Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Recenze (585)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nemůžu porovnávat kvalitu 3D provedení s ostatními filmy, protože jde o mojí úplně první návštěvu 3D kina, takže co se týče efeektu, přišlo mi to jednoduše skvělé (i když nějaké rezervy ve zpracování by se našly). Monstra ale nebodují jen technologií, ale i nápadem. Příběh je prostinký, ale nadupaný a prošpikovaný odkazy, hláškami, parodiemi, vtipy a je výborně "akční", jak jen to můžete o animáku pro děti říct. Blízká setkáni třetího druhu (podle mě nejvtipnější moment filmu), E.T., Goddzila, Moucha, Den nezávistlosti a mohli bychom parodované nebo vtipně citované filmy vypisovat ještě hodně dlouho... Prostě film, který rozhodně pobaví. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Možno nemám mozog, ale rozhodne mám nápad." To je veľmi výstižné. Tento film nemá príbeh, ale určite má nadupanú, "výpravnú" akciu a veľkú porciu vynikajúcich gagov. Rogenov Bob samozrejme vládne. Jeho spolužitiu s ananásovým želé by som kľudne venoval samostatný film (aspoň kraťas). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ultimátní pecka! Namísto obehraných sebeuvědomovacích příběhů vyrukovali tvůrci Shreka s natřískanou akční peckou, která srší citacemi (u kláves jsem řval smíchy!), skvělým humorem a trestuhodně obří palbou hlášek. Čtyřiadevadesát minut neředěné zábavy, kterou ocení hlavně odrostlejší (kdo si libuje v estetice 50-kových monster movies, bude chrochtat blahem), takže při váhání, zda-li dát přednost originálnímu znění před 3D efektem, není co řešit. Animák roku, bez debat! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný animák, který má pár opravdu hodně světlých chvilek, ale aby z toho byl kult a tvůrce v něm mohl pokračovat, to se zřejmě nestane. Každopádně těch pár scének a příjemných postaviček mě na hodinu a půl rozhodně příjemně pobavilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $198,351,526Tržby Celosvetovo $379,882,019Tržby za predaj DVD v USA $69,265,302 //počet predaných kusov 4,009,913║ Štúdio DreamWorks opäť milo prekvapuje, minimálne tak ako to bolo u Kung Fu Pandy. Tiež mi spočiatku neprišiel trailer na túto rozprávku zrovna moc lákavý a opak sa stal pravdou a tvorcovia ponúkajú dobrodružnú jazdu z neskutočne čudnou uletenou partiou monštier na čele z obrovitou Súú-zaan. Príjemná oddychovka. /videl v kine: 95%/ (videl na festivale Comics Salon 2009) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech komerční "hloupá" oddechovka s velkou snahou přidat do animáku "styl doby". Ať už je to levná snaha o 3D zážitek, krize nebo hudební vložka pana prezidenta. Když se to pak vše sečte, je tu hodně primitivní snímek, který mě mockrát nerozesmál a už vůbec nepřekvapil. Přes jakýsi potenciál, který si autoři asi nechávají na další díl (??) tady osobně nevidím skoro žádný důvod na druhé shlédnutí a přestože byla akce fajn, animáky toho už dokázali nabídnout mnohem více... Ukázkový animák do multiplexů, kde mají rodinky z výběru "krvavý horor", "šílené sci-fi", "romantická slaďárna" a "animák pro rodinu" volbu jasnou ještě než koupí 4x velký popcorn a 4x maxi super coca-colu... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Maya Forbes, Wallace Wolodarsky, Rob Letterman, Jonathan Aibel, Glenn Berger .. Monstra versus Vetřelci jsou obratně spíchnutí Muži v černém, Den nezávislosti, Válka klonů resp. jejich předobrazy v řadě sci-fi snímků z padesátých let. Neuniknou však několika slabým místům a kadence „želé/zelených/monstr/prezidentských vtípků“ všechno nezachrání. Dreamworks nadále sází na snahu o ‘zábavnost především‘ v čele s výrazným původním dabérským obsazením (což je v naší destinaci bohužel bezvýznamné), ale produkce Pixar je mi přeci jen stále bližší (bodejť když jde o srdcovou záležitost:-)). ___ Celkově fajn sedmdesátková záležitost, jejíž hlavní předností je atrakce jménem 3D projekce, která je aktuálně masově nasazována do většiny českých multiplexů. Kdo však má zkušenosti s IMAX projekcemi, už moc ohromen nebude – sice si pár zaručených efektů užije, ale na zadek z nich nesedne. Ovšem v žádném případě nejsem proti této vizuál rozšiřující praxi. 