvi. Celkovo sa jedná o neuveriteľnú sprostosť. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

to byl jako nějakej nepovedenej pilot k céčkovýmu půlnočnímu seriálu?! insanitarium v sobě nemá naprosto nic, co by se nevypařilo do druhého dne od sledování... ale klobouk dolů za ty lázně - za tolik cisteren falešný krve by se nemusel stydět ani jakubisko... jestli můžu radit, vyhněte se tomuhle blázinci obloukem! 30% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Hustá druhá polovina vynahrazuje pomalejší rozjezd. Pan doktor Peter "Mengele" Stormare by si zasloužil určitě víc prostoru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica snímku bola nudný, nezáživný opis pobytu na psychiatrii a zoznamovanie sa s postavami. Druhá polka sa však ukázala byť ako totálna, zbesilá a krvavá gore jazda za slobodou medzi šialenými kanibalmi. Je tu aj pár komických momentov, hlavne v spojení so zamilovanou prsnatou kanibalkou :). Preto kto prežije v zdraví úvodnú nudu, tak si pri konci určite príde na svoje. Slabší priemer. 55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film nejde brát vážně. Chvílemi mi to přišlo jako komedie. A kupodivu mi to ani nevadilo. Nenáročná oddychovka u který můžete nechat mozek v klidu odpočívat. Potěšil Kevin Sussman, kterej se do svý role úžasně hodil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nechat se zavřít do blázince kvůli své sestře může mít pro Jesseho Metcalfa až fatální následky. Zvláště když tomuto ústavu šéfuje šílený doktor Peter Stormare, který na svých pacientech provádí pokusy, po nichž se postupně začínají měnit na krvelačné zombies. A cesta ven vede právě přes ně a oni začínají mít velký hlad. Nečekaně zábavný, krvavý a brutální horor, který mě ani na chvíli nenudil. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Amícky cvokhaus pod vedením pána riaditeľa Mengeleho. K tomu kopec krvi a tupý príbeh akože idem zachrániť zbláznenú sestru, tak sa dám zavreť aj ja. Najsmiešnejšie však je ako film sám seba berie vážne. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jedno velké WAU!! V tomhle snímku je vše co má rohlíček rád. Výborné prostředí blázince včetně hnusných a oplzlých bláznů, skvělé gore, tempo a také vtipného černocha(Vzpomeňte si na mě až ho uvidíte poprvé :D) Tohle je pro mě vážně překvapení a od plné palby chyběli jen krůčky, protože začátek byl malinko utahaný. Ale po 30 minutách začíná to pravé ořechové a na konci už je to jedno velké gore inferno. Jo, tohle mi udělalo radost a tak to rád doporučím. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Hloupých hororů po webu, na DVD i v televizi běhá už neuvěřitelné množství. Jejich nabídku rozšiřuje i tahle pakárna. ----- Už samotný prvotní nápad je pakárnou na n-tou. Chlápek, teda, sotva pubertě odrostlý mladík, protože takových řije na Zemi řekl bych 90 %, soudě podle nejnovějších seriálů a filmů, tak prostě tenhle muž má bláznivou ségru. Ségra je fakt pako, protože se pokusí dokonce o sebevraždu. Není divu, že skončí na psychiatrické klinice. A teď - chlápek, teda její brácha, má o ségru až takový strach, že chodí po městě a předstírá šílenství (! - zkuste si jen tak předstírat šílenství) a nechá se zavřít, a jaká to náhoda, zavřou ho zrovna na tuhle psychiatrickou kliniku. Co čert nechce - klinice vládne despotický doktor. Postupně zjistíme, že na vězních zkouší nový preparát, který nejen vzbuzuje velice realistické halucinace, ale činí - bacha, možný, ehm, spoiler - z vězňů, teda chovanců ústavu, kanibaly. Chlápkovi nikdo nevěří, že on je normální, takže věci dojdou - prostě dojdou tak daleko, že by z filmu mohl být hezký (mno, hezký...) prequel 28 dní. A i jinak je film strašně originální - jen koukněte na tuhle fotku. hannibal Jestli vám to připomíná něco jako Mlčení jehňátek nebo nějakého Hannibala, pak raději horor Nakaženi smrtí vynechejte. No a teď k disku - je takový lesklý, kulatý... A kromě filmu na něm najdeme čtyři bonusy. Tvoří je tři vystřižené scény (4:30), rozhovor režiséra s hlavním hercem (7:19), a cosi jako film o filmu (7:24), kde zazní rozhovory s ostatními herci, objeví se nějaké ty scény z natáčení a jak se tvořily speciální efekty. Všechny mají pouze anglické titulky. Ještě zde najdeme storyboard a trailery na šest jiných filmů - ty bez jakýchkoliv titulků. Publikováno: 13.09.2008 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o první dílo režiséra Jeffa Buhlera, který si sám napsal i scénář. Tohoto člověka nejspíš nezná nikdo z nás, ale věřte, že o něm brzy hodně uslyšíme. Pokud vydrží v trendu, který si sám určil, tak by se z něj mohl stát uznávaný režisér i scénárista a přesně takové lidi hororová scéna v dnešní době potřebuje. I když je třeba si přiznat, že se ani on nevyhne okopírování námětů z jiných filmů, ale to je zřejmě nemoc dnešní doby. Atmosféra na mě působila střídavě oblačno. Sem tam se skutečně povedla a nabudila falešný pocit úzkosti či možná snad strachu, který však prožívali pouze postavy na obrazovce a možná některé slabší povahy. Pro nás ostatní to však byly trochu laciné triky, snadno předvídatelné a tudíž když už čekáte, že se něco podobného stane, tak vás nemůže nic vylekat. Hudební doprovod byl zvolen trochu zbrkle. Jednalo se sice o tvrdší muziku, jenže takovou, která vás zcela jistě na parket nevytáhne, spíše přinutí dát si další drink. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jen blázen se nechá dobrovolně zavřít do blázince, kde největší magor je jeho ředitel. Další variace na v poslední době tolik oblíbené zombie téma, i když tohle je tak trochu zombie řezničina bez zombie. Klasické zombie tady nenajdete, jen lidi nakažené virem chovající se jako zombie, kteří ale normálně můžete sejmout (a že je tu podrobných instruktážních návodů jak na to, dost). A v celku ne vlbec špatná variace. Milovníci gore, krve a brutálních scén (utržená ruka, obrovská mačeta místo párátka, užraná ruka,sex s mrtvolou atd., atd.) budou potěšeni, film se s tím moc nemazlí. Nic novátorského, nic objevného, žánrově dobře odvedená klasika. Peter Stormare se svým ksichtem kovaného esesáka je docela brutálně úchylnej. ()

Reklama

Reklama