Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (585)

lamps 

všechny recenze uživatele

Co se týče zábavy a vtípků, je to z mého pohledu nečekaně slabé. Rozhodně nemůžu nic vytknout animaci ani příběhu, který zase přináší něco nového a překvapivě se hodně snaží tlačit i na akční pilu. Bohužel si ale nemůžu vybavit, že by mě v průběhu filmu něco výrazněji zaujalo a pobavilo nebo že by mi nějaká postava vyloženě přirostla k srdci, což vnímám u těchto animáků jako velký nedostatek. O třídu slabší než Zataženo, občas trakaře. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Úžasná pecka, u které budou fanoučci sci-fi vrnět blahem a ostatní se budou hodně bavit. Animace je parádní, akce je skvělá,ale hlavně je to až po okraj naplněný hláškama a odkazama na jiný filmy. Oproti Pixaru to možná je pořád trochu jednodušší, ale bavil jsem opravdu maximálně. Nehorázně rychle mi to uteklo a až na nějakou pětiminutovou vysvětlovací pasáž jsem se vůbec nenudil a měl pořád na tváři široký úsměv. Možná jenom škoda, že jsem nevychytal originální znění, protože slyšet Hughe Laurieho jako šíleného vědce by bylo ultimátní. Dabing ale i přesto fajn a Bob musí vládnout asi v každém jazyce. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Našlapané a akčné. Ale kým pri AKO VYCVIČIŤ DRAKA pomohla dobrodružnosť, tu prichádza len klišé (pár sebazhadzovacích vtípkov nestačí). Soundtrack (značne inšpirovaný Williamsom a Elfmanom) slušne udáva tempo, ale občas sa až pýta spomalenie či nejaký výchovný preslov. Vypaľovačka kombinujúca známe témy ostáva len príjemnou jednohubkou... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák čerpá především ze sci-fi filmů 50. let (hrozba z vesmíru, hlavní ženská postava jakoby vypadla z filmu Attack of the 50 Foot Woman z 58., atd.) a monster hororů (doktor Šváb dává vzpomenout na originální verzi Mouchy, obojživelník zase na Nestůru z černé laguny), napodobuje jejich styl, stejně tak i pro tyto žánry typické scény a s ůctou si z nich utahuje. Dalo by se říct, že se Monstra vs. vetřelci pokoušejí jít ve šlépějích Burtonovy nedoceněné parodie Mars útočí!, nesmíme ale zapomínat, že se stále jedná o animák, na který půjdou do kina především děti, proto film Monstra vs. vetřelci nikdy nemohl být tak odvázaný a nekompromisní jako již zmíněný Burtonův počin a snaží se zavděčit jak divákovi, který je obeznámen s kinematografií, z níž film právě čerpá, tak i mládeži, která se prostě chce podívat na další vtipný animák a bavit se u více méně infantilních vtípků. Monstra vs. vetřelci tak většinu času jedou na půl plynu a kvalita gagů a nápadů je značně kolísavá. Celkově mě ale film dokázal docela dobře bavit a i když se asi už nikdy nedonutím se na něj podívat znovu, jsem si vědom toho, že jsem mohl strávit hodinu a půl sledováním průměrnějších a nudnějších animáků, jako jsou třeba pokračování Doby ledové a třetí Shrek. V tomto případě se jedná o lehký nadprůměr a autorům patří mé sympatie za téma, které si zvolili. 65% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Henry Jackman: 1. A Giant Transformation [3:05] ,2. When You See (Those Flying Saucers) - The Buchanan Brothers [2:17] ,3. Tell Him - The Exciters [2:35] ,4. A Wedding Interrupted [2:09] ,5. Meet the Monsters [2:29] ,6. Planet Claire - The B-52's [4:37] ,7. Do Something Violent! [2:07] ,8. The Grand Tour [2:10] ,9. Oversized Tin Can [3:38] ,10. The Battle at Golden Gate Bridge [6:08] ,11. Didn't Mean to Cursh You [1:51] ,12. Reminiscing - Little River Band [4:14] ,13. Imprisoned by a Strange Being [5:28] ,14. Galaxar as a Squidling [2:06] ,15. March of the Buffoons [5:15] ,16. Wolly Bully - Sam the Sham and the Pharaohs [2:21] ,17. Susan's Call to Arms [3:02] ,18. The Ginormica Suite [5:51] ,19. Monster Mojo [2:08] ,20. Purple People Eater - Sheb Wooley [2:15], ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Film obsahuje mnoho odkazů na seriál Star Trek (od r. 1966) a jeho filmové i televizní následovníky. Můžeme si toho všimnout hned v úvodu, kde jeden z vědců hlásí do telefonu "kód Nimoy", což odkazuje na legendárního představitele Spocka Leonarda Nimoye. Další přípomínkou je chvíle, kdy má prezident (Stephen Colbert) před robotem zahrát píseň "Axel F". Těsně předtím totiž ukáže klasický "vulkánský pozdrav". (Marty_v.S.)

Reklama

Reklama