70%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, ze kterého se dá citovat klidně celý den po projekci (ozkoušeno - Vivat Gallaxhar!). Jen bych dal cokoliv za originální znění (ač je dabing rozhodně povedený), které by možná odstranilo těch pár méně vtipných pasáží a dovolilo mi jít na pátou hvězdu. Želé Bob je každopádně boží. P.S. Pro uvedení 3D technologie si česká kina nemohla vybrat lepšího kandidáta. Akorát to chce sedět blízko u plátna (nejlépe taková čtvrtá řada) a vydýchat vyšší vstupné, které má být nekřesťanských 219 korun. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Slečna Ronsonová vypadá přesně jako Ony. Už jen to, že si všímám takových blbostí myslím plně ukazuje jak moc jsem se nudil. Pro samé zakopávání, tančení a mlácení se do hlavy vším (ne)možným se úplně zapomnělo na... No, vlastně na všechno ostatní. Čest výjimkám v podobě původního dabingu, nápisu na raketě a těm několika minoritním zdařilým odkazům na padesátková monstr/ufo béčka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Postavit proti sobě pozemský monstra a ufony je super nápad. Ed Wood by z toho slintal blahem. Celý to má navíc velmi vkusnej humor a gagy jsou príma. Animace zábavná a songy v závěrečnejch titulkách bezva. Nevidim důvod proč nedat 5*. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Určitě bude zajímavé sledovat, jak se tento poučený módní trend 3D projekcí povede ekonomicky a jestli se stane něčím víc než zábavnou kuriozitou a ozvláštněním, které má diváka vytáhnout od televizních obrazovek do kin. Ve dvou případech, které jsem měl možnost vidět - BOLT a MONSTRA VS. VETŘELCI - to zatím funguje, ale především díky uvědomělosti, prací s divákovou žánrovou a historickou pamětí, než pro filmy samotné. První jmenovaný přebírá fabuli a vlastně i syžet prvního 3D animovaného filmu vůbec - TOY STORY: PŘÍBĚH HRAČEKa jeho zápletka se točí kolem toho, že hlavnímu psímu hrdinovi je ukázán svět, který je větší než ten televizní. Druhý jmenovaný zase pracuje s tím, že horrorové, sci-fi a jiné brakové podívané oblíbené mezi mladým publikem v 50. letech, byly fikcí, které měla zastřít skutečný příchod monster a mimozemšťanů. Je zajímavé sledovat, jak oba bijáky zakomponovávají do své vypravěcí struktury a stylu propagační strategie "staro-nového" formátu, jenž může fungovat právě díky mixu starých prvků (postava Susan pocházející z ATTACK OF THE 50 FOOT WOMAN, Dr. Šváb z MOUCHY, Chybějící článek z NESTVŮRY Z ČERNÉ LAGUNY a B.O.B. ze SLIZU) s těmi novými v rovině obsahové. Jenže zatímco pixarovská jízda fungovala jako narativní film, dreamworksácká taškařice funguje jenom jako film-atrakce, a tak jakékoliv povídací scény nefungují a jsou trpěnou výplní mezi jednotlivými atrakcemi. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Přicházím v míru! Neublížím vám! A všichni zemřete!..... Dětská Akta X zahalená kamufláží a fritovaná v paranoidním spiknutí, (jakákoliv) blízká setkání (kteréhokoliv) třeba třetího druhu, MIB, Superman a enormní groteskní těla ocení všichni, kteří upřednostňují veselejší stránku nad tím ostatním. Nám (mě a dětem) se to líbilo. To, že je to vtipné jsme ocenili víc než maniakální smích šíleného vědce! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nechápu, proč mám jeden palec kratší. 