Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka vypráví o princi Leopoldovi (J. Šťastný), který vinou špatné výchovy královských rodičů není samostatný. Vymýšlí si tisíce výmluv, ať má udělat cokoliv. S oblibou tvrdí, že má smůlu a že kdyby měl trpaslíka, i ten mu vyroste. Bílá paní z obrazu (J. Jirásková) chce pomoci služebné Lidce (V. Gajerová), která má prince ráda. A tak mu přičaruje skutečného trpaslíka (J. Dvořák), který Leopoldovi „znepříjemňuje“ život. Pomůže princova láska k tomu, aby dospěl a trpaslíka i výmluv se zbavil? (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Legrační pohádková zápletka, kterou drží nad vodou základní motiv lásky služebné k princi, volba hereckých aktérů (Jirásková jako Bílá paní, Nárožný jako král, služebná Lidka - Gajerová, i princ Leopold - Šťastný). Zaujmou bratři Bruderovi, princovi rádci. Příjemný hudební doprovod Zdeňka Rytíře. Scénář: Zdena Brunclíková. Díky princově povzdechu: „Kdybych já měl trpaslíka, tak mi do rána vyroste.“ se ve druhé polovině objeví i Josef Dvořák, ale děj mi přišel už zbytečně natahovaný. Ale z lásky k palačinkám celkově dobrý průměr. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě spolužáci touhle pohádkou v dětství systematicky nedeptali, šla bych v hodnocení výš, ale protože jsem sama sobě trpaslíkem, který je smolař a NEVYROSTL, šla jsem s hodnocením jen do mírného nadprůměru. Jinak je to pohádka inspirativní, jdu si udělat palačinky. A ne, nebojím se, že něco zapálím, nebo že by se to mohlo nepovést. Mít smůlu a být absolutní nemehlo jsou dvě různé věci. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Námět na dvaceti, maximálně třicetiminutovou pohádku, roztahaný nudně na hodinu. Veronice Gajerové to zde moc sluší, ale to je asi tak všechno. Písničky, zmatený děj, nekňuba princ, který zaslouží nakopnout, bílá paní... a když už není, o co hrát, objeví se trpaslík, ale mně to moc vtipné nepřišlo. Celé to vypadalo, jako by to paní Brunclíková psala zhulená nebo permanentně opilá, jak se tady skáče v žánrech, tématech a objevují se i dospělé kopance (třeba vztah královny a krále, to je spíš psychologický film). A nakonec ani ten Dvořák nedostal moc prostoru, aby pořádně rozjel svého zlého trpaslíka. Ale jinak jo, myšlenku beru, člověk by si neměl pořád stěžovat a i přes nezdary to stále zkoušet, a navíc by se měl rozhlédnout, z čeho může mít i radost, protože o to může lehce přijít. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Dost zásadní pohádka přímo sedící na českou povahu stěžovat si, litovat se, být líný a raději nic nedělat a nechat za sebe makat ostatní pomocí manipulace a citového vydírání. Princ mamánek a rozmazlenec byl na zabití, když to řeknu hodně slušně :D Pohádka mě začala bavit pořádně, až když se objevil trpaslík a s ním excelující Pepa Dvořák. Celkem příjemné obsazení. Petr Nárožný jako král bezkonkurenční. Za mě nejlepší představitel králů v českých pohádkách. Další pěkné výkony Jiřina Jirásková a Veronika Gajerová. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jéžišmarjá, vona už je zase v rámu !! To je pořád spěchu !!" ;) Další bizarní tuzemský pohádkový camp, nutno říci camp jako kráva, ve své zhovadilosti a diletantismu neskutečně zábavný.. Šílený Dvořákův leprikón s famózní marešovskou zpívandou dává téhle raritě punc legendy.. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama