Adeul

My Son

Jižní Korea, 2007, 103 min

Jin Jang

Jestli jsem se před měsíci vyjadřoval o tématicky příbuzném My Father, že "pokračuje v tradici korejského dramatu nesoucího hluboce lidské poselství", o My Son (podobnost anglických názvů čistě náhodná) to platí ještě více. Je úžasné, jak Korejci dovedou do melancholicky laděného snímku s natolik závažnou a smutnou tématikou propasovat positivní náboj a v určitých okamžicích ho odlehčit (divoké husy jak z pohádky :), aniž by to narušilo míru divákova prožitku. Ne všichni asi budou plně akceptovat určitý dějový přelom, ale za sebe můžu říct, že komorní My Son s jistotou spadá mezi silná dramata, jež mě svedla složit na lopatky. Malý velký film.(6.6.2008)

Malý velký film plný krásných i smutných okamžiků o jednodenním setkání doživotně odsouzeného vraha se svým synem. Scéna v sauně patří mezi to nejkrásnější, co jsem kdy viděl.(9.8.2008)

Jestli mě v mém posledním filmokoukacím sessionu něco odrovnalo, byl to My Son. Úchvatně natočený film protknutý tím, co korejci ve svých filmech už dlouho marně hledají, neboť to kdesi potratili - skutečnost, uvěřitelnost, emoce, význam. Ztracené umění závěrečných titulků, které překoukáte až za ně, ožilo v tomto skvostu.(10.2.2008)

Kedˇ tam tak stál na tej stanci, držal ho za ruku a plakal, vravel som si : " No pál už do piče, nech to konečne skončí! " , ale potom prišiel ten bombastický zlom kedy som si povedal, že šikmáči to fuckt vedia , že človek zostane čumieť ako puk. No dobre, záverečnou scénou v base to posrali, ale aj tak to bolo výborné!(24.11.2010)

Krásně stravitelné, promyšlené a vygradované drama hrající na city ovšem v přiměřené formě. Další jihokorejský klenot ;-)(23.8.2010)

Malý, velmi pomalý film, ale o to citlivější. Jako jedinou pihou na kráse vidím ty otravné voiceovery, ve stylu "Lenssen & spol.", kdy otec či syn vždy zopakují pro jistotu co se právě stalo na plátně a jak se cítí :-) 80 %(1.9.2008)

Poslední dobou si vybírám samé skvosty. Spousta nezapomenutelných scén, které jen tak někde neuvidíte a ten konec mě převelice potěšil.(31.5.2012)