Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lone Scherfig natočila originální dánskou komedii o lidech v malém městečku, kteří si pomalu, ale jistě přestávají navzájem věřit. Jednoho dne je vyděsí nahý muž, který je spatřen, jak se prochází po městě. Naštěstí se vytvoří skupinka lidí, která chce nahého muže najít, a tím pomoci městečku vrátit se zase k normálnímu životu. Brzy přijdou na to, že nejenže každý pomáhá sám sobě, ale že si všichni také pomáhají navzájem. Film o důvěře, lásce a pospolitosti. (Skandinavskydum.cz) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který nemá ústředního hrdinu, zalidňuje řada postaviček z provinčního města a tahle nenápadná dánská komedie se snaží mapovat komunitu, která je typická pro severský způsob uvažování, jenž dal vzniknout proslulému modelu sociálního státu blahobytu. Jako komedie pro mě Scherfigův snímek moc nefunguje a citelně mu schází silnější zápletka, přesto charakter jednotlivých postav a jejich drobné trampoty v sobě obsahují určitý půvab, pro který nechám třetí hvězdičku. Celkový dojem: 50 %. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další zajímavou komedii ze severní Evropy, bohužel však má očekávání zůstala z naprosto větší části nenaplněna a já tak musím konstatovat, že tenhle film je pro mě spíše zklamáním, což se nemusí z mého hodnocení zdát. Ale já nejsem vůbec zvyklý dávat filmům ze severu méně než čtyři hvězdy, což už samo o sobě značí, že tenhle film není tak kvalitní, jak jsem očekával. Jistě, nápad je zde zajímavý a je to dotaženo až do té největší možné absurdity, lidé v malém městečku se začínají podezírat navzájem, kdože si to dovolil běžet v noci nahý přes jejich město, které tím proměnil v semeniště hříchu. O to méně uvěřitelný je pak závěr, kde dojde k hromadné mužské svlíkačce (která je ostatně zvěčněna na filmovém kinoplakátu jenž je zde zveřejněn), těžko uvěřit, že by lidé, kteří ještě včera byli plní pochyb a nemluvili o ničem jiném než o naháčovi najednou ze dne na den všichni do jednoho přehodnotili názor. Ale jinak se jedná o celkem solidní záležitost, kde každá z hlavních postav má docela velký prostor a film si tak nějak běží, až dojde k závěru. Chvílemi je to méně atraktivní, ale chvílemi zase neskonale zajímavé, celkově však bohužel mé pocity jsou takové, jaké jsme popsal na začátku komentáře, a proto volím průměrné tři hvězdičky. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Namakaná, bombová, oddychová pecka! Kde oni na také jeby chodia!?? Nič lepšie na nedeľu som si ani nemohol dať ! P.S. Hoci postava Lindy Steena bola geniálna, nemohol som sa zbaviť pocitu, že čumím na ten debilný xicht Dennisa Hoppera ( sorka ) ! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scherfigová natočila znova milú snímku ako v prípade Taliančiny pre začiatočníkov, ktorá sa tvári "akože" zo života, ale na to je príliš komediálna a rozoberanie hlavného problému príliš násilné. Znova tam dala zopár "celkom v pohode" milfiek a čakala, čo na to publikum. Bohužial to už nie je tak zábavné ako už spomenutý film a myslím, že zmenou prostredia a prechodom k väčším produkciám s hviezdami urobila dobre, pretože nabudúce by to už bolo asi iba recyklovanie videného. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Na severských filmech obdivuji specifický smysl pro humor a originalitu. Ani tentokrát jsem nebyla zklamaná. Viděla jsem však už lepší kousky, proto hodnotím 70 %. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Drby už zničily větší frajery, než jsou ti, co tu žijí. A jak se takový drb vyvíjí se právě v tomhle snímku můžete dozvědět. Celý je ovšem takovou snahou o maloměšťácký obraz, kdy být výjimkou či chtít něco jinak rozhodně není možné. A aby se tomu ve scénáři trochu pomohlo, tak to zachráníme soudržností skupiny. Někdy to ale nemusí úplně fungovat. ()

!Borec! 

všechny recenze uživatele

Ona to vlastně ani komedie není a nebo naopak je to komedie v naprosto čiré formě. Totiž celý koncept je postaven na umělé zápletce, která právě sama o sobě evokuje absurdnost celého děje a zavádí nás do jisté komunity nevyrovnaných lidí, kteří vedou podivné životy. Příběh mohl být vyhrocen klidně o stupínek výš a pointa by vynikla mnohem více, takhle je to celé nedotažené a neuspořádané, není zcela jasné jaký pohled má divák zaujmout, není zde zrovna moc záchytných bodů. Na film je potřeba být maximálně naladěn, poté se možná také vysvléknete. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Jedné noci se po městě procházel nahatej chlap (a všichni neustále udiveně zdůrazňují, že prej bylo vidět uplně všechno!) no a celý městečko je díky tomu vzhůru nohama – každej chce vědět kdo to byl. A tak se rozbíhá úsměvná mozaika několika příběhů a lidských osudů. Film nemá jednu hlavní postavu, ale hned několik. Nutno říct, že všichni maj něco do sebe a film tím pádem netrpí ztrátou tempa ani na zajímavosti. Byly by to velice slušný čtyři hvězdičky, kdyby nebylo všeobecnýho odhalenýho závěru – a to doslova. Nějak nevim jak to chápat, teda ne že by mi nedošlo co tím chtěl básník říci, ale nepřišlo mě to adekvátní, vzhledem k předchozímu ději. Napadá mě něco jako pěst na oko, ale on by to byl spíš jen jemnej pleskanec. Zas tak velký zklamání to není. Takže jen tři hvězdičky, ale velice slušný. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Příběh je rozmělněný, jakýsi pokus o absurdní komedii, ale do Kdo je tady ředitel? to má zatraceně daleko. Režisérčiny filmy Italština pro začátečníky a Wilbur se chce zabít se mi líbily moc. Toto působí dojmem tanečního úkroku na špatnou stranu a ve špatném rytmu. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden ze slabších severských filmů. Vlastně docela nuda. Velká nuda. Nezaujal mě ničím - atmosférou, herci, dialogy. Potěšil snad jen Peter Gantzler, kterého jsem nedávno viděla v Kdo je tady ředitel? No, ne každý skandinávský film holt musí nutně zazářit. ()

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

Pod pojmem "komedie" si představuji poněkud něco jiného, proto jsem ani nepočítala se shlédnutím tohoto filmu. Zachytivše začátek zaujal mne dialog a film mě už nepustil od bedny televizní. Zajímavá zápletka s tajuplným naháčem rozehrává v malém městečku více či méně dramatické komorní zápletky a setkávání, která s přispěním Naslouchajícího ucha (či jak se jmenovala místní linka důvěry) splétá dohromady osudy dvojic a vytváří vztahy více než přátelské. Ačkoliv identita hledaného viníka - naháče - zůstává zastřena rouškou tajemství, on je příčinou znovunalezení a pročištění vztahů místních obyvatel. Mile přívětivý film s humorným nádechem (úžasní byli dva náboženští fanatici a jejich dialog s komunitní "uprchlicí") a pěkně vykreslenými charaktery postav, na dobrou noc jako stvořený! ()

nmafan 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film nedoceněné režisérky. Takhle by vypadaly filmy Erica Rohmera, kdyby měl smysl pro humor... ()

Související novinky

Další uragán severských filmů

Další uragán severských filmů

15.09.2009

Čerstvě přestěhovaný Skandinávský dům pokračuje v seznamování českého publika s tím nejlepším z kinematografií severní Evropy. Babí léto obohatí hned třemi filmovými minifestivaly. V kině Atlas na… (více)

Reklama

Reklama