Reklama

Reklama

Dinosauři 3D

  • USA Dinosaurs Alive
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film „Dinosauři 3D“ odhaluje řadu tajemství a je plný fascinujících vědeckých poznatků ze života těchto tvorů, které ohromí diváky svým inovativním pohledem na pravěké plazy. A to nejen díky své projekční technologii, ale i vysoké vědecké odbornosti. Právě spojení technologie IMAX 3D a strhujícího příběhu dělá z tohoto snímku zcela výjimečnou podívanou.

Dinosauři byli prehistoričtí plazi, jejichž vzhled byl mnohotvárný. Někteří chodili po dvou, jiní po čtyřech, někteří měli drápy, jiní kopýtka, jedni plnou tlamu hrozivých zubů, druzí byli bezzubí a někteří se dokonce pyšnili jakoby kachními nebo papouščími zobáky.

Přidejte se k týmu vědců a pomozte jim hledat prastaré stopy v pouštích vzdáleného Mongolska i v pustinách amerického Jihozápadu a staňte se svědky vědeckých objevů!

Přední vědci z Amerického přírodovědeckého muzea Mike Novacek, Mark Norell a jejich studenti se spojili s filmaři z IMAXu, aby tak vytvořili ideální tým profesionálů po všech stránkách. Film Dinosauři 3D je vědecká expedice, která vám představí dominantní živočichy druhohor od nejstaršího dinosaura Coleophysise z období triasu až po nejmladší zástupce Oviraptory žijící v křídě. "Vracíme se do stejných míst jako naši předchůdci a úspěšně pokračujeme ve výzkumu dinosaurů" říká režisér Bayley Silleck. "Není to fikce Hollywoodského typu, jakým byl například Jurský Park, ale přinášíme vědecká fakta a poznatky, které jsou navíc podpořeny nejmodernějšími technologiemi", dodává režisér.

"Když jsem prvně dostal do rukou knihu o výpravě z roku 1920 vedenou Roy Chapman Andrewsem, byl jsem fascinován" říká režisér David Clark "Byla to historicky první výprava, která pro svá bádání použila morových vozidel (překrásné vozy Dodge s dřevěnými koly), a objevili během ní nejrozlehlejší naleziště dinosauřích ostatků, jaké kdy bylo nalezeno. Okamžitě jsem cítil, že nás tam čeká dobrodružství, které musí být uvedeno na plátna kin IMAX" dodává režisér.

Vydejte se po stopách výpravy z 20.let minulého století, která objevila bohatství ukryté v poušti Gobi. Na cestě vás budou provázet paleontologové, kteří vám vysvětlí a ukáží jak vznikají jedny z největších objevů v historii Země. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem byl uchvácen 3D zpracováním (no dobře, byl jsem v IMAXu poprvé), ale pak mi pomalu začalo vadit, že je to jen podprůměrný dokument o paleontolozích s pár oživenými dinosaury. Ti jsou tou lepší stránkou, na kterou celou dobu čekáte. Animace se povedla a 3D technologie je podle mě v těchto sekvencích využita skvěle. Bohužel jich je málo a nemají ani moc prostoru v celkově krátké stopáži. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Můj druhý film, který jsem viděl v IMAXU. Prvním byl Podmořský svět a to byla neskutečná nuda. Na Dinosaury jsem se hooodně těšil a zpočátku jsem byl zklamán, že vidím málo dinosaurů. Začátek mě navnadil a pak... Je pravda, že paleontologům patří dík za to, že o dinech toho tolik víme. Ale přece jenom- když se film jmenuje Dinosauři 3D, tak jsem čekal trošku něco jiného. Takže mírné zklamání. Nezapomenu ale na odhoz hlíny jednoho paleontologa přímo na kameru. To jsem si fakt myslel, že jsme to všichni okolo schytali:-)) ()

Reklama

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Podle mě skvělý dokument, který mi odkryl další úžasné novinky týkající se těchto tvorů. Dinosaury jsem měl vždy rád a paleontologie byl mnou vždy obdivovaný obor. Tento dokument je dalším důkazem toho, že je to famózní práce. Snímek je udělaný tak, aby člověka bavil a to je myslím základ. Mě to chytlo a mrzelo mě, když to končilo. Skvělé nálezy, příjemné rozhovory a animační prvky. Těm animačním prvkům bych vytkl 2 věci : 1) bylo jich celkem málo. 2) na to že je to z roku 2007 mohli si autoři s detaily pohrát o něco lépe. Takže díky animaci strhávám tu jednu hvězdičku, jinak je to bezchybné. Blu-Ray kvalita ! ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle "mazlíčky" od dětství rád, tudíž jsem se velice těšil. Film byl pro mě ovšem zklamáním. Famózní zážitek to teda rozhodně nebyl, spíše drahá čtyřicetiminutová nuda u které jsem jsem od půlky doufal ať to už skončí. Nejen, že tam bylo dohromady 10 minut záběrů na dinosaury, oni byli dokonce příšerně špatně naanimovaní, tudíž by se dalo říct, že to nejhorší na filmu byli právě dinosauři, což je trochu chyba. Nemyslíte ? Netušil jsem, že jdu do kina na film, který by se měl spíše jmenovat Paleontologové 3D, protože celý "příběh" je o nich, o jejich práci, o jejich životě, o jejich snech a jejich největšim koníčku – zkamenělinách. Jediné co se dá na tomto 40-ti minutovém patosu vyzdvihnout jsou pěkné záběry na krajinu a přirozeně atmosférická scéna s deštěm. A vůbec, mraky byly v tomhle filmu prostě nejlepší. Co se dá na tomto filmu dál shodit. Jsou opět samotní dinosauři. Kdo čeká, že půjde do Imaxu a uvidí obrovské veleještěry, bude opravdu zklamán... asi jako já. uvidíte zde leda tak miniaturní miniještěrky, které vypadají spíše trapně než efektně. Ve filmu nám představí asi čtyři druhy dinosaurů, takže opět, nuda! Dále, samotný dokument je natočený tak špatně, že vás z toho začnou brzy bolet oči, záleží ovšem na kvalitě vašeho zraku. Stačil by jeden, jeden jediný díl série Putování s dinosaury, který by se nechal předělat pro Imax a zážitek by byl perfektní. Takhle ? Palec dolů. ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Klasický IMAX. Dinosauři jsou sice fajn ale záběrům na ně se moc nedostává. Prim tu hraje sledování paleontologů trousících dost ubohé hlášky. Paleontologie je tu také zobrazena jako víceménně snadná, zábavná záležitost a příhody tipu: "Pojď, tady to vypadá dobře, třeba objevíme nějakou dinosauří kost a dýchne na nás atmosféra 60 miliónů let stará!" a následné objevení kosti fakt nesežeru - to asi nikdo, ale nepodávejte nám to tak pitomě prosím! Znovu se potvrzuje to, že natočení špatného dokumentu nic neznamená - vždycky ho můžete předělat do 3D a vydělat! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama