Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohodovka, která nikam nechvátá a sem tam se i vrátí, aby těm, co nedávají pozor, něco zopakovala. Volební linie, která měla připomenout, že kampaně jsou jen prolhané komedie, byla průměrná, plná klišé a neoriginálních figurek. Mnohem lepší byla linie rodinná, kde ten volební tyjátr zafungoval jako zábavný impuls k nápravě otce notora, kterého si skvěle uvolněným způsobem střihl Kevin Costner za vydatné podpory sympatické Madeline Carroll. Není to žádný div světa, ale není to vůbec to není tak špatné, abych zatratil ty dvě hodinky, které jsem u něj strávil. Prostě nenáročná úsměvná pohoda, které nechybí ani několik zajímavých scén a dojemných momentů. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Začátek a konec zajímavý, prostředek ukrutně dlouhý, klidně to mohli o 20 minut zkrátit. Myšlenka morální transformace arogantních politiků v citlivé a chápající lidi je zde dovedena až do absurdních mezí, nicméně komu by se takováhle myšlenka otevřené, občanské společnosti nelíbila. Proto 4 hvězdičky, protože je fajn, někdy myslet v takovýhle extrémech, které jen poukazují na to, jak nemorální a zkažené politiky doopravdy máme. Mnohem víc mne bavila dramatická linka o vztahu otce a dcery. 8/10! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Škoda. Tohle téma si o satirické zpracování vyloženě říkalo. Bohužel se to opět zvrhlo do stokrát použité šablony o napravení, kdy usilování o prezidentských kandidátů o rozhodující hlas bylo jen kulisou. Mělo to být naopak. Příjemným vybočením byl Kevin Costner v komediální roli, která mu sedla. V tomhle filmu jsem ho viděl usmívat se častěji, než ve všech jeho předešlých snímcích dohromady. 40% ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Z toho mohla být buď slušná komedie, nebo vynikající politické drama. Bohužel je to nic neříkající příliš umělý mišmaš všeho možného, z kterého vám dobře nebude. Kevin tu reprezentuje typického rednecka, venkovského jižanského balíka, který se za celý život nedostal dál jak 2 hodiny jízdy od svého města a o vnějším světě nemá ani potuchy ba ani nic o něm vědět nechce. A že ho Kevin hraje dobře. Těchto absolutně nevzdělaných lidí je bohužel v Americe miliony. První část filmu je vysoce anti-americká, kde každý z kandidátů skáče jak Kevin píská. Druhá půle je naopak velmi americká, kde opět nakonec vyhraje dobro s vlajícími vlajkami v pozadí. Jak jsem řekl, film je hrozný mix všeho, v jednu chvíli jsem čekal recesi, v jednu chvíli drama, poté komedii a nakonec z toho vylezla pěkná blbost. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Toto je film ako stvorený pre nedeľné dopoludnie! Podľa mňa sa Costnerovi nehodila rola obyčajného prosťáčka aj keď je to milé ho konečne vidieť v niečom takom a nie len vo westernoch a politických drámach... Vôbec by nesedel ten český dabing, tak si to radšej pozrite v originále :) Myslím si že presne takto nejako by to dopadlo keby sa niečo také naozaj stane ;) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)
  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama