Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

32/32 Tohle není obyčejná krimi, tohle je Damiam Lewis a Sarah Shahi ve 32 skvostných epizodách protkaných neuvěřitelnou kombinací skvělého thrilleru, zenu a specifického humoru. Je tu dokonce možnost několika zábavných shippers kombinací a já jsem vděčná Vicky Pratt, že si zahostovala právě v téhle úžasné záležitosti. Objevila jsem si tak díky ní pro sebe další sérii u které jsem ráda strávila každou minutu. Po dvou sériích je to naprosto dokonalé a nic neschází. Perfektní, mohu jednoduše jen doporučit. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tucet let strávených na chladnější straně mříží musel být pro nevinného ochránce zákona očistcem. Charlie Crews je však dokázal přežít a získat hned několik bonusů. Tím prvním je rozhodně finanční odškodnění od státu, díky kterému by si mohl do konce života válet šunky na vyhřátém písku. Druhou výhodou je to, že zná výslechovou místnost i z pozice vyslýchaného a proto si ho může svými postřehy pomalu psychicky rozebírat (Podezřelý: "Nic jsem neukradl" Crews: "Nic taky nejde ukrást, protože jinak by NIC muselo být NĚCO"). Třetí výhodou je vědomí, že nikomu nemůže věřit a proto nikdy nikomu nenabízí svá záda k bodnutí. Čerstvý detektiv Charlie Crews se jenom snaží zjistit, kdo ho nasměroval k vězeňskému pobytu a přitom jako vedlejší produkt své činnosti řeší zapeklité případy. ()

Reklama

Gothar 

všechny recenze uživatele

Kvalitný kriminálny seriál, ktorý ťaží hlavne z charizmy Damiana Lewisa. Jeho postava má trochu svojský humor a to celému seriálu dodáva čaro (pripomína mi to House M.D., aj keď v slabšej forme). Dobrá kriminálka so zaujímavými prípadmi a najviac sa mi páči, že páchateľova identita nie je odhalená hneď na začiatku, ale divák môže "pátrať" spolu s hlavnými hrdinami. Jediná nevýhoda je to, že scenár diváka až tak nemotivuje k pozretiu ďalšieho dielu. Príbeh a vyšetrovanie Charlieho sa priebežne posúva vpred a dobre dopĺňa jednotlivé epizódy. Vďaka tomu v seriáli nie sú zbytočnosti na vyplnenie času, ako to býva v iných seriáloch, kde sa len zamotávajú a rozmotávajú vzťahy medzi postavami, prípadne sa vsúvajú opakované komplikácie do cesty za cieľom (Prison Break, How I Met Your Mother,...), ktoré majú za úlohu iba zvýšiť celkový počet epizód. Po dopozeraní oboch sérií zvyšujem hodnotenie z 90 na 95 %, je to jednoducho seriál, ktorému nič podstatné nechýba. Iba mne bude chýbať ten humor a zaujímavé prípady, pretože viac dielov už nevznikne :) 95 % ()

Naovy 

všechny recenze uživatele

Kriminální seriály nejsou zrovna můj šálek čaje, takže můžete vzít jed na to, že tohle nebude tak úplně obvyklý krimi seriál. Není tomu tak především díky zenovým myšlenkám, které se promítají do seriálu přes hlavního hrdinu. Jeho nevšední přístup k životu a díky tomu i nevšední humor pro mne byly opravdu osvěžující. Osvěžující byla i jeho parťačka, která lahodila nejen mému oku, ale také se mi moc líbilo, jak to mezi nimi funguje. I další postavy byly vyvedené. Velkým plusem pro mě byla přítomnost hlavní dějové linie mimo jednotlivých příběhů. Vlastně to byl hlavní tahák. Škoda že první série byla poněkud uspěchaná a druhá zas naopak natažená. Ale skončilo to včas. První lítost z konce seriálu nakonec překonala upřímná radost z toho, že vše skončilo se ctí a víc než to, že jsem mohl vidět jeden z nepovedenějších seriálových závěrů, který mě opravdu unesl. Life pro mě tak zůstal krásnou nezkaženou vzpomínkou... "Objects are not deceiving - they are deception. What we see, what we hear - all that our senses present to us is fiction. No more real than a dream. We can only know that which we believe. That which we believe - that ... is all we have." ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Takže seriál nám skončil a já musím říct, že naprosto skvělý. Jak jednotlivé příběhy, tak i hlavní příběh, který naštěstí došel k parádnímu rozuzlení. Úžasný dialogy mezi postavama (což byla věc, která seriál hodně podržela), především mezi Crewsem, Reesovou a ve druhé řadě ještě s Tidwelem. Do toho nějaký to ovoce, mrtvola. No mezi nebritskými kriminálními seriály rozhodně jeden z nejlepších. Nejlepší epizody: 2x06 - Did You Feel That?, 2x21 - One ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama