Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (585)

Madison 

všechny recenze uživatele

Za filmové odkazy a niektoré vtipné hlášky dávam 2*, ale inak je to tak chaotické, divné a vizuálne odpudivé, že som sa takmer zbláznila od nudy. Aj pri animákoch potrebujem najmä komplexný ucelený príbeh, ktorý vo mne vyvolá záujem aspoň o niektoré postavy a nejaký ten dej a dramatické vyvrcholenie. Viem, že nie všetko by sa malo brať vážne a že tu ide len o snahu preukázať poctu všetkým možným sci-fi béčkam minulého storočia, no mňa to minulo oblúkom. Na zažehnanie negatívnych dojmov si idem radšej okamžite pustiť Tangled a rozplývať sa nad disneyovskou nebeskou romantikou... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ultimátní pecka! Namísto obehraných sebeuvědomovacích příběhů vyrukovali tvůrci Shreka s natřískanou akční peckou, která srší citacemi (u kláves jsem řval smíchy!), skvělým humorem a trestuhodně obří palbou hlášek. Čtyřiadevadesát minut neředěné zábavy, kterou ocení hlavně odrostlejší (kdo si libuje v estetice 50-kových monster movies, bude chrochtat blahem), takže při váhání, zda-li dát přednost originálnímu znění před 3D efektem, není co řešit. Animák roku, bez debat! ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Vždycky když nastane taková vážná chvíle, tak se na chvilku zamyslím a řeknu si co by dělala Oprah...'' :-))))) ---- Tak jsem se zase jednou u animáku pro děcka pořádně zasmál a jsem si jist, že mi leco z fórů uteklo, proto snesu i nezbytné opakovaní do umrtvění (2-3x minimálně). Podobně jako si někteří tvůrci čas od času natočí filmeček, který si na nic nehraje a je takové vymazlené béčko avšak udělané s láskou, tohle je námětově dost podobné. Ovšem co do neuvěřitelnosti děje o to více možností a vtipů film nabídl. Monstra vs. Vetřelci si utahují z řady postapo filmů, kdy zemi napadnou emzáci což musí řešit prezident USA s US. Army. A tak je jako vždy nasazena tajná zbraň, tak tajná, že se nesmí ani vyslovit :-). Řekl bych, že zatímco děti fandí hrdinům podle jednoduchého klíče boje dobra se zlem, dospěláci si užijí taktéž, protože se jim vybaví všechny ty Dny nezávislosti a další sci-fi filmy řešící den, kdy se nám na Zemi objeví něco s čímž si nebudeme vědět rady a co bude na snahy navázat kontakt reagovat agresivně. Tady už k páté hvězdičce chyběl opravdu jen krůček ! Dávám tedy za 4 čisté prezidentovy spoďáry po vyhlášení hnědého stupně. * * * * ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Já si fakt nemůžu pomoct... vyvolávalo to ve mě pocit pomalu na zvracení. Nechápu jak to, nikdy se mi to nestalo, ale tohle mě tak znechutilo, že i když hrozně nerada dávám odpad, tak tohle si ode mě nic jiného nezaslouží. Fakt sorry, ale nuda a odpor, co jsi ve mně vzbudil filme, se jen tak odpustit nedají. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ou! Kdybych věděl, že tento animák měl být parodií na béčkové akčňárny z padesátých let, bavil bych se více! K počítači jsem totiž usedal s tím, že mě čeká "pouze" hodně akční barevný příběh se sympatickými monstry a několika gagy. To, co se mi po shlédnutí jevilo jako silně infantilní se mi tedy nyní, po přečtení anotace při troše štěstí opravdu vybarvuje jako pocta nabušeným hrdinům ze starých filmů... Z těchto oldschool snímků totiž roztomilá, směšná přehnanost sálá a patří k nim. Ne tak k Monsters vs. Aliens. Při několika scénách jsem se prostě nemohl ubránit pocitu, že je dění na monitoru vyloženě trapné a natočené pro pětileté haranty. Pak přišel zvrat, a z výborných akčních scén mi padala čelist. A tak to je vlastně stále dokola: nezapomenutelné bitky a efekty střídá dětinský humor a trapnost. Nakonec jsem dost spokojen (lepší tři hvězdičky), ale tvůrcům bych rád vzkázal, že příště bych si od nich prosil animovaný akční snímek pro dospělé. Jak je totiž vidět, od Dreamworks by to asi byla pecka, která by do kapsy dokázala strčit i třetí Transformers. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Klávesy, na které hraje prezident Hathaway (Stephen Colbert) při komunikaci z robotem, jsou Yamaha DX7. (HellFire)

Reklama

Reklama