Reklama

Reklama

David Bowie: A Reality Tour

všechny plakáty

Obsahy(1)

19.8.2003 - 1.4.2004

KAPELA:  David Bowie (zpěv, saxofon, klávesy, harmonika, stylofon, kytara)
Earl Slick (kytary)
Gerry Leonard (kytary, vokály)
Sterling Campbell (bicí, vokály)
Gail Ann Dorsey (zpěv, basová kytara)
Mike Garson (piano, klávesy)
Catherine Russel (zpěv, perkuse, klávesy, mandolína...)

Nejvíce skladeb (35) bylo zahráno v Dublinu 23.11.2003.
Nejméně skladeb (20) bylo zahráno v Nice 10.11.2003.
Zahajující písně: New Killer Star - The Jean Genie - Rebel Rebel - The Loneliest Guy - Life On Mars.
Závěrečná píseň: Ziggy Stardust

REPERTOÁR:  5:15 The Angels Have Gone - A New Career In A New Town - Afraid - All The Young Dudes - Always Crashing In The Same Car - Ashes To Ashes - Bang A Gong (Get It On) - Battle For Britain (The Letter) - Be My Wife - Blue Jean - Breaking Glass - Bring Me The Disco King - Cactus - Changes - China Girl - Days - Do You Know The Way To San Jose? - Fall Dog Bombs The Moon - Fame - Fantastic Voyage - Fashion - Five Years - Hallo Spaceboy - Hang On To Yourself - Heathen (The Rays) - Heroes - I`m Afraid Of Americans - I`ve Been Waiting For You - Let`s Dance - Life On Mars? - Looking For Water - Loving The Alien - Modern Love - Never Get Old - New Killer Star - Pablo Picasso - Panic In Detroit - Quicksand - Reality - Rebel Rebel - Rumble - She`ll Drive The Big Car - Sister Midnight - Slip Away - Sound And Vision - Space Oddity - Starman - Suffragette City - Sunday - The Jean Genie - The Loneliest Guy - The Man Who Sold The World - The Motel - Try Some, Buy Some - Under Pressure - White Light/White Heat - Ziggy Stardust (bublajsa)

(více)

Recenze (17)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nemůžu nevzpomenout na nešťastný, předčasně ukončený pražský koncert z tohohle turné, protože kdyby David tehdy hrál dvě a půl hodiny jako na tomhle záznamu, byl by to možná můj nejlepší živý hudební zážitek vůbec. Vrcholy: Under Pressure, Life on Mars? a Ziggy Stardust, samozřejmě. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

David Bowie je legenda. A tenhle koncert, na kterém zaznívají jeho největší hity, je toho důkazem. Měl jsem obavy, jak se vypořádá s písní Under Pressure bez Mercuryho, ale černošská členka jeho kapely Freddieho části zazpívala, jako by to byl sám on. Bravo a díky za skvělý hudební zážitek! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Najlepšie koncertné DVD, ktoré som videl za posledné roky. Bowie je charizmatický sympaťák, ktorý si to poriadne užíva aj spolu s výbornými hudobníkmi, dokáže precítene spievať "balady" pri ktorých mrazí (napr. The Motel), rozpútať industriálnu show a lá NIN (napr. Hello Spaceboy), staré hity preložiť novými vecami tak aby to všetko tvorilo jednoliaty celok. Po dvoch a pol hodinách som mal pocit akoby som bol u toho a to sa mi už nestalo pri pozeraní koncertného DVD ani nepamätám. Geniálne! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Když jsem na to koukal poprvé,tak mi pří skladbě "Under pressure" explodovala hlava úplně jako tomu chlapíkovi ve Cronenebergově scanners a 10doktorů mě dávalo půl roku dokupy=síla ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Zaznam koncertu z Bowieho rozluckoveho turne. V prvni rade musim zminit, ze na to, ze mu v dobe Reality tour bylo 57 vypada neskutecne svezi a vokalne je v top forme. Bowie je umelec, ktery krome sve proslule chameleoni hudebni evoluce s vekem skutecne zral a je podstatne sympatictejsi ve sve pre-duchodove podobe, nez za mlada. Co se alb tyce, tak Bowieho jednoznacny vrchol jsou sice temne 70's masterpiecy z Berlinske trilogie, konkretne Low a Heroes, ale i hudebne by se dalo rict, ze byl obecne na vzestupu. Vzhledem k tomu, ze 10 let uz nic nevydal, da se tohle DVD zrejme skutecne brat jako jeho labuti pocin nabizejici 30 songu, ktere retrospektivne projizdi celou jeho 40ti letou karieru. Proto je docela prekvapive umisteni nekterych nic moc kusu a naopak opomenuti pecek typu Let's Dance, Fashion, nebo Scary Monsters. Nejlepsi tracky z celeho setlistu jsou pro me potemnela verze "The Loneliest Guy" s lesnim vizualem a pianem Mika Garsona, ktery me jako jediny z cele skupiny hudebniku dostaval, v podstate kdykoliv melo piano hlavni roli, hned z toho byl highlight, jako napr. encoreova "Bring Me The Disco King", dalsi svetle body jsou rozhodne epilepticke narezy ala NIN v "Hallo Spaceboy" a "I'm Afraid Of The Americans". Pro fanousky povinnost, pro nefanousky prijemne seznameni, ktere ale asi ne kazdy skousne kvuli te delce. 8/10 ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený koncert, kde se střídají hity se songy méně známými a divák (posluchač) se nestačí nudit. Každá píseň má totiž odlišné vizuální zpracování a stává se tak samostatně použitelným hudebním klipem. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Zde nejspíše došlo k omylu. Domnívám se, že nejedná se o koncertní záznam, ale o, řekněme, konceptuální krátký film Reality pod režijní taktovkou Stevea Lippmana. Najdeme zde sice velmi střídmé vizuální zpacování písní Never Get Old, The Loneliest Guy, Bring Me The Disco King a New Killer Star, daleko podstatnější jsou však Bowieho promluvy, a také scény, jež vykazují vnitřní souvislost s nahrávkou Heathen (kdo viděl videa promítaná ke koncertnímu provedení některých písní z roku 2002, rozumí).--------- Tenhle film je daleko zajímavější než celá deska Reality. Proto přihazuji jednu hvězdu a jsem s radostným pozdravem. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

V TV nám bohužel nabídli jen hodinovej sestřih, což je na koncert jeho formátu opravdu málo. A přestože je D. Bowie kabrňák, myslím si, že jeho největší síla je ve studiovkách a klipech. Ten koncept vizuálu a alternativní hudbu tam je dotaženej k dokonalosti. Tady to jde trochu do prázdna. Nicméně vidět ho naživo, asi bych mluvil jinak. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem Bowiho viděl naživo, třetí, nedokončený pražský koncert jsem minul. První koncert byl propagací tehdy aktuálního CD Haethen a proběhnul bez velkého nadšení publika, zato druhý, podobně sestavený jako Reality Tour byl naprostá pecka. Bowie měl na podiu takové charisma, až se tajil dech, holohlavá basistka Gill Ann Dorsey odzpívala Mercuryho part v Under Pressure stejně úžasně jako na DVD, staré kousky Ziggy Stardust, Rebel Rebel (Diamnod Dogs) nebo velvetovské White Light/White Heat zahrál snad ještě líp než na před dvaceti lety, ještě s dlouhými vlasy a ženským nalíčením. Pro člověka, ktereému Bowie mnoho neříká, bude některé kousky nadbytečné, ale i jemu snad sednou majstrštyky Heroes nebo. Life On Mars Aspon tedy doufám... ()

evson 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem SKVOST :) I když jsem byla trochu zklamaná z kvality, tak to vyrovnává skvělého Bowieho na jevišti. Jak za mlada... ;) ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Kvalitou zpracování zřejmě nejlepší Bowieho koncertní záznam, ale ani smutek nad jeho nedělním odchodem nemůže zakrýt, že Reality Tour bylo spíš retro ohlédnutím za (tehdy) víc než pětatřicetiletou kariérou než strhující show hudebního vizionáře. Takový pocit jsem měl před dvanácti lety na jeho koncertě v Praze, a stejné je to i při opakovaném vzpomínání s DVD. Je to dáno hlavně repertoárem - Bowie tehdy (naposledy) objel svět s nepříliš inovativní deskou Reality (a vlastně i kapelou) a páteř koncertu tvořily hity staré dvacet až třicet let. Sám Bowie, zde v roli stárnoucího, mírně excentrického šik týpka, je pro mě i po letech nejpřesvědčivější v momentech, kdy zpívá jakoby pro sebe (taková Bring Me The Disco King!), než když hecuje publikum při "povinných" koncertních položkách. A nejvíc cool tehdy stejně byla Gail Ann Dorsey. Nejzajímavějším faktem na tom všem je, že to nejlepší z jeho pozdní kariéry měl tehdy teprve před sebou. * R.I.P.! * ()

Reklama

Reklama