Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Videa (251)

Trailer

Recenze (2 662)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem ho ignoroval a dával přednost jen anglickým seriálům (It Crowd, Father Ted, Fawlty Towers) s tím, že těm se nemůže nic rovnat. Loni jsem během cesty do Brna v buse zhlédl jeden díl a říkal si, že to není tak špatné… A letos v lednu kouknul v češtině na 1.sérii…a pak hned na 2.,3.,4…a ono mě to bavilo stále…od 5.série jsem si to stáhnul v původním znění a chviličku trvalo než jsem si zvykl na originální hlasy postav…nyní bych ani jinak nekoukal (dabing v podstatě dělá z jednotlivých postav karikatury)… bavím se zatím u 7.série stále plně a ty starší anglické seriály jsou teď pro mě spíš nuda...Měli by se tady uvádět u seriálů jednotlivé série zvlášt, stejně jako například u britské Černé zmije, jednak kvůli hodnocení, kdy kvalita může kolísat, jednak kvůli tomu, že třeba Billy Bob Thornton má skvělou postavu až v 7.epizodě 8.série a přitom je zde uveden jako, že hrál v seriálu již v roce 2007. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesnášel jsem to. Pár let předtím jsem ujížděl na Himym, ale Big Bang sem prostě nikdy sledovat nechtěl. Doteď nechápu proč, předsudky jsou prostě asi silná zbraň. A přitom je to tak fajn parta, kterou snad netřeba představovat, vždyť kdo by neznal třeba jen ze sociálních sítí výstředního Sheldona, krásnou Penny, sympatického Leonarda a zbytek intošů/nerdů. Jelikož za oběma zmíněnými seriály stojí víceméně stejní tvůrci (Chuck Lorre), tak v jednotlivých sériích určitě rozpoznáte nespočet podobných znaků (replikuje se i z Přátel), ovšem hlavní téma těchto sitcomů pochopitelně stejné není. Už je proto, že se jedná o partu vědců (až na jednoho a Penny to není :D)a že od třetí série přichází nastálo do Big Bangu dva nové ženské charaktery (Amy a Bernadette). Jako pořádný kultovní seriál nabízí přehršel dílů narvaných humorem, ať už tím jednodušším ovšem i tím inteligentním, bezpočet vtipných a legendárních výměn názorů, cameií známých osobností atd. Co mě navíc fascinuje přímo u Big Bangu je fakt, že kvalita s přibývajícími sériemi neklesá, tak jak se to bohužel u Himymu děje a může mít tedy i delší trvanlivost. 279 prakticky nesmazatelných epizod v mém životě.Obecně je rarita, že sitcom dovrší 12. sezónu s původním obsazením (zdravím neméně boží Dva a půl chlapa), milionové platy hercům zkrátka dělají své. Jenže Big Bang si stále držel svojí přes 10 milionovou sladovanost a každý díl byla událost. Logicky zvláště ten úplně poslední, který bych zfleku napsal mezi nejlepší ukončení velkých seriálů. Za ty roky v oblíbenosti parta geeků u mě možná překonala i ten adorovaný Himym. Nádhera a jsem rád, že to tvůrci nedřenili až do starobince. Sitcomů podobného ražení a věhlasů už dle mého bude méně a méně.. | S1: 5/5 | S2: 5/5 | S3: 5/5 | S4: 5/5 | S5: 5/5 | S6 : 5/5 | S7: 5/5 | S8: 5/5 | | S9: 5/5 | S10 : 4/5 | S11: 4/5 | S12: 4/5 | ....100% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál bych s IT Crowd rozhodně nesrovnával, neni horší či lepší, je jiný.. Big Bang theory dost pobaví, dá se na něj dívat kdykoliv..ikdyž mnohem vtipnější než příhody Leonarda, kterej chce nepochopitelně chodit s nejtupější holkou, na kterou narazí, a Sheldona, kterej je pošuk jak se patří, ale občas to přehání, jsou ty občasné chvíle, kdy se na scéně vyskytují jejich sousedi Raj a především Wolowitz, kterej je postavička naprosto dokonalá a na jeho neskutečné oblečení a účes se nemůžu vynadívat!:D Samozřejmě mě šíleně baví diskuze o třech zákonech robotiky, chtěl bych mít taky šampón Dartha Vadera a místo baterky světelnej meč, tyhle věci sou super, ale některé promluvy ústřední dvojice? Maj bejt vtipný, protože jsou to jakože složité větní konstrukce a protože je pronášej dva jakože šílo-fyzici, ale jenom proto všechno co řeknou prostě vtipný neni.. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ach jo, některé výroky mě baví i dodnes a asi kvůli nim nedám nižší hodnocení než průměrné tři hvězdičky, jestli to dává smysl, ale vnitřně se nemůžu smířit s tím, že ten seriál nemá žádnou kladnou hlavní postavu. Teoreticky by se to dalo snést v dobách, kdy to byl "jenom sitcom", ale s přesunem dějových linek do roviny rodinných vztahů a příběhu s ponaučením je to nesnesitelné. A věc, která mi přijde neodpustitelná, pokud bezmyšlenkovité seriály můžou mít neodpustitelné vlastnosti, a můžou, pokud se stanou tak velkým kulturním fenoménem, je scenáristický princip, kterým tvůrci ta ponaučení řeší. S výjimkou Sheldona, kterému jeho nevhodné chování všichni s gustem vyčítají, pokud se zrovna tvůrci rozhodnou pro konflikt v konkrétní epizodě (třeba vždycky když Leonard řekne, že to byla poslední kapka, a za deset minut se bezdůvodně uklidní), nebo nad ním rezignovaně mávnou rukou pro komediální hodnotu takové reakce (například asi milionkrát opakované "I can't even tell anymore" -that something is strange or off-) se provinění každé osoby řeší tak, že se ten, komu je řečeno, že se chová nevhodně, hrubě, sprostě, úchylácky, urazí, zavře se doma a přestane nosit kalhoty/chová se ublíženecky a ostatní emocionálně manipuluje tak dlouho, dokud se mu nedostane omluvy. Když má Howard pervezrácké kecy a Penny mu řekne, že má perverzácké kecy, tak epizoda končí tím, že se Penny omlouvá Howardovi za to, že na něj byla hrubá, místo aby si Howard uvědomil, že on by alespoň nemusel některé věci říkat nahlas. Když se Bernadette chová jako panovačná mrcha a Penny nebo Amy ji upozorní na to, že se chová jako panovačná mrcha, Bernadette začne brečet, že musí být panovačná, protože je malá a jinak ji nikdo nebude brát vážně, a epizoda končí jak jinak než tím, že se Amy nebo Penny nebo kdokoliv jiný omluví Bernadette, že na ni byli hrubí. A když to takhle jako mlýnek jede víc jak deset let jako jeden z nejsledovanějších seriálů, tak nad tím nejde mávnout rukou, že je to jenom komedie, ale člověk musí souhlasit se všemi těmi kritickými články, které BBT obvinují z toho, že je sexistická, misogynní, manipulativní, repetitivní a strašná. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Do 10.5.2010 jsem tu měl komentář: "My fyzici ve skutečnosti takoví nejsme. Ale mohli bychom být. Kdybychom chtěli," jenomže pak jsem si promluvil s jedním svým spolužákem a byl nucen svůj názor přehodnotit. Při debatě s ním totiž náhodou přišla řeč na tento seriál a on pravil: "Někdo mi to hrozně doporučoval, tak jsem si to teda stáhl, ale moc se mi to nelíbilo. Úplně normální lidi tam prostě dělají úplně normální věci. Co je na tom sakra vtipného? Nechápu..." ()

Galerie (2 868)

Zajímavosti (1 162)

  • Sheldon Cooper, rovnako ako jeho herecký predstaviteľ Jim Parsons, nemá rád kávu. (ČSFD)
  • Přestože má seriál 12 sérií a sci-fi fenomény jako Star Trek (od r. 1966) či Star Wars (od r. 1977) jsou zmíněny téměř v každém díle, padla v celém seriálu pouze jedna zmínka týkající se Hvězdné brány (od r. 1997). (Dejvid17)
  • V listopadu 2014 se Kevin Sussman (Stuart) ošklivě zranil při jízdě na kole. Zlomil si nohu, proto musel být přepsán scénář k několika epizodám 8. série (2014). Když se na natáčení vrátil, hrál se sádrou na noze, kterou většinou skrýval za pultem obchodu s komiksy. (Duoscop)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama