Diskuze k filmu (2 270)

• 28.12.2008  23:41
    Tom Riddle
    (hodnocení, komentáře)
    Prostě když už víš, není to vtipný. To je snad jasný.
    • 28.12.2008  13:42
    Jindros
    (hodnocení, komentáře)
    Nebudu přilejvat oheň do víceméně zbytečného flamu, jen bych se ohradil proti "ty jsou ale založené na momentu překvapení, a tak ve chvíli většinou už prvního shlédnutí ztratí veškerou vtipnost. Některé ty lepší samozřejmě vydrží na víc podívání, ale těch je zpravidla mnohem míň." ... to mi přijde jako absolutní mimo blábol. Jakej moment překvapení proboha? Já to viděl třikrát krátce po sobě a je to vtipný furt stejně. A to už musí bejt, když si pustim seriál s chutí znova...
    • 28.12.2008  12:45
    sonnak
    (hodnocení, komentáře)
    Jo, nechme každému jeho názor... ale že i slábnoucí IT Crowd ve třetí řadě v pohodě válcuje Big Bang Theory je naprosto neoddiskutovatelná a objektivní pravda :o))
    • 28.12.2008  09:39
    viperblade
    (hodnocení, komentáře)
    Správně, a nikdo nechce ustoupit ani o píď...
    • 28.12.2008  02:37
    tom.cube
    (hodnocení, komentáře)
    Samozřejmě, že k žádnému konsenzu dojít nemůže, každej si chrání to svoje... :)
    • 27.12.2008  23:32
    M.a.t.t.
    (hodnocení, komentáře)
    Suhlasim s tebou, tiez mam TBBT rad a predsa len radsej ako ty, ale umiestnenie na CSFD je prehnane. Je to vsak len jeden z mnohych rebrickov...
    • 27.12.2008  23:31
    Tom Riddle
    (hodnocení, komentáře)
    To já taky nepředpokládám. Jenže výkřiky typu "Nejlepší komediální seriál všech dob!" si o reakci říkají...
    • 27.12.2008  23:30
    M.a.t.t.
    (hodnocení, komentáře)
    Nechcem byt zly, ale tato tema sa tu uz preberala a k vzajomnemu konsenzu nedoslo a pochybujem ze k nemu vobec dojde.
    • 27.12.2008  23:28
    viperblade
    (hodnocení, komentáře)
    Co se mě týče je právě Futurama vítěz nad Simpsonovými, protože tam věděli, kdy to ukončit. A Simpsonovi, neříkám že se na ně rád někdy nepodívám, ale fakt by si už měli uvědomit, že to nejlepší mají DÁVNO za sebou.. škoda..
    • 27.12.2008  23:26
    Tom Riddle
    (hodnocení, komentáře)
    Simpsoni vtip rozhodně neztratili. Svým způsobem naopak zrají, protože hodně absurdní humor postupem času jemně přetvořili v aktuální satiru. Futurama je v tomhle ohledu mnohem horší, protože u té jde samozřejmě o ten absurdní humor (těžící samozřejmě především ze svého tématu). Proto taky Futurama skončila. Přátelé NEBYLI první. Zato byli a jsou pořád nejlepší. Že na TBBT se lidi koukají kvůli pobavení, to je samozřejmě dobře. Já se přesto mnohem víc pobavím u něčeho reálného. Něčeho, kdy si řeknu "jo, přesně tohle se mi taky stává". TBBT má výborné hlášky (opět Penny a Sheldon) a já ho opravdu rád, ale nic takového v něm není.
    • 27.12.2008  23:21
    viperblade
    (hodnocení, komentáře)
    Zvláštní, já ten hype cítím u Přátel.. ok, byly první, je to základ, to ti neberu. ALE abych se na Přátelé podíval vícekrát, než jednou, to ne. Zvláště pak, když v pozdějších sezonách spolehlivě odhadneš, čeho se narážka bude týkat, takže se nemůžeš zasmát. Ale u TBBT je právě tebou zmíněné překvapení, takže já většinou netuším, co za narážku ze světa fyziky atd. bude... Jinak já mám Přátelé fakt celkem rád ale nechápu ten hype kolem nich. Toť vše.
    • 27.12.2008  23:20
    tom.cube
    (hodnocení, komentáře)
    To bude asi tím, že na TBBT se lidé koukají, aby se jednoduše pobavili a ne v něm hledali komplikované vztahy a životní moudra. TBBT je seriál (pravděpodobně jediný svého druhu) pro geeky s geek tématikou a na nic víc si nehraje. Pokud je něco over-hype, tak to jsou právě Simpsoni, své kouzlo a vtip ztratili už hodně dávno, IMHO tak od 11.série je to shit na ždímání prachů. A pak je tu Futurama, samozřejmě, která je zase o kousek výše :). Přátelé mám rád, to jo, i tam šla sice postupně kvalita dolů, ale člověk to stejně sleduje, protože si k těm postavám vytvořil vztah, a komedie se tak vlastně postupně mění v telenovelu.. ;-)
    • 27.12.2008  22:00
    Tom Riddle
    (hodnocení, komentáře)
    Srovnávání mi samozřejmě taky nepřijde namístě, ale když začne někdo s tím, že TBBT je nejlepší komediální seriál, musím přihodit svůj názor. Pokud jde o Přátelé, jejich humor je základem pro většinu life-like komediálních seriálů. Tzn. tématicky nezaměřených. HIMYM by bez Přátel nebylo. A stejně svůj vzor nepřekonává, a nedohání ani zdaleka. Naopak, ve čtvrté řadě, tedy ve chvíli, kdy Přátelé se teprve dostávali do nejlepšího, má HIMYM už silně domleto. TBBT je založené na absurdním humoru. Ten je samozřejmě fajn, hodně lol či roflmao scén, chcete-li. Ty jsou ale založené na momentu překvapení, a tak ve chvíli většinou už prvního shlédnutí ztratí veškerou vtipnost. Některé ty lepší samozřejmě vydrží na víc podívání, ale těch je zpravidla mnohem míň. TBBT je tedy pokud jde o humor někde úplně jinde než Přátelé, stejně se jim ale nemůže rovnat, už jen proto, že postavy jsou vysloveně nevyrovnané. A tím myslím významově. Jak už jsem řekl, jediné dvě postavy, které mají v TBBT podstatu, jsou Sheldon a Penny. Ostatní jsou jen křoví. Vztahy v TBBT selhávají (kromě toho mezi Penny a Sheldonem), a tak jediné, v čem je opravdu výborné, je ten absurdní humor. To je ale takový, který nemá žádnou výpovědní hodnotu (narozdíl od toho simpsonovského), a ani neoslovuje barvitou ilustrací vztahů, jako Přátelé. Proto je ve výsledku mnohem horší. Jinak samozřejmě já TBBT rád, jen nechápu ten hype.
    • 27.12.2008  21:51
    Ichabod
    (hodnocení, komentáře)
    No teda to jsou veci :-))) Simpsonovi jsou tak leda dobry rozjezd pred Futuramou jinak celkem nuda s par dobryma forama na sezonu. Pratele jsou supr, ale How i met your mother je uz tak nejak prekonalo .... Pokud mam srovnavat jablka s jablkama tak BBT je podle mne lepsi jak IT Crowd i mozna Black Books. Obecne vzato ale na Red dwarf nema nic, jak bylo zmineno.
    • 27.12.2008  21:35
    Tom Riddle
    (hodnocení, komentáře)
    To vůbec ne. Simpsonovi i přátelé totiž mají něco, co TBBT nikdy mít nebude a nemůže. Přátelé vztahy a Simpsonovi nabroušenou satiru.
    • 27.12.2008  21:29
    viperblade
    (hodnocení, komentáře)
    Bohužel, ani s jedním nesouhlasím. Už jsem tady vícekrát psal, že Přátelé (i když je mám celkem rád) jsou hrozně přecenění, to samé i Simpsonovi.. a u obou je jedno hlavní... strašně to PŘETÁHLI! Simpsonovi i Přátelé by měli mít imho míň řad... to je jejich hlavní problém..
    • 27.12.2008  20:45
    Tom Riddle
    (hodnocení, komentáře)
    Nejlepší komediální seriály jsou samozřejmě Simpsonovi a Přátelé.
    • 27.12.2008  12:10
    viperblade
    (hodnocení, komentáře)
    Jindros: Takhle přesně jsem to myslel.. protože RD pro mě je absolutní TOP co se týče humoru..
    • 27.12.2008  11:07
    Jindros
    (hodnocení, komentáře)
    Kdybych měl vybrat jeden komediální seriál a vyloučil bych trpaslíka, taky bych se k BBT přiklonil jako k nejlepšímu... žádný další jsem si tak rychle nešlehnul v přestávkách mezi prací do školy/čimkoli hned třikrát po sobě. :]
    • 27.12.2008  01:54
    tom.cube
    (hodnocení, komentáře)
    TomikZlesa: Souhlas ;)