Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Videa (251)

Trailer

Recenze (2 662)

Cival 

všechny recenze uživatele

Geniální? Kdeže. Takhle jsem si jako seriálový nevzdělanec představoval kvalitní žánrový standard, prostě dobře zvládnutý oddych, který bez ustání dere jednu a tu samou šablonu. V porovnání s pravými skvosty žánru je totiž každá epizoda - od té prvé nahoru - až bolestně předvídatelná, takže si v ní můžete sami bez ustání doplňovat hlášky. Mnohem častěji než u Přátel nebo How I Met Your Mother. Palec přesto jistě zvednutý nahoru. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Americká situační komedie ze světa mladých fyziků. Geniální seriál. Leonard Hofstadter ( Johnny Galecki ) a Sheldon Cooper ( Jim Parsons ) jsou mladí a úspěšní teoretičtí fyzikové, kteří spolu žijí v jednom bytě. Zajímají se o kvantovou mechaniku, teorii superstrun, sci-fi a fantasy. Jejich život se skládá z výpočtů nových vlastností elementárních částic. Kamarádí s dalšími dvěma vědci, Howardem ( Simon Helberg) - (chlípným konstruktérem) a Rajeshem ( Kunal Nayyar ) (plachým Indem). Zkrátka inteligentní humor, který nepochopí každý ( myslím blondýnky ne). V prvním díle do jejich života vtrhne Penny ( Kaley Cuoco ), přitažlivá blondýnka, Leonarda zaujme především tím, že je žena a hned se do ní zamiluje. / Viděné epizody z 1-8 série *184.dílů / Aktuálně: chystám se na 9.sezónu ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Geekové s extra vysokým IQ a anomálním chováním jsou ideálním objektem pro sitcomovou zkratku i nadsázku a Teorie velkého třesku to jen potvrzuje. Po hodně dlouhé době opět skutečně hodně vtipný nový sitcom... Ta hyperbola v jednání a charakteru postav je skutečně originální (Sheldon - autistické rysy, Wolowitz - dokonalý prototyp elitářského slizáka z mamahotelu, Rajesh - v přítomnosti opačného pohlaví ukázkový nekňuba, Leonard - esence sympatického geeka vs. Penny - ,,blondýna"...). To prostě musí fungovat... :-D Asi nejvtipnější seriál, který jsem měl možnost vidět. Bazinga! ,,No, abych parafrázoval Shakespeara: Je lepší milovat a ztratit, než každou noc zůstávat doma a stahovat stále nestydatější pornografii." Série 1: 100%, série 2: 100%, série 3: 90%, série 4: 100%, série 5: 100%, série 6: 100%, série 7: 90%, série 8: 90%, série 9: 90% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

To, že seriál vypráví o chytrých lidech, mu nezaručí, že bude i on sám o sobě chytrý. Problém Velkého třesku spočívá hlavně v tom, že jeho struktura z něj vyčnívá na sto honů daleko. Stále ty stejné zápletky, stále ty stejné situace. Skoro by se dalo říci, že Teorie velkého třesku je až lehce zaměnitelný sitcom. Vtip navíc často přichází na úkor rozvíjení skutečných postav, a tak je většina hrdinů pouhými figurkami, ke kterým si jen těžko vybuduji nějaký ten vztah. Ale i přesto mě tahle neřízená střela vědy a výzkumu baví, což je hlavně zásluhou Raje. I přes všechny výtky jsem s vyloženou radostí zhlédl obě řady seriálu, což taky o něčem svědčí. PS: A třetí série udělala ze svých postav definitivně lidi, a tak to má být. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nesmělý, Otravný, Sebevědomý a Koktavý potkávají Nádhernou a začíná příjemný sitcom, kterému sudičky určily, aby se z něj postupem času stal až neuvěřitelný fenomén. Někdy šablonovitý a neoriginální, jindy upřímně vtipný, ale ve své podstatě dostatečně nenásilný na to, aby dokázal spoustu let adekvátně bavit. Dříve nebo později se ale každé téma vyčerpá a protože se tvůrci ke krokům, které by hlavní postavy posunuly o něco dál, odvažují jen jednou za několik sezón, tuhl mi u tohoto třesku úsměv už ve třetí sérii. Nečekanou záchranou jisté úrovně se tak pro celý seriál stal postupný příchod ženských vedlejších postav, nohy mu naopak čím dál víc podrážejí opakované vtipy (nesnesitelný running joke s Howardovou matkou) a rutina, se kterou jsou od určité doby sázeny Sheldonovy monology. Zkrátka a dobře si s touhle partou moc nevím rady. Díky zprvu fantastické (a posléze alespoň přiměřeně spolehlivé) Amy a tomu, jak dokáže Kaley Cuoco jako Penny stále všechny strčit se stoickým klidem do kapsy, se pořád občas pobavím. Na druhou stranu Leonard, Howard i Rajesh mi už pořádně dlouho přijdou jen jako figurky snaživě předříkávající očekávané repliky, nehledě na v pozdějších sezónách nepochopitelně protěžované kopyto Stuarta. Po šesti letech se čtvrtá hvězda, snad z nějaké nostalgie, ještě zuby nehty držela, od sedmé sezóny dál jde ale jen a pouze o mlácení prázdné slámy, takže dlouholetý soucit ztrácím, tím spíš, že desátý a jedenáctý rok jsou ospalostí až trapností vážně k uzoufání. U seriálu jsem ale zůstal až do samého konce. Přímá úměra průměrnosti a nevtipnosti s rekordy sledovanosti mě fascinovala tím víc, čím méně jsem ji chápal. ()

Galerie (2 868)

Zajímavosti (1 158)

  • Leonard (Johnny Galecki) a Sheldon (Jim Parsons) používajú na svojich notebookoch antivírusovú ochranu značky AVG. Popritom im v izbe na polici leží veľká krabica iného antivírového programu, Norton 360. (Real Tom Hardy)
  • Sheldonova (Jim Parson) hláška "Bazinga!", kterou pronese pokaždé, když řekne něco, co bylo myšleno jako vtip, je složená z prvních dvou písmen tří chemických prvků - baryum, zinek a galium. (Shadowspark)
  • Sheldon Cooper, rovnako ako jeho herecký predstaviteľ Jim Parsons, nemá rád kávu. (ČSFD)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama