Vzestup Arnolda Schwarzeneggera (TV film)

See Arnold Run

Komedie / Drama / Životopisný

USA, 2005, 90 min

J.B. Rogers

Lee Holdridge

• Hunt

HUDBA: Lee Holdridge(29.9.2007)

• sheen

Slabota jak prase, i pro mě fanouška Arnolda. Měl jsem co dělat abych se dodíval do konce. Radši si pustím Pumping Iron, to je 1000x lepčí.(5.7.2008)

• Redlum

!!!(25.9.2007)

Tenhle životopisný film není moc životopisný. Je to jen o Arnoldově nástupu do politiky, to je vše. Ale i tohle mě celkem zajímalo.(31.5.2008)

Snímek se sice snaží nalákat na to, že mapuje Arnoldovu cestu směrem k filmové i politické hvězdě, ale absolutně to není pravda. Ze tří čtvrtin ukazuje poměrně vtipnou formou Arnoldovu volební kampaň (začneme asi 50 dní před guvernérskými volbami a skončíme hned po jeho vítězství), zbytek času je věnován Arnoldově kulturistické přípravě na Mr. Olympia v roce 1974 a jeho vztahu s dívkou, které dal nakonec kopačky. Ve filmu se nesporně podařilo ukázat Arnoldovu tvrdohlavost jít si za svým cílem, jeho smysl pro humor i odvahu jít do všeho po hlavě ať to stojí co to stojí. Oba herci také dokázali Arnolda obdařit gesty, která jsou mu typická a tak se někdy zdá, jako by to byl Arnold. Mladý Roland Kickinger jakoby Arniemu postavou i obličejem vypadl z oka, Jürgen Prochnow se snaží seč může, ale přeci jen má moc vrásek a chybí mu Arnolda mužnost. Ale film rozhodně nenudí a jeho optimistické naladění může každého diváka strhnout k tomu, aby si pustil nějaký snímek se skutečným Arniem.(29.9.2007)

• PoorBoy

10% ---[TV] --- Naprosto nechápu smysl podobného snímku. Převážná část filmu se soustředí na Arnyho kandidaturu na post guvernéra, takže spíš než o vzestup Arnolda Schwarzeneggera se jedná o nudné televizní politické "drama" bez jakéhokoliv napětí a gradace. P.S.: Arnold je pojem, takže "nahradit" ho noname svalovcem a nebo vyschlým Prochnowem (kterého mám spojeného spíše se zápornými postavami) a myslet si, že to divák "spolkne" je takřka zoufalství.(25.9.2007)