Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Videa (251)

Trailer

Recenze (2 662)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zatím úspěšně bojuji s první sérií a musím (bohužel) říci, že nejgeniálněji na mě působí Sheldon (hlavně díky IQ187). Většina humoru pak plyne hlavně z jeho "jinakosti", která je často konfrontována s (dá-li se to tak říci) prostotou sousedky odnaproti jménem Penny. Ovšem Sheldonovi kolegové zase tak výrazně nezaostávají a občas se povede i nějaká kultovní hláška typu - Leonard: "Naše děti budou chytré a krásné." Sheldon: "A hlavně imaginární." - anebo - Leonard: "Sheldone, to mám za každou druhou větou vytáhnout ceduli s nápisem Sarkasmus?" Sheldon: "Ty takovou ceduli máš?"... ;-) Nicméně podle komentů jiných fandů se zdá, že to lepší z BBT na mě teprve ještě čeká. :-) Edit (23.11.): Potvrzuji slova o stoupající formě - najíždím na třetí sérii a i když se sem tam objeví v seriálu nějaké provařené klišé, fóry mají narůstající četnost i úroveň! Edit podruhé: Po dokončení třetí série a páru dílech ze čtvrté musím konstatovat, že mne seriál baví čím dále méně... Pokračování odložím na později, třeba mě zase časem chytne... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obzvláště začátek je legendární. Po prvních pár sériích lehce klesne úroveň a ze seriálu se stane jakýsi milostný propletenec a už to vůbec není o těch čtyřech intouších, ale o ženáčích, co řeší běžné problémy s partnerkami. PS: Poslení epizoda zajistila jeden z nejepších seriálových koncův historii. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jediné zajímavé na téhle genocidě humoru je, že mnozí lidi, který jinak píšou dost kriticky o toxické maskulinitě, milují sitcom, který je jedním z jejich největších propagátorů v kontextu nerdské subkultury a naprosto amorální chování konstantně zobrazuje jako roztomilé, možná trochu nešťastné, ale "krásně klukovské" a postavám dává nějakých 12 let, aby z něj "trochu" povyrostly". Spolu s Ready Player One krásná ukázka toho, že v nerdské subkultuře se může prakticky cokoliv a jindy ostražití strážci ochotně koukají na opačnou stranu, když tvůrci jejich popkulturu staví do středu dění. Třeba kdyby to bylo aspoň trochu vtipné a ne holokaust komedie, taky bych tomu propadnul. Až se na tuhle obludnost podívají lidi za dalších deset let, budou nás soudit. Aspoň že už to skončilo. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál bych s IT Crowd rozhodně nesrovnával, neni horší či lepší, je jiný.. Big Bang theory dost pobaví, dá se na něj dívat kdykoliv..ikdyž mnohem vtipnější než příhody Leonarda, kterej chce nepochopitelně chodit s nejtupější holkou, na kterou narazí, a Sheldona, kterej je pošuk jak se patří, ale občas to přehání, jsou ty občasné chvíle, kdy se na scéně vyskytují jejich sousedi Raj a především Wolowitz, kterej je postavička naprosto dokonalá a na jeho neskutečné oblečení a účes se nemůžu vynadívat!:D Samozřejmě mě šíleně baví diskuze o třech zákonech robotiky, chtěl bych mít taky šampón Dartha Vadera a místo baterky světelnej meč, tyhle věci sou super, ale některé promluvy ústřední dvojice? Maj bejt vtipný, protože jsou to jakože složité větní konstrukce a protože je pronášej dva jakože šílo-fyzici, ale jenom proto všechno co řeknou prostě vtipný neni.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem prave dokoukal prvni serii a je to naprosto nehoraznej masakr. Serial chytne hned od prvniho dilu, behem toho prvniho dilu si taky oblibite vsechny hlavni postavy a navic zadnej dil neni nejakej slabsi, vsechny jsou prakticky genialni. Navic dve hlavni postavy jsou fakt dokonaly, jeden sice drobet normalnejsi, ale oba sileny magori, ktery jsou ale zaroven genialni fyzikove. A vetsinu casu maj jeste dva nahravace, ktery jsou nemene perfektni, i kdyz ind je z nich precejen trochu slabsi. Pribehy jednotlivejch dilu nejsou vicemene zadny, je to takovy to klasicky vztahovy o kamosich a pritelkynich a podobne, nicmene tady nejde o nakej pribeh, ale o to, ze kazdej dil je 20 minutova sprska dokonalejch hlasek a gagu, ktery jsou navic pekne originalni a vetsinou se tykaj hlavne fyziky samozrejme, ale taky komiksu, her a filmu. Takze jsem se smal u kazdyho dilu skoro porad, jasnejch 5* a zaradil se mezi moje oblibeny serialy. ()

Galerie (2 868)

Zajímavosti (1 158)

  • V listopadu 2014 se Kevin Sussman (Stuart) ošklivě zranil při jízdě na kole. Zlomil si nohu, proto musel být přepsán scénář k několika epizodám 8. série (2014). Když se na natáčení vrátil, hrál se sádrou na noze, kterou většinou skrýval za pultem obchodu s komiksy. (Duoscop)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama