Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Videa (251)

Trailer

Recenze (2 662)

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení, no to mě poser. Tahle vyhypovaná sračka s nálepkou "intelektuální" zábava, kde se řeší banální sračky z Beverly Hills, ovšem převlečené do laboratorního bílého pláště, kterému z kapsy čouhá "Vědní slovník", je maximálně tak průměrným sitcomem, velmi levným sitcomem, rozhodně ne TOP seriálem současnosti. V papundeklových kulisách natočená nuda, kde je ztělesněním zábavy trapák Sheldon vypadající jako zžeštilý gay, snažící se sbalit ošklivou sousedku, používajíc k tomu slovní zásobu odborných slov, které mají být zřejmě neuvěřitelně vtipné, protože se pronáší k popisování banálních věcí. Rozeznat vtip od trapného blábolu vyznívajícího do ztracena je téměř nemožné, proto je po každém impotentním frku, který ze sebe ta parta zoufalců vypotí, pouštěn umělý smích aby televizní divák řádně pochopil kdy se má zasmát a nabyl podprahového přesvědčení, že sleduje nesmírně vtipnou záležitost a zjevně díky tomu bude patřit k intelektuálům, no ne? Dávám čistý odpad, vzhledem k tomu, že zde spousta lidí hodnotila vysoce pouze proto, že opačným hodnocením by snad vypadali jako hlupáci, kteří nepochopili tak ryzí humor pro inteligentní lidi, nasolím tomu odpad a doufám, že tenhle hype spadne do průměru kam patří. 5% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

To, že seriál vypráví o chytrých lidech, mu nezaručí, že bude i on sám o sobě chytrý. Problém Velkého třesku spočívá hlavně v tom, že jeho struktura z něj vyčnívá na sto honů daleko. Stále ty stejné zápletky, stále ty stejné situace. Skoro by se dalo říci, že Teorie velkého třesku je až lehce zaměnitelný sitcom. Vtip navíc často přichází na úkor rozvíjení skutečných postav, a tak je většina hrdinů pouhými figurkami, ke kterým si jen těžko vybuduji nějaký ten vztah. Ale i přesto mě tahle neřízená střela vědy a výzkumu baví, což je hlavně zásluhou Raje. I přes všechny výtky jsem s vyloženou radostí zhlédl obě řady seriálu, což taky o něčem svědčí. PS: A třetí série udělala ze svých postav definitivně lidi, a tak to má být. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to Pennyina spálňa. Tam bolo veľa mužov." Chápem, že mnohých partia neschopných a v reálnom živote relatívne stratených a detinských geekov permanentne vytáča. Aj mne dlho trvalo, kým som si na ňu zvykol. Spočiatku mi pripadali silene vtipní. Taký ten štýl, kedy sa publikum smeje, ale ja sa maximálne usmievam. No s pribúdajúcimi sériami, ako si boli scenáristi, režiséri a samozrejme herci čoraz istejší v detailoch a začali sa s tým hrať, sitkom nabral na dynamike a humore. Mnohé scény pre mňa skultovneli (Rajove rekordy v dĺžke trvania prekonávajúce odmlky v planetáriu počas rozlúčky s divákmi) a mnohé nápady sú božie (šermovanie prackami na opasky v tvare svetelných mečov). Herci sú sympatickí, zjavne sa mali radi a natáčanie spoločných scén si užili. Postavy sú originálne, každá je iná, vďaka čomu medzi nimi vládne divoká interakcia a tešíte sa na ich spoločné scény (Sheldon vs. Penny, ktorí spolu v podstate svojím spôsobom počas jedenia pizze nechtiac vyriešili ľudstvom nikdy nevyriešenú Teóriu strún). Mám dojem, že sa tu stretla fakt dobrá partia ľudí (o čom svedčia aj už legendárne tanečné vystúpenia nie priamo v seriáli, ale pred živým publikom počas natáčania) a aj práve vďaka odlišnosti postáv zaujali aj postavy, ktoré by samé osebe nemali šancu a liezli by skôr na nervy alebo by boli trochu zbytočné, avšak v kombinácii s radikálne odlišnými charaktermi iných postáv bodovali. Nikdy mi tu príliš nesedeli popkultúrne odkazy, zmienky o komiksoch a cameá; na údajne tak inteligentné postavy mi tieto veci pripadali jednoduché a prízemné, aj keď musím uznať, že minimálne na štvoricu Flashov len tak nezabudnem („Presne kvôli TOMUTO som vravel, že by bolo fajn urobiť poradu.“). V neposlednom rade oceňujem hlášky ("Nechcem ťa odsudzovať, ale toto robia psychopati." alebo "Priateľstvo sexom nepokazíš, to je ako pokaziť zmrzlinu kúskami čokolády.") a to, že mnohé veci boli na úrovni a patrične dojemne ukončené (Howardova mama alebo samotný koniec, kedy tvorcovia vedeli, že nebudú pokračovať a tak sa podľa toho zariadili). A to, akú prekvapivo dôležitú súčasť tejto čudnej, ale o to pôvabnejšej komunity tvorilo jedlo (čím sa mi opätovne potvrdilo, že film alebo seriál s jedením a varením z princípu nemôže byť zlý, čo ostatne vedel už Hitchcock). Teória veľkého tresku je o priateľoch. To pokladám za dôležité zdôrazniť, pretože máte plno sitkomov postavených na nepriateľstve resp. totálnej odlišnosti. Nech už ale sú hrdinovia akokoľvek odlišní a robia si zo seba srandu a vzájomne sa doberajú, nakoniec zostávajú priateľmi, ktorí si pomáhajú a držia palce. A to dokonca aj Sheldon. A to už je čo povedať. "Kto to je? Green Arrow?" - "Ehm, Green Lantern." - "Aký je v tom rozdiel?" ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bývalo to super, ale v současnu pokračuju ve sledování spíše ze setrvačnosti a nárazově ("jé, ona už skončila další série? to abych si ji tedy stáhnul"). Opakuje to pořád dokola stejnou šablonu, stejné vtipy, někdy více, někdy méně funkčně. Se znalostí více (a lepších) komediálních seriálů se mé přesvědčení, že TBBT je sitcomová špička, zcela vytratilo. Povrchní mainstreamová zábavička. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesnášel jsem to. Pár let předtím jsem ujížděl na Himym, ale Big Bang sem prostě nikdy sledovat nechtěl. Doteď nechápu proč, předsudky jsou prostě asi silná zbraň. A přitom je to tak fajn parta, kterou snad netřeba představovat, vždyť kdo by neznal třeba jen ze sociálních sítí výstředního Sheldona, krásnou Penny, sympatického Leonarda a zbytek intošů/nerdů. Jelikož za oběma zmíněnými seriály stojí víceméně stejní tvůrci (Chuck Lorre), tak v jednotlivých sériích určitě rozpoznáte nespočet podobných znaků (replikuje se i z Přátel), ovšem hlavní téma těchto sitcomů pochopitelně stejné není. Už je proto, že se jedná o partu vědců (až na jednoho a Penny to není :D)a že od třetí série přichází nastálo do Big Bangu dva nové ženské charaktery (Amy a Bernadette). Jako pořádný kultovní seriál nabízí přehršel dílů narvaných humorem, ať už tím jednodušším ovšem i tím inteligentním, bezpočet vtipných a legendárních výměn názorů, cameií známých osobností atd. Co mě navíc fascinuje přímo u Big Bangu je fakt, že kvalita s přibývajícími sériemi neklesá, tak jak se to bohužel u Himymu děje a může mít tedy i delší trvanlivost. 279 prakticky nesmazatelných epizod v mém životě.Obecně je rarita, že sitcom dovrší 12. sezónu s původním obsazením (zdravím neméně boží Dva a půl chlapa), milionové platy hercům zkrátka dělají své. Jenže Big Bang si stále držel svojí přes 10 milionovou sladovanost a každý díl byla událost. Logicky zvláště ten úplně poslední, který bych zfleku napsal mezi nejlepší ukončení velkých seriálů. Za ty roky v oblíbenosti parta geeků u mě možná překonala i ten adorovaný Himym. Nádhera a jsem rád, že to tvůrci nedřenili až do starobince. Sitcomů podobného ražení a věhlasů už dle mého bude méně a méně.. | S1: 5/5 | S2: 5/5 | S3: 5/5 | S4: 5/5 | S5: 5/5 | S6 : 5/5 | S7: 5/5 | S8: 5/5 | | S9: 5/5 | S10 : 4/5 | S11: 4/5 | S12: 4/5 | ....100% ()

Galerie (2 868)

Zajímavosti (1 158)

  • Sheldon Cooper, rovnako ako jeho herecký predstaviteľ Jim Parsons, nemá rád kávu. (ČSFD)
  • Barvy Sheldonových (Jim Parsons) Green Lantern triček odráží jeho náladu. Červené je vztek, oranžové chamtivost, žluté strach, zelené odvaha a modré naděje. (Katka189)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama