Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Videa (251)

Trailer

Recenze (2 662)

Psema 

všechny recenze uživatele

Strašná pecka, která mě s každým dílem dostává čím dál víc na kolena. Sheldonova proměna v nehoráznou svini sice silně šustí papírem a Penny by mohla být na scéně téměř permanentně, ale jinak nemám námitek. Jen mě děsí skutečnost, že prakticky všem geekovským termínům rozumím, zatímco u soutěže made by Penny bych pohořel úplně stejně jako L a S. Teda... Britney bych ještě uhádl. ;) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem zvažoval tříhvězdné hodnocení, které by možná bylo vzhledem k slušné kvalitě několika prvních dílů spravedlivější, ale těch hrozivých devadesát procent, kterými se zde tenhle chabě průměrný americký sitcom honosí, mě docela vyděsilo. Sitcomy tohohle typu stojí z drtivé většiny na dvou pilířích - dobré práci scénáristů a z ní vyplývající kvalitní charakterizaci postav. No a abych to moc neprotahoval, dle mého skromného názoru jsou tyto pilíře v případě Big Bang Theory velice, velice chabé a vratké. Ze začátku docela slibná premisa o soužití dvou (resp. čtyř) mimoňů a jedné barbíny (rozumějte převelice pomalé a pěkné blondýny) je v tahu dřív než bys řekl IT Crowd. Na vině jsou sami postavy, které jsou buďto fatálně nudné sami o sobě (Leonard, Raj), přestřelené (Sheldon) nebo šablonovité a nekonzistentní (Penny, která začíná jako naivní buranka, která všechno vidí růžově , aby se už několik dílů dál cynicky ušklíbala a znechuceně zvedala obočí nad Sheldonovými úlety). Na zabíjení času to není nejhorší, ale doporučit nemůžu, to by mi dřív upadly prstíky... 50% Reviduju po nějakých dvou třech sezónách. Mé mladší já bylo přespříliš namlsané konkurencí a dopustilo se trochu nespravedlivého srovnávání s prvními dvěma sezónami HIMYMu a mému vkusu nesrovnatelně bližšími britskými kolegy (nejen IT Crowd), které jsem tehdy sledoval. Faktem je, že si Big Bang narozdíl od třeba právě toho HIMYMu stále drží sledovatelnou kvalitu a každý díl je zárukou slušné zábavy. Na tom, že v první desítce nejlepších seriálu nemá co dělat samozřejmě trvám. 70% ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Do 10.5.2010 jsem tu měl komentář: "My fyzici ve skutečnosti takoví nejsme. Ale mohli bychom být. Kdybychom chtěli," jenomže pak jsem si promluvil s jedním svým spolužákem a byl nucen svůj názor přehodnotit. Při debatě s ním totiž náhodou přišla řeč na tento seriál a on pravil: "Někdo mi to hrozně doporučoval, tak jsem si to teda stáhl, ale moc se mi to nelíbilo. Úplně normální lidi tam prostě dělají úplně normální věci. Co je na tom sakra vtipného? Nechápu..." ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli jsem divnej, nebo naopak málo divnej, ale tento seriál mě vůbec nebaví. Před lety jsem viděl pár dílů z těch prvních sérií a ten "humor" mi připadal jako strašná křeč, kde je ten umělej smích v podstatě holá nutnost, protože jinak by divák asi ty vtipy vůbec neodhalil. V poslední době jsem se zkusil podívat i na nějaký ty novější díly, jestli se to třeba nezlepšilo, a řek bych, že si to drží pořád stejně zoufalou úroveň. To už fakt radši Přátelé. To si aspoň nehraje na nic "inteligentního". ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení, no to mě poser. Tahle vyhypovaná sračka s nálepkou "intelektuální" zábava, kde se řeší banální sračky z Beverly Hills, ovšem převlečené do laboratorního bílého pláště, kterému z kapsy čouhá "Vědní slovník", je maximálně tak průměrným sitcomem, velmi levným sitcomem, rozhodně ne TOP seriálem současnosti. V papundeklových kulisách natočená nuda, kde je ztělesněním zábavy trapák Sheldon vypadající jako zžeštilý gay, snažící se sbalit ošklivou sousedku, používajíc k tomu slovní zásobu odborných slov, které mají být zřejmě neuvěřitelně vtipné, protože se pronáší k popisování banálních věcí. Rozeznat vtip od trapného blábolu vyznívajícího do ztracena je téměř nemožné, proto je po každém impotentním frku, který ze sebe ta parta zoufalců vypotí, pouštěn umělý smích aby televizní divák řádně pochopil kdy se má zasmát a nabyl podprahového přesvědčení, že sleduje nesmírně vtipnou záležitost a zjevně díky tomu bude patřit k intelektuálům, no ne? Dávám čistý odpad, vzhledem k tomu, že zde spousta lidí hodnotila vysoce pouze proto, že opačným hodnocením by snad vypadali jako hlupáci, kteří nepochopili tak ryzí humor pro inteligentní lidi, nasolím tomu odpad a doufám, že tenhle hype spadne do průměru kam patří. 5% ()

Galerie (2 868)

Zajímavosti (1 158)

  • Wil Wheaton, který hrál jako teenager ve Star Treku: Nové generaci (od r. 1987), v seriálu hraje sám sebe. Číslo jeho bytu (1701) je stejné jako číselné označení vesmírné lodě USS Enterprise (NCC 1701–D) ze Star Treku. (Duoscop)
  • Barvy Sheldonových (Jim Parsons) Green Lantern triček odráží jeho náladu. Červené je vztek, oranžové chamtivost, žluté strach, zelené odvaha a modré naděje. (Katka189)
  • Přestože má seriál 12 sérií a sci-fi fenomény jako Star Trek (od r. 1966) či Star Wars (od r. 1977) jsou zmíněny téměř v každém díle, padla v celém seriálu pouze jedna zmínka týkající se Hvězdné brány (od r. 1997). (Dejvid17)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama