Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Videa (251)

Trailer

Recenze (2 662)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Partička čtyř přátel vědců, kteří strašně rádi hrají počítačové hry a jakýkoliv běžný problém rozeberou na vědecké úrovni a někdy je docela obtížné, sledovat tok jejich myšlenek, protože jsou strašně rychlí. Jeden vedle druhého jsou úžasné osobnosti a každý si jistě najde svého oblíbence. Skvělý a humorem nabitý sitcom. MILUJU BIG BANG a jsem upřímně ráda, že Sheldon dostal Zlatý Glóbus. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obzvláště začátek je legendární. Po prvních pár sériích lehce klesne úroveň a ze seriálu se stane jakýsi milostný propletenec a už to vůbec není o těch čtyřech intouších, ale o ženáčích, co řeší běžné problémy s partnerkami. PS: Poslení epizoda zajistila jeden z nejepších seriálových koncův historii. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Já uznávám, že je to občas skutečně třeskutě vtipné, ale postavy jsou mi tak strašně nesympatické, že k tomu zároveň mám dost silný odpor. Tohle že jsou nějací přátelé? Mám štěstí, že mí dva přátelé matematici se zdejšímu osazenstvu ani vzdáleně nepodobají. A to přitom taky máme rádi sci-fi a fantasy, "dračáka" a tak dále, jen komiksům moc nedáme. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem prave dokoukal prvni serii a je to naprosto nehoraznej masakr. Serial chytne hned od prvniho dilu, behem toho prvniho dilu si taky oblibite vsechny hlavni postavy a navic zadnej dil neni nejakej slabsi, vsechny jsou prakticky genialni. Navic dve hlavni postavy jsou fakt dokonaly, jeden sice drobet normalnejsi, ale oba sileny magori, ktery jsou ale zaroven genialni fyzikove. A vetsinu casu maj jeste dva nahravace, ktery jsou nemene perfektni, i kdyz ind je z nich precejen trochu slabsi. Pribehy jednotlivejch dilu nejsou vicemene zadny, je to takovy to klasicky vztahovy o kamosich a pritelkynich a podobne, nicmene tady nejde o nakej pribeh, ale o to, ze kazdej dil je 20 minutova sprska dokonalejch hlasek a gagu, ktery jsou navic pekne originalni a vetsinou se tykaj hlavne fyziky samozrejme, ale taky komiksu, her a filmu. Takze jsem se smal u kazdyho dilu skoro porad, jasnejch 5* a zaradil se mezi moje oblibeny serialy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jediné zajímavé na téhle genocidě humoru je, že mnozí lidi, který jinak píšou dost kriticky o toxické maskulinitě, milují sitcom, který je jedním z jejich největších propagátorů v kontextu nerdské subkultury a naprosto amorální chování konstantně zobrazuje jako roztomilé, možná trochu nešťastné, ale "krásně klukovské" a postavám dává nějakých 12 let, aby z něj "trochu" povyrostly". Spolu s Ready Player One krásná ukázka toho, že v nerdské subkultuře se může prakticky cokoliv a jindy ostražití strážci ochotně koukají na opačnou stranu, když tvůrci jejich popkulturu staví do středu dění. Třeba kdyby to bylo aspoň trochu vtipné a ne holokaust komedie, taky bych tomu propadnul. Až se na tuhle obludnost podívají lidi za dalších deset let, budou nás soudit. Aspoň že už to skončilo. ()

Galerie (2 868)

Zajímavosti (1 158)

  • Sheldon (Jim Parsons) má své oblíbené místo na gauči, na které nikoho nepustí. To má svůj důvod. V zimě je to místo blízko topení, aby tam bylo teplo, ale ne tak blízko, aby se člověk potil. V létě je na trajektorii v proudu vzduchu z otevřených oken. S televizí navíc svírá úhel, jenž při sledování neznemožňuje konverzaci, ale zároveň vylučuje paralaktické zkreslení. (SONY_)
  • O roli Penny (Kaley Cuoco) se ucházela i herečka Brie Larson, které bylo řečeno, že je na roli moc mladá. (ČSFD)
  • První větu v seriálu řekl Sheldon (Jim Parsons) a byl to také on, kdo řekl tu poslední větu v seriálu. (Katka189)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama