Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (585)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Určitě bude zajímavé sledovat, jak se tento poučený módní trend 3D projekcí povede ekonomicky a jestli se stane něčím víc než zábavnou kuriozitou a ozvláštněním, které má diváka vytáhnout od televizních obrazovek do kin. Ve dvou případech, které jsem měl možnost vidět - BOLT a MONSTRA VS. VETŘELCI - to zatím funguje, ale především díky uvědomělosti, prací s divákovou žánrovou a historickou pamětí, než pro filmy samotné. První jmenovaný přebírá fabuli a vlastně i syžet prvního 3D animovaného filmu vůbec - TOY STORY: PŘÍBĚH HRAČEKa jeho zápletka se točí kolem toho, že hlavnímu psímu hrdinovi je ukázán svět, který je větší než ten televizní. Druhý jmenovaný zase pracuje s tím, že horrorové, sci-fi a jiné brakové podívané oblíbené mezi mladým publikem v 50. letech, byly fikcí, které měla zastřít skutečný příchod monster a mimozemšťanů. Je zajímavé sledovat, jak oba bijáky zakomponovávají do své vypravěcí struktury a stylu propagační strategie "staro-nového" formátu, jenž může fungovat právě díky mixu starých prvků (postava Susan pocházející z ATTACK OF THE 50 FOOT WOMAN, Dr. Šváb z MOUCHY, Chybějící článek z NESTVŮRY Z ČERNÉ LAGUNY a B.O.B. ze SLIZU) s těmi novými v rovině obsahové. Jenže zatímco pixarovská jízda fungovala jako narativní film, dreamworksácká taškařice funguje jenom jako film-atrakce, a tak jakékoliv povídací scény nefungují a jsou trpěnou výplní mezi jednotlivými atrakcemi. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, nejedna se o buhvijak dospelackej animak, precejen vetsina postav jsou jen takovy saskove, stejne tak vtipy nejsou vrcholem inteligence, jenze film neni vylozene komedie, ale spis akcni scificko, akorat, ze animovany. Je tu docela solidni pribeh a ta myslenka na monstra je vcelku fajnova, animace je na solidni urovni, takze nijak nerusi a hlavne po povinny uvodni seznamovacce je to vcelku neptretrzita akcni jizda, takze nuda vazne nehrozi, akce je povedena a sem tam nejakej ten vtipek pobavi, takze ja jsem vcelku spokojenej. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání, popravdě animáky Pixaru mají laťku položenou úplně někde jinde. Trošku se začínám obávat jestli nám nezačal boom v podobě dětsko dospělých animáků. O ději filmu jsem úpřímně dopředu vůbec nepátral. Začátek mě nechával naprosto klidným. Sám jsem si kladl otázku jakou originalitu lze vlastně ještě stvořit. Příběh je poskládaný trošku z Mars Útočí!, Akta X bych ani neřekl, nějaké ty superhrdinské motivy typu Fantastická 4, kde každý umí něco. Komu unikne tenhle film o moc nepříjde, ale koukat se na to samozřejmě dá. PS: Podruhé jsou Monsters vs. Aliens určitě o dost lepší. Bavil jsem se. 75% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi primitivní děj, tak jako to animák vyžaduje. Film je koukatelný prakticky pro všechny generace. Děti se zasmějí, starší zavzpomínají. Já osobně se bavil. Akce střídá akci. Méně vtipná scénka tu více vtipnou. Animace, leč jsem měl možnost vidět pouze 2D, tak oku lahodící. Charaktery postav dostatečně kvalitní. Na plný počet to není. Nicméně příjemně strávených 90 minut. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech komerční "hloupá" oddechovka s velkou snahou přidat do animáku "styl doby". Ať už je to levná snaha o 3D zážitek, krize nebo hudební vložka pana prezidenta. Když se to pak vše sečte, je tu hodně primitivní snímek, který mě mockrát nerozesmál a už vůbec nepřekvapil. Přes jakýsi potenciál, který si autoři asi nechávají na další díl (??) tady osobně nevidím skoro žádný důvod na druhé shlédnutí a přestože byla akce fajn, animáky toho už dokázali nabídnout mnohem více... Ukázkový animák do multiplexů, kde mají rodinky z výběru "krvavý horor", "šílené sci-fi", "romantická slaďárna" a "animák pro rodinu" volbu jasnou ještě než koupí 4x velký popcorn a 4x maxi super coca-colu... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně v závěrečných titulcích se prezident zeptá, kdo chce zmrazit jeho hlavu. Stephen Colbert, který poskytl svůj hlas prezidentovi, ve své knize „I Am America and So Can You“ detailně popisuje, jak chce ve vzdálené budoucnosti nechat rozmrazit svou hlavu. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 175 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama