Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka (konspirace, která vedla k uvěznění Charlieho na doživotí) je naprosto super a nutí vás pořád koukat na další a další díly. Bohužel kvalita běžných epizodních zápletek je především v druhé sérii slabá. Seriál drží v nadprůměru 3 věci: parádní hl. dějová linie, role Charlieho a jak ji ztvárnil Lewise a "chemie" mezi parťáky Crews - Reese. Obrovská škoda že seriál po 2. sérii utli:-( ()

Mchazik 

všechny recenze uživatele

Charlie Crews mě vždycky dostane těma svýma hláškama. Policajt který seděl bezdůvodně 12 let ve vězení a zkusil si tam opravdoví peklo a k tomu se ještě dokázal vrátil zpět k policii chce kuráž. A tam se vrátil i pres to ze dostal finanční odškodnění od státu, místo toho mohl ležet někde na pláži a válet šunky. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Ryšavý ovocofil hledající po odkroucení 12 let v pruhovaným pyžamu mír v duši (s kvérem popř. žabikuchem v ruce a hubou na špacíru) a vysložilá závislačka s čistě realistickým pohledem na věc jsou nejlíp fungující seriálovou dvojicí poldů za dlouhou dobu...a vo tom to je. "Můžu mít sex s vaší ženou?" ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nespravedlivě odsouzení. Kolik jich asi právě sedí v base. zdejší, kde se převyhovává kolem 18 tisíc spoluobčanů a další tisíce čekají, až se uvolní místo. V jiných věznicích, kde už se i čeký občan ocitá, a nesedí jich v zahraničí zrovna málo. Je zajímavé sledovat mapku, kde sedí občané ČR, a za co. Sedí-li občan ČR v zahraničí, tak má tu výhodu, že se tam naučí dobře jazyk země, ve které si odpykává trest. když je zavřený neprávem, tak se s tím musí vyrovat. Tohle téma je tedy zajímavé, týká se dost lidí. V tomhle seriálu jde tedy o policajta, co si odseděl neprávem 12 let. A je tedy na něm jak naloží s těmi, co ho za mříže poslali. nepochybně má právo s nimi naložit právě tak, jako oni nakládali s ním. je to vysoce lidské a podobně mravní. ()

Naovy 

všechny recenze uživatele

Kriminální seriály nejsou zrovna můj šálek čaje, takže můžete vzít jed na to, že tohle nebude tak úplně obvyklý krimi seriál. Není tomu tak především díky zenovým myšlenkám, které se promítají do seriálu přes hlavního hrdinu. Jeho nevšední přístup k životu a díky tomu i nevšední humor pro mne byly opravdu osvěžující. Osvěžující byla i jeho parťačka, která lahodila nejen mému oku, ale také se mi moc líbilo, jak to mezi nimi funguje. I další postavy byly vyvedené. Velkým plusem pro mě byla přítomnost hlavní dějové linie mimo jednotlivých příběhů. Vlastně to byl hlavní tahák. Škoda že první série byla poněkud uspěchaná a druhá zas naopak natažená. Ale skončilo to včas. První lítost z konce seriálu nakonec překonala upřímná radost z toho, že vše skončilo se ctí a víc než to, že jsem mohl vidět jeden z nepovedenějších seriálových závěrů, který mě opravdu unesl. Life pro mě tak zůstal krásnou nezkaženou vzpomínkou... "Objects are not deceiving - they are deception. What we see, what we hear - all that our senses present to us is fiction. No more real than a dream. We can only know that which we believe. That which we believe - that ... is all we have." ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama