Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Videa (251)

Trailer

Recenze (2 662)

LihO 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál. Odporúčam pozerať s pôvodným, anglickým dabingom, nemá to chybu :D Intrák, fyzika, filmy, PC hry, komiksy... čím viac z toho je pre vás známe, tým viac si ten seriál užijete. Prvé série boli úplne brutálne, no postupne to začína strácať svoje čaro - od 4. série je väčšina dielov dosť slabých... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší komediální seriál, na který se vždy hodně těším. Skvěle vymyšlené zápletky a dialogy a samozřejmě velmi vtipné postavy. Samozřejmě tahounem je asociální Sheldon, ale i další postavy baví - na rozdíl třeba od HIMYM, kde je jedna výrazná postava Barneyho, ostatní pro mě už tak zábavní nejsou. Tady se rád dívám na všechny, včetně okrajových postavech jako jsou matky hlavních hrdinů. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po deseti dílech uvažuji, který seriál vyhodím z TOP 10 seriálů, abych tam nasadil tento. Humor, ačkoliv není britský, je vynikající a každý díl mě dohnal k záchvatu smíchu..postavu Sheldona není možno nemilovat! A Kaley Cuoco by nechtěl za sousedku jen málokdo. EDIT: Po celé první sezóně se tento seriál probojoval do mé TOP 10 seriálu! Tohle je prostě něco, kdy se celých 20 minut (proč je to tak krátké!!) smějete jak blázni. BTW: Slyšeli jste už o Schrödingerově kočce? :-D Druhá série: Bomba. Kvalita klesla jen minimálně, jsou zde prvotřídní epizody, u kterých jsem se fakt smál a o to snad jde, ne? Takže za mě se těším na 3. sérii tak, jako Sheldon na novou várku komiksů... :-) UPOZORNĚNÍ!!! Pokud se budete dívat na dabovanou verzi na khůl TV, tak se připravíte o drtivou většinu humoru. Takhle zabité vtipy jsem už dlouho neslyšel!!! Třetí série: Mockrát jsem se zasmál, Sheldonova nemesis v podobě Wila Wheatona taky neměla chybu a Kaley Cuoco neztrácí nic ze své... krásy. Já jsem stále spokojený a těším se na nové díly. Čtvrtá série: Naprostá většina dílu mě opět bavila a musím říct, že zatím si tento seriál drží svou vysokou úroveň. Nemám, co bych víc dodal. Pátá a šestá série. Tak bohužel, přišlo to, v co jsem doufal, že nepřijde a já poprvé přestávám dobrovolně sledovat seriál, který stále běží. Pátá a poté i šestá série trpí dvěma problémy - přebabováno (pamatujete, jak si seriál kdysi vystačil s Penny a sem tam s Leslie, s kterou BYLA opravdu zábava?) a postavy se staly vlastními karikaturami. Schválně si pusťte první sérii a hned na to pátou či šestou a uvidíte ten markantní rozdíl. Nejvíce je to asi poznat na Rajeshovi - zpočátku tichý týpek, který házel jen pár hlášek za díl, ale vždy trefných a vtipných a choval se normálně. Teď je jeho postava situována do (a tenhle výraz zkrátka a dobře musím použít) buzny, a ještě k tomu té nejzženštilejší. Navíc i o tu "schopnost" nemluvit s opačným pohlavím, pokud v sobě nemá alkohol, přišel (prostě se Rajesh sám od sebe "vyléčil") holt jak říkám, tohle není Raj, tohle je karikatura Raje. A tohle není The Big Bang Theory ale spíše (díky "snaživým" scenáristům) How I Met Your Big Bang Theory. Takže, seriál vyhazuju z TOPky, snižuju hodnocení a budu na něj v dobrém vzpomínat co se týče prvních tří, dejme tomu čtyř sérií. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další z produkce amerických seriálů, které se na nás sypou neuvěřitelnou rychlostí a i přesto si dokáží udržet sledovanost. Ovšem BBT je trochu jiné i když zápletkou připomíná Friends a humorem britský sitcom IT Crowd. Hlavní myšlenkou u BBT je jednoznačná odlišnost hlavních postav od běžných lidí, a proč vlastně ? Leonard a Sheldon jsou fyzici a nebylo by na tom nic zvláštního , až do doby kdy se do protějšího bytu nastěhuje, krásná blondýnka Penny, která se začne líbit Leonardovi a nejen jemu. Leonard a Sheldon ještě spolu se svými dvoumi kamarády Rajem(Ind - který není schopen mluvit při přítomnosti dívek) a Howardem(Žid - který žije se svou matkou a myslí si že je neodolatelný), žijí ve svém imaginármín světě. I přes neuvěřitelné hlášky a intelektuální rozhovory se jedná opět o nabalavocí seriál, při kterém se hlavní hrdinové i přes svou neschopnost snaží zaujmou dívky a komplikuje to jejich neschopnosti a záliby, při kterých se dostanou do mnoha situací, které by se ani tomu největšímu loserovi nestaly. Díky dobrému hereckému obsazení, množství absurdních vtipů a Kaley Cuoco se BBT u mě řadí na první příčky ze seriálů americké produkce. "Gravitace, ty bezcitná děvko." 90% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Teorie velkého třesku přivádí své diváky do společnosti mladých vědců, kterým příroda nadělila velké IQ, což je opravňuje k získávání vědeckých titulů a účasti na vzrušujících vědeckých objevech, bohužel je ale zároveň připravila o ledascos jiného včetně sociální inteligence a schopnosti adaptace na okolní svět, v neposlední řadě pak i o schopnost zaujmout a udržet si přízeň opačného pohlaví. Dobře vybrané a především zábavné lidské charaktery, skvělý situační humor a co zejména, nepřekonatelná postava Sheldona, stejně geniálního jako austistického a ujetého, který díky svým nekonečným eskapádám rozesmává publikum nejen v USA, ale i v desítkách dalších zemí. Pro mě ze žánru amerického sitcomu momentálně nej-záležitost. Nám, prostým průměrným jedincům, seriál přináší zadostiučení, že to ti geekové taky nemají jednoduché a v lecčems jim dokážeme dát na frak. No a pro ty vyvolené přináší možnost zasmát se sám sobě a zlidštit se v očích ostatních. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (2 868)

Zajímavosti (1 162)

  • Jim Parsons (Sheldon) a Kaley Cuoco (Penny) před ukončením seriálu prohlásili, že Teorie velkého třesku by mohla skončit opravou výtahu, který je porouchaný už od začátku 1. série. Podle Parsonse by výtah mohl fungovat asi minutu, než se v něm všichni společně zaseknou. (Duoscop)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama