Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 948)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Thor se mi líbil. Líbilo se mi, jak tvůrci zkombinovali realitu s Asgardem, jak realitě postavili Thora, jak si ze všeho dokázali dělat legraci. Bylo to fajn sledovat v rámci fantasy, na které mě nikdy nepřestane bavit se koukat. Ukazují totiž svět, který si ani já pořádně nedokážu vysnít. A tvůrci jsou tu jejich fantasii schopni převést tak nádherně ještě do reality. Asgard byl totiž opravdu nádherně vytvořený. Klobouk dolů před tvůrci, že se do něčeho takového pustili a jsem rád, že z toho chtějí udělat daleko epičtější příběh i v budoucnu a neskončit jen u jednoho dílu. Není to sice úplně na pět hvězdiček, ale to asi jenom proto, že mi příjde, jak kdyby tvůrci natočili takové Muže v černém s jiným příběhem. Respektive zajímavý námět střižen do legrace a s fajnovými herci. Jen ti Muži v černém tenkrát byli něco, co jsem si nedokázal jako malý vůbec představit. Velkolepé Sci-fi/fantasy a ještě k tomu komedie. Thor se drží stejný linie a mě baví. Né že né. Ale na pět hvězd jsou tu jiné kousky. Každopádně jsem rád, že takové filmy vznikají. Člověk si pak užije neobvyklý příběh, pohodu, příjemnost a k tomu skvělé herce, na které se krásně kouká, protože hrají buď naprosto obyčejné lidi nebo naopak neobyčejné bohy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu ani po všeobecně spokojených ohlasech, ale ono je to kupodivu vážně docela dost dobré. Děj se odehrává polovinou na Zemi, polovinou na Asgardu. Vizuálně je Thorova domácí planeta poměrně pěkná, i když podfinancovanost je trochu znát. O trochu víc mě bavily scény ze Země, které jsou - hlavně zpočátku - zaplněny příjemným jemným humorem. Ke konci se bohužel smrtelně zvážní, po vtipu není v druhé polovině ani vidu, ani slechu. Ale i tak je to pořád hodně příjemné a nenudící pokoukání. A největší překvapení pro mě bylo, že blonďatý hromotluk Hemsworth je docela dobrej herec ... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Branagh je náramný pašák, moc dobře ví, že ani oddychový popcorn nemůže být čistě jen o akci pro akci, ale že to chce emoce skrze (skoro shakespearovskou) osudovost, (skoro shakespearovský) humor v úzkém svazku s nadsázkou (uvedené platí pro verzi v původním znění, dabing může nadsázku i humor nechtíc lehce pohřbít) a samozřejmě i nějaký ten herecký talent od zúčastněných... Prostě vše potřebné, aby nešlo pouze o efektní vymytí mozku „po americku“, ale o regulérní; byť samozřejmě logicky stále jen odpočinkový; film se vším všudy. A to Thor nejenže zvládá po celý čas projekce, ale pohodový dojem zůstává zachován i po odchodu z kina, což již dnes nebývá zvykem. Více z naivní komiksové předlohy, znásilňující severské mýty a legendy, vytřískat nešlo. Jediné co mi není jasné s ohledem na budoucí plány je, proč se finální pád neodehrál v opačném gardu? ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Thor mi dal přesně to, co jsem si po trailerech myslel, že přijde. Nenáročnou pohodovku, která se místy nebere vážně a přejde spíše z komiksového filmu do komedie. Scény z Asgardu byly přímo magické, hned bych tam jel na dovolenou, popíjel bych s Hopkinsem, pojedl se Stevensonem a polaškoval s Jamie. Jinak Chris Hemsworth je opravdový sympaťák, role Thora mu absolutně sedla a Natálka mě opět potěšila (vypadá to, že kvůli mateřství bude tohle na delší dobu její poslední role, tak uvidíme). Snímek jako takový nenudí, pobaví (při pár scénách jsem si vzpomněl, odkud Kenneth pochází, protože to bylo znát, samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu) ale až při posledních deseti minutách jsem se opravdu bavil. A to je na film, který těch minut má bez mála 12krát tolik, přeci jen málo. Ale konečně mě něco parádně navnadilo na The Avengers (nenechte si ujít scénu po titulcích!) a na Thora 2 se budu těšit. 80 %. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutých trailerech jsem tomuto filmu nevěřil, že by mohl naplnit moje divácké očekávání a byl jsem příjemně překvapen, protože film svižně uhání dopředu, neustále se něco děje, sem tam je parádně načasovaná vtipná momentka či hláška a záběry na Asgard jsou velkolepé. Velké plus dávám neznámému charismatickému Chrisu Hemsworthovi, který se snad pro tuto roli narodil. Mé hodnocení 4 hvězdičky… nezapomeňte vydržet, čeká vás ještě závěrečná potitulková scéna… ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Na monitoru pracovníka S.H.I.E.L.D.u je nesprávně napsáno „PERIMITER“ místo „PERIMETER“. (Kubaaa97)
  • Agent Coulson (Clark Gregg) se zeptá Thora (Chris Hemsworth) na to, zda absolvoval specializovaný výcvik. Chris Hemsworth skutečně v rámci příprav na film prošel tréninkem pod dohledem bývalého příslušníka Navy SEALs. (Kubaaa97)
  • Když Odin (Anthony Hopkins) promluví k Mjolniru a řekne „Kdo to kladivo získá, tak spolu s ním získá i Thorovu moc“ (v originále „Whoever wields this hammer, if he be worthy, shall possess the power of Thor“), tak se jedná o odkaz na to, co je téměř doslovně napsáno na Mjolniru v prvním komiksovém sešitu, kde se Thor (Chris Hemsworth) vyskytne. Tam je na něm uvedeno: „Whosoever holds this hammer, if he be worthy, shall possess the power of… THOR.“ (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama