Reklama

Reklama

Šílený detektiv

  • Hongkong Shen tan (více)
Trailer

Obsahy(1)

U spousty filmů Johnnieho Toa figuruje jako spolurežisér Wai Ka Fai, s nímž To zakládal produkční společnost Milkyway Image. Jejich poslední společná režijní práce pojednává o excentrickém detektivovi s paranormálními schopnostmi. Díky nim sice dokáže vyřešit všechny případy, ale současně na ně doplácí jeho duševní zdraví, což se projevuje nejen na jeho bláznivých způsobech řešení případů, ale i nevyzpytatelném chování. Oproti předchozím filmům Johnnieho Toa je tento formálně umírněnější a více zaměřený na budování ústřední postavy. Tu představuje Lau Ching Wan, jeden z nejlepších hongkongských herců, a právě jeho grandiózní herecký výkon činí z fantaskní detektivky zábavnou podívanou. (JFL)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého vám to musí v hlavě šrotovat od začátku do konce, jinak se ztratíte; geniální dílo, jaké může urežírovat snad jen a právě Johnny To. Kromě atmosféry je právě neustálé prolínání skutečnosti, minulosti, představ - a jejich rozebírání, které je ponecháno na vás - hlavním, největším, obrovským kladem, který se jen tak nevidí. Alespoň ne dobře zpracovaný. Na druhou stranu má Detektiv tolik rovin, že rozhodně není filmem pro všechny, jestli to je klad nebo zápor - těžko říct; pro mě to zápor není určitě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie je "Kung pao", ako "Kung pao". Napriek tomu, že mám ázijskú tvorbu v obľube, medzi spracovanými snímkami v Kórei a Japonsku, v porovnaní s Honk Kongom, je cítiť obrovský rozdiel. Neviem to úplne vysvetliť, no na príklad možno uviesť Česko Vs Slovensko, kde moji rodáci pri tvorbe celovečerných snímkov zaostávajú, ako naši ex bratia pri varení bryndzových halušiek. Nápad je to skvelý, o tom potom, ale že by "Mad Detective" chytil za srdce, to ani náhodou. Napriek blu-ray, kvalita kamery hrôzostrašná, a tak sa možno aj vďaka tomuto mínusu, pozitívny zážitok na duši, vytratil jak prd z gatí. V závere predsa len nabudenie diváka zapríčinilo, ŽE: "neľutujem, ani jedinú chvíľu s tebou"...pam pam, pam pam ;) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDO NEVIDÍ, CO TY!“..... /// Brutálně ubodanej student, nalezenej v kufru – no problemo (沒有問題)!! DETEKTIV BUN VYŘEŠIL DALŠÍ TAJEMNOU VRAŽDU! Všichni myslí, že je blázen, ale on jen vidí ,,pravou vnitřní osobnost člověka“. (Takže je.) Přiznám se – taky mě párkrát málem hráblo, páč Bunova ,,představivost“ mi udělala v postavách s šikmýma očima pěknej chaos. SERE NA LOGIKU, HLAVNÍ JSOU EMOCE! Trochu jinej Hercule Poirot, jehož příznivci zřejmě budou nad vyšetřovacími metodami kroutit hlavou. My ostatní si zase kde co ukroutíme radostí. Je to magor, ale filmu to svědčí. Neobvyklá detektivka, kterou uvítají (pro změnu) všichni schizofrenici. Bohužel se z ní postupně vytrácí to nadšení z vyšetřovacích metod, objevují se slabší místa a zklamalo mě i finále. Jako by mě rajža namísto emočně vypilovaný podívaný šoupl jízdenku do Bohnic, kterým se snažím vyhejbat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci dát svýmu šéfovi originální dárek. 2.) Rád poznám chlápka, kterej i když jede sám, tak je v autě narváno. 3.) Agátha Christie – to je nuda! 4.) Thx za titule ,,CzechM8“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Super, konecne opravdu poradne zmagorilej polda, zadna unilost typu "Monk", detektiv Bun je fakt bludy a halucinacemi postizeny pripad. Jeho vysetrovaci metody jsou mirne receno zvlastni. Chlapek se nechava pohrbit zaziva, ji obed o ctyrech chodech trikrat hned zasebou a pak se z toho prekvavapive pozvraci a to vse jen z toho duvodu aby v sobe probudil tu zvlastni inspiaci ve ktere se mu v pripadu veci najednou zacnou spojovat. "Nech stranou logiku, zapoj do vysetrovani emoce!" radi svemu partnerovi. Fakt jsem se bavil. Ve finale ovsem slusne krimi. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky za neskutečně zábavný, nápaditý a výborně zahraný i natočený koktejl z detektivky, thrilleru a komedie, ta pátá za pointu, měnící vyznění filmu a pozvedající dojem z předchozího děje o úroveň výš. Přiznám se, že tvorbu Johnnyho Toa neznám, ale rozhodně s tím budu po dnešní překvapivé zkušenosti něco dělat. FILMASIA 2007 ()

Galerie (12)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama