Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Videa (251)

Trailer

Recenze (2 662)

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Milí tvůrci TBBT, předem tohoto dopisu bych Vám rád složil poklonu. Povedlo se Vám povětsinou myslící lidi s relativně dobrým vkusem přesvědčit, že je tenhle seriál originální, převratný, a dokonce inteligentní! Já mám ale poměrně nakoukáno, a tak vím, že není vůbec originální, ani špetku převratný, ba dokonce ani inteligentní. Je ale velice chytrý ve svém konceptu. Umíte v tom chodit, umíte dát lidem to, co chtějí. A pravdou je, že oni většinou nechtějí inteligentní humor, chtějí humor, co v nich vyvolá pocit, že jsou inteligentní oni. A Vy to moc dobře víte. Vidíte, jaký úspěch mají u diváků skutečně inteligentní seriály jako 30 Rock či Arrested Development. A Vy nechcete dopadnout stejně, skončit pro malou sledovanost. Dokázali jste hloupé grimasy a jednoduché, neoriginální, opakující se a předvídatelné pointy zahalit hávem hlášek o vědě, komiksech, vesmíru a dalších věcech, které musejí nepochybně značit inteligenci. Humorně o inteligentech cestou, které rozumíme... "To přece musí znamenat, že jsme taky inteligenti! Jsme bílé vrány a tenhle seriál je takových nádherných, inteligentních, bílých vran plný, konečně něco originálního a převratného!" pokyvuje hlavou nenáročný, avšak svéhlavý divák. Co je opravdu působivé, dokázali jste beze zbytku vykrást Frasiera, který na stejném principu fungoval už před dvaceti lety, kdy to ještě docela originální bylo, a neukradli jste jenom onen princip, ale i všechno ostatní. Jemně neurotického roztomilého génia Nilese jste obrali o smysl a pochopení pro vztahy, a zůstal Sheldon. Nabručeného průměrného otce Martina jste odbarvili, omladili, a nechali ho podstoupit změnu pohlaví, a zrodila se sexbomba Penny, která je stejně jako Martin katalyzátorem konfrontace mezi světem inteligentů a průměrných lidí. Z nikdy neviděné Maris, Nilesovy kostnaté a zábavně protivné manželky, jste udělali nikdy neviděnou a vždycky protivnou Howardovu matku. Nejpůsobivější je ale fakt, že si nic z toho drtivá většina diváků neuvědomuje. A ti, co ano? Těm to obvykle nevadí. Taky jsem býval jedním z nich, a Velký třesk byl pro mě příjemnou oddychovkou. Časy se ale mění, a z fanouškovské základny seriálu se stala obluda s milionem hlav, která dokáže svými nesmyslnými argumenty z těch ostatních vyždímat veškerou radost ze sledování, a nekonečně a dokonale je znechutit. To přesně se stalo mně, a upřímně doufám, že nejsem sám. Přesto musím zdůraznit, není to Vaše vina, odvedli jste vynikající práci. Opili jste stamiliony lidí jedním rohlíkem. Bravo. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem čekal, až se na sitcomovém poli objeví něco, co mne dostane podobně jako Přátelé. Ti zůstali sice nedostižní, ale partička nadprůměrných fyziků se jim silně přibližuje, přestože koncept je trochu jiný. Pokud bych měl být kritický... nechci se nikoho dotknout, ale jak si tak vzpomínám na některé astrofyziky, které jsem potkával na koleji, tak ti neměli s Sheldonem nic společného. Kromě svého oboru se nevyznali v ničem, rozhodně ne v historii jako Dr. Cooper, stejně tak jako on nesdíleli jeho vášeň pro hygienu. Naopak, fyzika poznáte na dálku, i pokud máte naprosto průměrně vyvinutý čich. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Žiadna britská karikatúra života počítačových machrov, The Big Bang Theory prináša typicky americkú zábavu, ktorá IT Crowd pripomína snáď len výberom "geekov" za hlavný zdroj humoru. A je to práve špecifický humor, ktorý seriál dvíha nahor a odlišuje od plejády sitcomov. O nejakej vyváženosti charakterov však spočiatku možno hovoriť len ťažko, seriál si pre seba prakticky zaberá jedna postava a vykreslenosť zvyšku a ich vzájomná interakcia je predsa len mierne v úzadí. Aj istá šablónovitosť, ktorá je badateľná už od prvých dielov nie a nie zmiznúť. Svoj hlavný účel - pobaviť - seriál spočiatku plní bez väčších problémov, ale s nástupom ženských postáv a snahy vytvoriť nových Priateľov sa postupne mení na krč, ktorý naplno odhaľuje Lorreho už tradičnú neschopnosť vytvárať kvalitné vzťahové zápletky. Aj preto si seriál miesto medzi najlepšími nezaslúži. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Já uznávám, že je to občas skutečně třeskutě vtipné, ale postavy jsou mi tak strašně nesympatické, že k tomu zároveň mám dost silný odpor. Tohle že jsou nějací přátelé? Mám štěstí, že mí dva přátelé matematici se zdejšímu osazenstvu ani vzdáleně nepodobají. A to přitom taky máme rádi sci-fi a fantasy, "dračáka" a tak dále, jen komiksům moc nedáme. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Do 10.5.2010 jsem tu měl komentář: "My fyzici ve skutečnosti takoví nejsme. Ale mohli bychom být. Kdybychom chtěli," jenomže pak jsem si promluvil s jedním svým spolužákem a byl nucen svůj názor přehodnotit. Při debatě s ním totiž náhodou přišla řeč na tento seriál a on pravil: "Někdo mi to hrozně doporučoval, tak jsem si to teda stáhl, ale moc se mi to nelíbilo. Úplně normální lidi tam prostě dělají úplně normální věci. Co je na tom sakra vtipného? Nechápu..." ()

Galerie (2 868)

Zajímavosti (1 162)

  • Jde o pátý seriál z produkce Warner Bros, po kterém bylo pojmenováno studio – konkrétně studio 25, kde se seriál po celých 12 let natáčel. Dalšími seriály, po nichž byla pojmenovaná studia, jsou Ellen (od r. 1994), Pohotovost (od r. 1994), Přátelé (od r. 1994) a Dva a půl chlapa (od r. 2003). (Geralt z Rivie)
  • O roli Penny (Kaley Cuoco) se ucházela i herečka Brie Larson, které bylo řečeno, že je na roli moc mladá. (ČSFD)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama