Geomeun jib
Horor / Thriller
Jižní Korea, 2007, 104 min
Tae-ra SinHrají:
Jeong-min Hwang, Shin-il Kang, Seo-hyeong Kim- komentáře
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $9,499,353║(10.8.2010)
tombac
Určitě jsem se nenudil, tedy dokud na mě tvůrci filmu předčasně nevychrstli s hlasitým šplouchnutím první obrat, který do té doby solidní murder thriller táhne do bažin průměru. Nadcházející děj i přemety plavou v kalné vodě už jen očékávatelným směrem a přestože se film vytasí s hnusnou stylizací á la Saw, lehká pachuť z promarněné příležitosti nevyprchá. Netvrdil bych jako kolega Sysel, že je Black House tak špatný, ale přinejmenším rozpačitý. Co mu nelze upřít, jsou slušný vizuál, kamera a počáteční premisa. Jen to ještě chtělo najmout dobrého scénáristu.(20.11.2007)
Flipnic
Perfektní thriller, který se z původně uhlazené zápletky ohledně životní pojistky mění rychle v čistě hororové drama, napětí stoupá exponenciální mírou a celá třetina poslední fáze filmu je drsná řezničina ve špíně, hnusu a blátě ... Když už nic jiného, film alespoň přesně vystihuje kdo, nebo spíše "co" je to "psychopat" (neplést s psychózou!!) ... a nehledě na pár pochybných detailů, perfektní výtvarné, kamerové a atmosférické ztvárnění diváka jistě zaujme. Jen naprosto hloupý debil nebo úplně blbá kráva může dát tomuto filmu "odpad" ...(25.9.2010)
Lhurgoyf
Priznám to, na Black House som sa dosť tešil. Sľuboval totiž hutnú dávku psychoteroru, teda niečo iné než sme u štandartných kórejských copy&paste hororoch zvyknutí. Až po prvý zvrat niekde do polovice filmu to vcelku fungovalo, potom sa však všetko zvrtlo na klasický slasher. A to ten typ, kde killerovi nevadí niekoľko bodnutí, popáleniny, vypichnutie oka a napriek problémom s pohyblivosťou sa dokáže doslova teleportovať. Herecký ansámbl tiež neni bez problémov. Zatiaľ čo Jeong-min Hwang v hlavnej úlohe zakríknutého poisťováka exceluje, s jeho náprotivkom je to horšie. Vďaka svojej malej výške a sploštenému ksichtu je Shin-il Kang takmer výhradne obsadzovaný do úloh blbečkov pitvoriacich sa pred kamerou. Jeho výkon je nanešťastie podobný aj v Black House, preto som ani chvíľu neveril jeho postave buranského maniaka. Nenudil som sa, sklamanie bolo však značné.(30.12.2007)
Sysel_CZ
Jak takovýhle film zhodnotit bez spoilerů? Nabízejí se pouze fráze. Co nechybí je atmosféra, alespoň po nějakou část filmu. Stylizace je ale přestylizovaná, takže všechny ty šedé filtry a absence hudby vedou spíše k tomu, že se divák (já) nudil. Na druhé rovině, už od začátku bylo jasné, že se film bude odvíjet předem daným směrem, a o chvíli později... jiným předvídatelným směrem. Což nakonec vyústilo v něco tak přeplácaného, že průměrný americký teenagerský krvák dává větší smysl. Podtrženo a sečteno, tohle mohl být opravdu dobrý film, nebýt toho, že ho natočili dle novokorejského střihu - uvař gulášek toho, co chce divák vidět, on to spolkne.(25.9.2007)
RAPIDUS
Výborný thriller. MOŽNÝ SPOJLER!!! Mě osobně víc vyhovuje, když je vrah v půlce odhalen a zbytek filmu je jenom hon na kočku a myš. V některých scénach se típek z úřadu chová jako pitomec, ale podle toho jak se jevil celej film, se nedivím, jak konal. Ne všichni jsou hrdinové.(7.6.2010)
kohaku
Co dodat navíc...Sysel_CZ to vystihl presne, rozhodne jsem se nudil, přidávám však jednu hvězdu za hlavního herce a prví z několika vyústění. Jednoznačně zklamání porovnatelné s Carreyho Number 23.(4.10.2007)
Chejpao
odpad!Je mi líto, ale bez !!!SPOILERŮ!!! se tentokrát neobejdu. Tohle je přesně ten případ, kdy je film natolik špatný, až je nechtěně komický. Pajdavá ženská se kymácí se sekerou v ruce (neviděl autor Studnu?) a dva zdraví lidé, z toho jeden muž, se klepou strachy pod stolem či kde, místo aby ji nakopli a utekli - scéna, při které opravdu napětím nedýcháte. Zbytek filmu nevypadal o moc lépe, pro mě těžké béčko.(10.1.2009)