Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 948)

Slasher 

všechny recenze uživatele

IRON MAN, CAPTAIN AMERICA a do třetice THOR - tři kvalitní marvelovky, které se teď můžou nejen rozvíjet v série, ale i spojit své síly v supertýmovku AVENGERS. Co víc si mohl fanoušek přát... Co se tedy THORa týče, nemám výhrad. Zábavné, svěží, hezké (fantaskní svět Asgard) a Hemsworth je největší komiksový sympaťák od úsvitu Downeyho Starka. Nečekal jsem, že ta skandinávská mytologie po americku dopadne tak solidně. 8/10. (Člověk se sice neubrání pocitu, že by tyhle filmy chtěl mít temnější a krvavější, ale chápu a respektuju, že to má být kids-friendly.) ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Epická rozprávka s extrémne dobrým grafickým spracovaním. Okrem vizuálnych orgií a heroickej atmosféry som si vychutnal aj sympatické obsadenie, hudbu a striedanie dvoch hlavných dejových línií, vďaka ktorému sa tam stále niečo dialo, takže som sa ani na sekundu nenudil... ja som si rozhodne prišiel na svoje ;) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Extrémní klady: Film který má srdce na pravém místě a velmi dobře to o sobě ví. Hlavní herečtí představitelé, fenomenální vizuální efekty a neskutečná pompéznost "snové části". Extrémní zápory: Příliš divoké, neucelené, film neví co vlastně chce být, jednoduché a lehce vypočítavé (tvůrci moc dobře znají svůj potenciál a nejdou za hranu ani za živého boha - sázka na jistotu), poměrně klišoidní. Rozhodně dost nevyrovnaný kousek a těžkotonážní mix různých stylů a žánrů. Je to zajímavé, leč nekonzistentní a možná i přeplacané. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před několika týdny bavila s Patrickem Doylem, popisoval mi nadšeně Thora, ke kterému zrovna skládal hudbu, a tvrdil, že ho z pohledu diváka považuje za velmi podařený film. Ačkoliv jsem měla víru v jeho pravdomluvnost (označit některé své bývalé projekty za špatné se rozhodně nebál) i úsudek (jeho filmový vkus mi seděl), nějak jsem si nedokázala představit, jak z toho, co ukázal trailer, může vzniknout něco pozitivního. Teď už rozumím. Kenneth Branagh totiž při budování svého prvního skutečného velkofilmu prokázal, že většinou operuje s desetinásobně nižšími rozpočty, a více než na velkolepé bitvy ala Michael Bay tak vsadil na svou oblíbenou situační komiku (nabízí se srovnání s Mnoho povyku pro nic) a místy až Shakespearovsky vypjaté scény (král a jeho dva synové). Hlavně jeho zásluhou se tak Thor z běžného letního popcorňáku stává velmi příjemnou a netradiční pohádkou, která v té záplavě Marvel filmů valících se nyní do kina rozhodně nezapadne. Po dlouhé době přichází komiksový film, u kterého mi stopáž nepřišla přemrštěná a klidně bych snesla nějaký delší director's cut. (S tím by měl mít ostatně Kenneth po čtyřhodinovém Hamletovi hodně zkušeností.) Zkrátka a dobře ten nejshakespearovštější a nejvtipnější filmový Marvel, co jsem kdy viděla. Zcela vážně uvažuju, že si na něj tady v Británii do kina zajdu ještě jednou. | Dodatek 22. května 2011: Thor podruhé. Tentokrát už jsem se tolik nesmála vtipným narážkám (přece jen jsem si polovinu gagů stále pamatovala), zato jsem si znovu užívala budování oné marvelovské galaxie, ve které se všechny filmy navzájem propojují a federální agent tak při pohledu na obřího robota pronese: "Is that one of Stark's?" V tomhle duchu je také velmi zábavné sledovat, jak se při podobných marvelovských narážkách zasměje vždy jen část kina a jak 4/5 diváků odejdou hned během první minuty závěrečných titulků. Těch, kteří vědí, že sáhodlouhým seznamem lidí, kteří se na filmu podíleli, příběh ještě nekončí, je málo a onu poslední (po-titulkovou) scénu filmu s Hiddlestonem, Skangardem a Jacksonem nás tedy vidělo asi jen dvacet. Thor will return in The Avengers a já už se teď těším. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Proste dobre spravená komixovka. Pôvodne boli moje očakávania malé, ale to všetko sa rozplynulo ako prach nad Jotunheimom. Slušná audio-vizuálna show s veľmi vhodným výberom (povedal by som všetkých) hlavných predstaviteľov, ktorá ladí snáď po všetkých stránkach. Dejovo nič prekvapujúce, ale to sa od tohoto žánru očakáva. Celkovo by som však určite priložil za vrece akcie, pretože tej tam mohlo byť podľa môjho vkusu podstatne viac. Ináč, to je veľmi pohodový film, ktorý pobaví a určite stojí za pozretie. Podľa mňa - omnoho lepšia zábava (po každej stránke) než kolega Captain America. ... You want to go to Jotunheim? This isn't like going to Earth, where you summon a little lightning and they worshipped you as a god! ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Poté, co Thor (Chris Hemsworth) rozbije šálek kávy v bistru, si můžeme všimnout projíždějícího auta, které řídí Stan Lee. Poznáte ho tak, že přišlo o korbu při pokusu o vytažení Mjolniru. (Kubaaa97)
  • Na monitoru pracovníka S.H.I.E.L.D.u je nesprávně napsáno „PERIMITER“ místo „PERIMETER“. (Kubaaa97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. dubna 2011 v Sydney. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama