Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadaly všechny seriály, celý den sedím před televizí. Vemte dobrý nápad, obalte ho skvělými dialogy, přidejte nějakou tu vraždu, celé to promíchejte a pak rozdělte na 32 částí ... to co vznikne bude Life. Jediné co lze seriálu vytknout je poněkud rozpačitý konec druhé serie - proto zcela kvituji rozhodnutí další sérii netočit, zkrátka skončit se má v tom nejlepším. Osobní poznatek: Jsem přesvědčena o tom, že herci byli vybíráni na základě úsměvů, nikde jinde takovou galerii radosti nenajdete. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Life měl všechno - originální hlavní postavu, zajímavé zápletky a nápady, kvalitní herce. Ale doplatil na dvě věci - stávku scénáristů, kvůli které byla první sezóna značně uspěchaná. První díly pracně budovaná konspirace se vyřeší během dvou epizod a to velmi podivně a je vidět, že se narychlo přepisovalo. Druhá sezóna se pak snaží naroubovat nějaké dovysvětlování a rozvíjí uzavřenou první sezónu, ale už jí to tolik nejde. Tou druhou věcí byl pak nepříliš dobrý vysílací čas ve Státech... Velká, převeliká škoda, že se to dočkalo jen jedné a půl sezóny, zenový policista Damiana Lewise by mě zajímal desetkrát více než vyčpělý a otravný Adrian Monk, jenž se dočkal sezón devíti. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný kriminální seriál,který má vynikající zápletku,charismatického a neskutečně hláškujícího hlavního hrdinu,super kočku po jeho boku a vyjmečně komického šéfa.Velmi podceňovaná věc,která podle mě nedostala zaslouženou pozornost,kterou si určitě zaslouží,téměř okamžitě se seriál vryl do mého srdce a čestně mu patří místo v topce!.......Hrabko! :-))))))) ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Kvalitný kriminálny seriál, ktorý ťaží hlavne z charizmy Damiana Lewisa. Jeho postava má trochu svojský humor a to celému seriálu dodáva čaro (pripomína mi to House M.D., aj keď v slabšej forme). Dobrá kriminálka so zaujímavými prípadmi a najviac sa mi páči, že páchateľova identita nie je odhalená hneď na začiatku, ale divák môže "pátrať" spolu s hlavnými hrdinami. Jediná nevýhoda je to, že scenár diváka až tak nemotivuje k pozretiu ďalšieho dielu. Príbeh a vyšetrovanie Charlieho sa priebežne posúva vpred a dobre dopĺňa jednotlivé epizódy. Vďaka tomu v seriáli nie sú zbytočnosti na vyplnenie času, ako to býva v iných seriáloch, kde sa len zamotávajú a rozmotávajú vzťahy medzi postavami, prípadne sa vsúvajú opakované komplikácie do cesty za cieľom (Prison Break, How I Met Your Mother,...), ktoré majú za úlohu iba zvýšiť celkový počet epizód. Po dopozeraní oboch sérií zvyšujem hodnotenie z 90 na 95 %, je to jednoducho seriál, ktorému nič podstatné nechýba. Iba mne bude chýbať ten humor a zaujímavé prípady, pretože viac dielov už nevznikne :) 95 % ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tucet let strávených na chladnější straně mříží musel být pro nevinného ochránce zákona očistcem. Charlie Crews je však dokázal přežít a získat hned několik bonusů. Tím prvním je rozhodně finanční odškodnění od státu, díky kterému by si mohl do konce života válet šunky na vyhřátém písku. Druhou výhodou je to, že zná výslechovou místnost i z pozice vyslýchaného a proto si ho může svými postřehy pomalu psychicky rozebírat (Podezřelý: "Nic jsem neukradl" Crews: "Nic taky nejde ukrást, protože jinak by NIC muselo být NĚCO"). Třetí výhodou je vědomí, že nikomu nemůže věřit a proto nikdy nikomu nenabízí svá záda k bodnutí. Čerstvý detektiv Charlie Crews se jenom snaží zjistit, kdo ho nasměroval k vězeňskému pobytu a přitom jako vedlejší produkt své činnosti řeší zapeklité případy. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama