Reklama

Reklama

Sourozenci Patrick a Marilyn nikdy nevynechali jedinou příležitost vjet si do vlasů. I nyní, v dospělosti, se umějí řádně poškorpit, ale jsou to rozmíšky především z lásky. Takovou rovnováhu je ale tuze snadné narušit. Například stačí, aby si Marilyn přivedla do domu zděděného po rodičích nápadníka Ryana, který je zároveň populární hvězdou známého sci-fi seriálu. Něco takového si přece mladší sestřička nemůže dovolit. A proto se neurotický podivín Patrick, kterému pan snoubenec rozhodně nepadl do oka, rozhodne její vztah za každou cenu podrobit destrukci. Přičemž ve slovech „za každou cenu“ se skrývá i význam „za cenu vraždy“. Jak jeho snažení dopadne, uvidíte v parodické, absurditou překypující černé komedii, na jejímž vzniku se podílela herecká parta, kterou dozajista zná každý fanoušek seriálu Hvězdná brána: Atlantis. V hlavních rolích vystupují reální sourozenci Kate a David Hewlettovi, přičemž druhý jmenovaný si u této velmi příjemné a povedené nezávislé taškařice střihnul i režii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipna blbina za par drobnych v ktorej sledujeme ako sa hlavny samotarsky hrdina vyrovnava s tym, ze sa jeho milovana sestra ide vydavat a cele sa to necakane zvrtne. Najviac ma to bavilo zo zaciatku. Napriek kratkej stopazi to postupne prestavalo byt vtipne a pôsobilo to dost natahovane. Prekvapila ma ale vtipna a celkom zmysluplna finalna pointa. Najviac si tuto blbinu uziju fanusikovia Stargate serialov, kedze obsadenie tvori prakticky len veterani z tychto serialov. Okrem Hewletta v ustrasenej polohe tu najviac exceluje MCgillion v zabavnej dvojulohe. Kate Hewlett by som si po tomto filme dokazal predstavit v nejakom horore ako psychopaticku vrazedkynu. Za jedno pozretie to stalo. P.S: som sice psickar, ale aby som si umyl zuby s kefkou po mojom psovi, tak taky magor este nie som. 6/10. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem vlastně ze začátku vůbec nevěděla co čekat, ale i kdybych něco čekala, to, co to nakonec bylo, bych nečekala :D Přiznávám, že zpočátku jsem si to pustila hlavně kvůli Davidu Hewlettovi a ostatním SG hercům, ale 'A Dog's Breakfast' funguje sám o sobě jako plnohodnotná komedie. Celou hodinu a půl jsem se musela strašně smát a nedalo se přestat, i ve strašidlených scénách jsem se musela minimálně usmívat a výsledek toho byl, že jsem dostala skoro obličejové křeče. Ve strašidelných scénách jsem se dokonce i bála (a vůbec s tím nemělo co dělat, že byly 2 ráno a tma a doma všichni ostatní spali :D). Humor je tu strašně stupidní a přitom zároveň neuvěřitelně geniální. Oceňuju to, že si ze sebe herci dokázali udělat legraci a jako parodie na Stargate to bylo dokonalé (StarCrossed...to jsem nemohla :D). Jednu výtku bych ale měla - konec byl oproti zbytku filmu takový nemastný, neslaný, příliš normální...Ještě pořed shlédnutím jsem si tu přečetla pátr komentářů, které tvrdily, že je tam hrozně moc narážek na SG, které se nedají nezaujatým divákem pochopit - já znám SG skrz na skrz, takže jsem je pochopila všechny (aspoň tedy doufám :), ale spíše mi nepřišlo, že bych jich tam bylo tolik a rozhodně si nemyslím, že by si i nezaujatý divák nemohl tuhle komedii vychutnat. Nejspíše to nebude něčí šálek čaje, ale už jen fanoušci Davida Hewletta by se na toto měli podívat - pokud vám David jako McKay připadal jako dobrý herec, po shlédnutí Snídaně pro psy ho budete mít za hereckého boha :) ()

Reklama

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Snídaně pro psy je rozporuplná a schozifrenní komedie. Místy je hlášky prošpikovaná, ale zároveň dokáže chvílemi i pěkně nudit. Z tématu, prostředí se asi vytřískalo maximum, za to má u mě Hewlett velké plus. Sám Hewlett podal opět skvělý výkon v hlavní roli, doufám, že už si ho konečně někdo všimne a dá mu v nějaké pořádné komedii hlavní roli. Rozhodně by si to zasloužil. Film samotný ode mě dostává hvězdičky 3 (a půl), a vzhledem k tomu, že jsem fanda StarGate, ocenuji spousty narážek na tento seriál, zaokrouhluji na 4. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Vypadá to strašně ..." ----- "Protože to JE strašný !" ----- Lehce morbidní a zpočátku pramálo vtipné, neboť na použitou odrůdu humoru jsem mírně alergická. Ale oproti všem předpokladům zápletka prodělá docela zajímavý vývoj a stává se nečekaně zábavnou, přičemž její pointa taky není úplně k zahození ... Konečný verdikt - umírněné 3* ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som nebol nejako nadšený, predsa len mi to pripomínalo skôr nejaké amatérske dielo. No časom som si uvedomil, že sa na komédii celkom bavím, a síce to nieje to najlepšie, čo sa dá vidieť, určite to nepovažujem za stratu času. Celý čas som bol zvedavý ako to celé skončí, a i keď sa to celkom dalo predpokladať, pretože inak to skončiť ani nemohlo, tešil som sa na záver. Samozrejme, ľudia obľubujúci Star-Gate (či už SG1 alebo Atlantis) sa potešia porciou svojich obľúbených postáv: McKay so sestrou, Beckett, Teal´c. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v kanadském městě Burnaby, které leží nedaleko města Vancouver v kanadské provincii Britská Kolumbie. (Trajektt)
  • David Hewlett (Patrick) a Kate Hewlett (Marilyn) jsou i ve skutečnosti sourozenci. (Jacinda)

Reklama

Reklama