Jedna z těch českých komedií, na které je sice vidět, že se při jejím natáčení sešla výborná parta, ale většina herců bohužel odvedla jen svůj standard.(9.9.2002)

• Karlos80

Tak já nevím ale moc mě tohleto Brodského Donchuánství proti své vůli nevzalo, film byl místy opravdu vtipný, dialogy zdařilé (režisér Podskalský a Dietlův scénář byly jistě zárukou), líbila se mi moc např. mladá šestadvacetiletá Jana Brejchová (zde opět po boku svého tehdejšího manžela), jako puberťačka byla kouzelná (starší pánové, jistě vědí, jak to občas chodí, když si někam vyrazí s mladší, ještě nácti-letou milenkou), ale film i tak jako celek na mě působil neslaným-nemastným dojem, občas nuda, pomalu se to vleklo, co mě na něm fakt otravovalo, tak to byly všecky ty hudební scény komorního souboru. Neříkám že film je svým tématem u některých skupin stále aktuální ale jako na celek na něj jistě zapomenete hodně brzy, platí pro něj totiž to známé jednou a dost..(18.12.2009)

Tento Podskalského film je skutečnou komedií, určitým zahájením společných filmů dnes nepředstavitelného dua Brejchová-Brodský. Skutečnost, že tato pražská rodačka patřila a patří nejen k nejpůvabnějším, ale i nejnadanějším českým herečkám, tady vystupuje do popředí zvlášť markantně. Samotný příběh nepostrádá aní vtip, ani úsměv, ani nadhled a o obou pohlavích opravdu sděluje to nejpodstatnější. Mimo jiné i proto, že Brodský je Brejchové rovnocenným partnerem, který ze svého lidského typu ostýchavého smolaře, vláčeného zlomyslným osudem, dostává maximum. Komedie, která nic nepředstírá, zejména ne úsilí o vrcholné dílo za každou cenu, má i dnes co nabídnout. Je to solidní dílo velké, dnes odcházející generace naší Thálie.(20.10.2010)

"Zděňa byla ve vokně?" "Ne, ale celej barák." Bohužel viděno v rámci marathónu JB a zaniklo tak kouzlo sexuálně otevřených lásky her.(7.4.2011)

Páreček se nám předvedl.. Milé.(5.11.2011)

Na svou dobu docela lehtivé téma, výborný Jan Libíček, nenapravitelný sukničkář ne vlastní vinou Vlastimila Brodského a velmi svůdná Jana Brejchová v roli, kdy jsem nejprve pár minut přemýšlel, kdo to sakra je. A nezapomeňme ani na zhrzeného Pepíčka Zímů, otce několika dětí... :-)(19.12.2009)

Rutinní komedie, na kterou se dá vcelku pohledět. Poslechněte si sborový doprovod v některých scénách, stojí za to.(17.5.2002)

Příjemná a pro Zdeňka Podskalského typická komedie o strastech a radostech jednoho nenapravidelného sukničkáře, který jednou do chomoutu upadl, ale podruhé už raději ne. Výborný Brodský, hezká Brejchová a snad už moc trochu natahovaný konec.(26.11.2011)

• cariada

Typická komedie 60.let s Brodským a Brejchovou v hlavní roli. No prostě milenka a manželka od jedné k druhé lítá Vlastík. Aby vše urovnal.(16.8.2008)

• slunicko2

Nepříliš veselá crazy komedie. Příběh je to k popukání, když ale já grotesku nerad a české grotesky navíc většinou nic moc nejsou.(19.8.2009)

Tenhle film mám strašně rád. Nekladl si žádné velké umělecké ambice, ale je to podle mě parádní oddechovka na víkendový večer. Trojka pana Podskalského "Ženu ani květinou neuhodíš, Bílá paní, Světáci" je podle mě v žánru komedie to nejlepší, co tady v 60 letech vzniklo. A hudební složka tohoto filmu je parádní. Holt další film, na který se mohu dívat pořád a neomrzí mě.(31.12.2008)

Don Juan Vlastimil Brodský, Jana Brejchová s řadou vynikajících hereckých osobností (nejen) šedesátých let v lehce lechtivé komedii. Dodnes vtipná a příjemná komedie Zdeňka Podskalského.(9.2.2012)

Klasická komédia s výborným hereckým obsadením. Dnes sa moc nehráva , možno je to škoda.....60%.(26.11.2010)

Podskalský byl asi bezvadnej chlap, ale co točil jde dost mimo mě.. Pikantní je, že ani on z toho nebyl nadšený... Květa Fialová naprosto mimo svoji šablonu-já ji dlouho nemohl poznat ! A Líbíčka je vždy radost sledovat, je to hraní s takovou lehkostí a noblesou,chybí tu... Maličkou roli policisty ztvárnil textař Eduard Pergner-otec Terezy.(29.8.2011)

Na to,jaké dobré filmy se v šedesátých letech točily,je to šedivý průměr.(28.3.2011)

Námětově zajímavá komedie Zdeňka Podskalského, který si ve filmu i zahrál nervozního řidiče. Nejvíce mne zaujal závěr filmu, kdy Vlastimil Brodský prchá před všemi ženami na bezpečné místo. Za povšimnutí stojí i velmi dobrá scénická hudba realizována vokálním souborem. Je velmi příjemná a k filmu se dokonale hodí.(27.12.2010)

Půvabně zlomyslná komedie. O trampotách hudebníka Ludvíka Podzimka (dobrý Vlastimil Brodský). který plně podtrhuje přísloví : tichá voda břehy mele. Na první pohled ostýchavý člověk se rád otáčel za každou sukní a navazoval s nimi známost. Při pohledu na půvab ženy ho přepadala slabost, jejímž prostřednictvím se mu do náruče vrhali další a další ženy. A i když mladá konferenciérka Bohumila Jamborová (dobrá Jana Brejchová) umně a lstivě zaťala svůj drábek a snažila se ho dotáhnout ke svému plánovanému cíli, stejně nedokázala zabránit Ludvíkovi v dalších krásně ironizujícíhc příhod. Dalšími ženami kolem Ludvíka jsou známá Helena Drozdová (Jiřina Bohdalová), která pro ludvíkovu manželku byla neprávem tou poslední kapkou v jejím nešťastném manželství. Dále velmi upřímně hovořící dáma Dáša (Květa Fialová), bývalá Ludvíkova spolužačka Blažena (Karolina Slunéčková), se kterou se nedokázal nikdy rozejít, a Ludvíkova manželka Zdena (Slávka Budínová), pro kterou bylo soužití s Ludvíkem nad její síly. Z dalších postav stojí za zmínku spoluhudebník Břetislav (Jan Libíček), zhrzený dirigent Arnošt Moravec (Josef Zíma), rekvizitář Čapek (Vladimír Hlavatý) a zmatený strážmistr SNB (Vladimír Menšík). Příjemné, vtipně ironické, jemně bláznivé.(8.3.2011)

Kladně to hodnotím, především proto, že se komedie zabývá tématem sexuálního štvance, který vlastně ženy ani neloví, ale má jich tucty a už ani neví proč to všechno dělá. Mám plno takových kámošů a mohu potvrdit, že příliš šťastni nejsou, no na druhou stranu nejsou šťastni ani panici z řad mých přátel. Brodský jako donchuán nekňuba, byl dokonalý a Brejchová jako histerická postadolescentka přesvědčivá natolik, že až pochybuji, že to hrála.(5.8.2010)

Monogamista tenhle film nepochopí. Nebo nevychutná. Jako hlubokou sondu do fenoménu děvkařství tohle konzumovat sice nelze (tvůrci prý nechtěli ani v nejmenším poučit, nýbrž výhradně bavit), ale k "nastavení zrcadla" celkem fajn. Velmi osvěžující ukázka vypravěčství z doby, kdy přes totalitu některé -ismy (hádejte, který mám nyní na mysli) neměly na to, co a jak se slušelo vypravovat, prakticky žádný vliv. Některé scény a postřehy skvělé - úvodní nakvartýrovávání se Brodského k milence, podkreslená jen frivolní ironickou hudbou a všechny, kde si Brejchová vychutnává svůj charakter (těžko říci, jak autobiograficky) iracionální pí*i. Opakující se hláška v Brodského postavě zainteresovaných žen, vyčítajících zmoženému nešťastníkovi sobectví, je hodně, no, autentická, ale je to možná jen můj dojem založený na velmi úzkém úhrnu velmi osobních zkušeností, ch-ch.(22.8.2011)

Námět na tuto komedii dali oba hlavní představitelé V. Brodský a J. Brejchová a oba ve filmu podávají excelentní výkony. Výborný ve filmu je i Jan Libíček a další hvězdy šedesátých let. Přestože se film v televizi téměř nevysílá, díky dvd máte možnost si film doma shlédnout kdykoliv a myslím, že svým tématem je nadčasový a pobaví v každé době.(10.1.2011)