Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (585)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nemůžu porovnávat kvalitu 3D provedení s ostatními filmy, protože jde o mojí úplně první návštěvu 3D kina, takže co se týče efeektu, přišlo mi to jednoduše skvělé (i když nějaké rezervy ve zpracování by se našly). Monstra ale nebodují jen technologií, ale i nápadem. Příběh je prostinký, ale nadupaný a prošpikovaný odkazy, hláškami, parodiemi, vtipy a je výborně "akční", jak jen to můžete o animáku pro děti říct. Blízká setkáni třetího druhu (podle mě nejvtipnější moment filmu), E.T., Goddzila, Moucha, Den nezávistlosti a mohli bychom parodované nebo vtipně citované filmy vypisovat ještě hodně dlouho... Prostě film, který rozhodně pobaví. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Videl som iba na dvd doma, čiže som prišiel o 3d efekt a tým pádom môžem hodnotiť predovšetkým scenár a príbeh. No a nastáva problém, pretože vtipy a odkazy na rôzne sci-fi mi nepripadali nijak zvlášť vtipné a sú do príbehu natlačené trochu násilne. Celé to vyznieva trochu infantilne, aj napriek týmto odkazom, ktoré pochopia iba dospelí a zainteresovaní. Potenciál bol vyšší. No a grafika síce úžasná, ale to by malo byť pravidlo a nie dôvod k vyššiemu hodnoteniu. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný film se skvělou animací, kde vás rozesměje modrý Bob (který i když má místo mozku želatinu, chrlí vtipné hlášky jak na běžícím pásu) či bezobratlý příbuzný Godzilly. I když jde v mnohých směrech o parodování jiných filmů, zachoval si tento příjemný snímek svou originalitu a důstojnost - 75%. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák čerpá především ze sci-fi filmů 50. let (hrozba z vesmíru, hlavní ženská postava jakoby vypadla z filmu Attack of the 50 Foot Woman z 58., atd.) a monster hororů (doktor Šváb dává vzpomenout na originální verzi Mouchy, obojživelník zase na Nestůru z černé laguny), napodobuje jejich styl, stejně tak i pro tyto žánry typické scény a s ůctou si z nich utahuje. Dalo by se říct, že se Monstra vs. vetřelci pokoušejí jít ve šlépějích Burtonovy nedoceněné parodie Mars útočí!, nesmíme ale zapomínat, že se stále jedná o animák, na který půjdou do kina především děti, proto film Monstra vs. vetřelci nikdy nemohl být tak odvázaný a nekompromisní jako již zmíněný Burtonův počin a snaží se zavděčit jak divákovi, který je obeznámen s kinematografií, z níž film právě čerpá, tak i mládeži, která se prostě chce podívat na další vtipný animák a bavit se u více méně infantilních vtípků. Monstra vs. vetřelci tak většinu času jedou na půl plynu a kvalita gagů a nápadů je značně kolísavá. Celkově mě ale film dokázal docela dobře bavit a i když se asi už nikdy nedonutím se na něj podívat znovu, jsem si vědom toho, že jsem mohl strávit hodinu a půl sledováním průměrnějších a nudnějších animáků, jako jsou třeba pokračování Doby ledové a třetí Shrek. V tomto případě se jedná o lehký nadprůměr a autorům patří mé sympatie za téma, které si zvolili. 65% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně natřískaný, v porovnání s geniálně vypointovaným Za plotem, nebo žánrově křišťálově čistou Kung Fu Pandou však občas zaostává. Na druhou stranu opět posouvá hranice toho, co je možné (a přípustné) narvat do animovaného rodinnho filmu a místy je ve svém nekompromisním a nekorektním glosování a shazování snad úplně všeho prostě bombastický. Ke skutečné ENORMNOSTI tak chybí jen nepatrný kousíček... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně v závěrečných titulcích se prezident zeptá, kdo chce zmrazit jeho hlavu. Stephen Colbert, který poskytl svůj hlas prezidentovi, ve své knize „I Am America and So Can You“ detailně popisuje, jak chce ve vzdálené budoucnosti nechat rozmrazit svou hlavu. (HellFire)

Reklama

Reklama