2.) Jsem voják z povolání a chci (konečně) vidět generála, který má nejen nápad, ale i plán. 3.) Chystám se křížit geneticky modifikované rajče s chemicky modifikovanou polevou na dort s farmářskou příchutí. 4.) Jsem sliz. 5.) Mám raději filmy k pobavení než k přemýšlení. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Henry Jackman: 1. A Giant Transformation [3:05] ,2. When You See (Those Flying Saucers) - The Buchanan Brothers [2:17] ,3. Tell Him - The Exciters [2:35] ,4. A Wedding Interrupted [2:09] ,5. Meet the Monsters [2:29] ,6. Planet Claire - The B-52's [4:37] ,7. Do Something Violent! [2:07] ,8. The Grand Tour [2:10] ,9. Oversized Tin Can [3:38] ,10. The Battle at Golden Gate Bridge [6:08] ,11. Didn't Mean to Cursh You [1:51] ,12. Reminiscing - Little River Band [4:14] ,13. Imprisoned by a Strange Being [5:28] ,14. Galaxar as a Squidling [2:06] ,15. March of the Buffoons [5:15] ,16. Wolly Bully - Sam the Sham and the Pharaohs [2:21] ,17. Susan's Call to Arms [3:02] ,18. The Ginormica Suite [5:51] ,19. Monster Mojo [2:08] ,20. Purple People Eater - Sheb Wooley [2:15], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, nejedna se o buhvijak dospelackej animak, precejen vetsina postav jsou jen takovy saskove, stejne tak vtipy nejsou vrcholem inteligence, jenze film neni vylozene komedie, ale spis akcni scificko, akorat, ze animovany. Je tu docela solidni pribeh a ta myslenka na monstra je vcelku fajnova, animace je na solidni urovni, takze nijak nerusi a hlavne po povinny uvodni seznamovacce je to vcelku neptretrzita akcni jizda, takze nuda vazne nehrozi, akce je povedena a sem tam nejakej ten vtipek pobavi, takze ja jsem vcelku spokojenej. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

PC animáky obecně moc nemusím, ale tenhle se povedl! Sympatický mi byl už jen tou monsters tématikou a vzdáním pocty starým sci-fi klasikám. Je to spousta srandy, ať je vám pod 12 či nikoliv, a hlavně (narozdíl od většiny 3D 'uměláků') - to má něco do sebe. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduché, avšak nehorázně zábavné. Natlakované explozivní akcí. Monstrózní. Hláškoidní. Český dabing výborný, ale chci slyšet Setha Rogena coby želatinového B.O.B.a. Vzhůru do oblak bude mít co dělat, aby se vyrovnalo takovéhle dynamické smršti, která mě vytáhla ze sedačky a vcucla do sebe. Kopernik šopák! 90-ti %-ntní spokojenost. 175 miliónů dolarů(rozpočet)/379 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/15 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Super nápad mohl být vytěžen trochu originálněji a nápaditěji, ale jinak vládne spokojenost. Animace moc pěkná, Bob boží. Víc animovaných 3D filmů v našich kinech! ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Já si fakt nemůžu pomoct... vyvolávalo to ve mě pocit pomalu na zvracení. Nechápu jak to, nikdy se mi to nestalo, ale tohle mě tak znechutilo, že i když hrozně nerada dávám odpad, tak tohle si ode mě nic jiného nezaslouží. Fakt sorry, ale nuda a odpor, co jsi ve mně vzbudil filme, se jen tak odpustit nedají. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně natřískaný, v porovnání s geniálně vypointovaným Za plotem, nebo žánrově křišťálově čistou Kung Fu Pandou však občas zaostává. Na druhou stranu opět posouvá hranice toho, co je možné (a přípustné) narvat do animovaného rodinnho filmu a místy je ve svém nekompromisním a nekorektním glosování a shazování snad úplně všeho prostě bombastický. Ke skutečné ENORMNOSTI tak chybí jen nepatrný kousíček... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Slibné téma se povedlo využít jen asi na 70%, zejména zůstaly rezervy, co se týče "vetřelců" a prostředí kosmické lodi, které není moc nápadité a některé akční scény v druhé polovině už spíš nudí, ale "monstra" jsou sympatické postavy a je tu spousta velmi vtipných momentů. Viděno nad Sibiří. ()

Reklama

Reklama