Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (2 007)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mix příliš mnoha nesourodých pojetí a přístupů k zombie apokalyptické látce. Zřejmě tedy není žádné překvapení, že to jeden soudržný celek tvořit snad ani nemůže. S podivem ovšem je, že jeden každý z těch přístupů je zvládnut sám o sobě zdařile a tak to jako souhrn mnoha samostatných podmnožin přeci jen funguje; a v druhé polovině Jeruzalém → letadlo → Wales dokonce i výtečně. Škoda poplatnosti přístupnosti a tedy chybějícího ponurejšího tónu a gore v závěrečné pasáži. Ve scénách kdy Pitt páčidlem kydlí hlavu zombíka, tak snad ani tu Angelinu nemůže zajímat detail Bradovi tváře; kdykoli "hrozí" kapka krve, tak se kamera honem rychle stočí právě na Pittovu strhanou tvář. A vzhledem k tomu kolikrát to tam je, tak je to skoro až směšné. Každopádně jsem zvědav na případný režisérský sestřih, protože pokud to chápu správně, tak Forster měl svou vizi, Pitt měl z pozice producenta zcela rozdílnou a nakonec je oba z pozice "silnější pes mrdá" přechcalo studio svou verzí? ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi válel na disku s tim, že někdy, až budu totálně zlitej, si to pustim. Za střízliva na takovýhle ptákoviny radši ani nekoukám. Problém byl v tom, že minulou noc jsem byl objednán jako odvoz lidí z nějakýho koncertu, takže jsem zůstal střízlivej. A čekání jsem si chtěl ukrátit timhle filmem. Úvodní chaos, kdy ještě neni úplně jasný, co se vlastně stalo, vypadá docela nadějně a má i nějakou atmosféru. Jenže potom začnou ve filmu úřadovat akorát různý neuvěřitelný náhody a hromada nelogičností a z postavy Brada Pitta se stává nesmrtelnej geroj, kterej by spíš patřil do nějakýho 30 let starýho béčkovýho akčňáku. U něho jsem zvyklej, že hraje přecejenom v "chytřejších" filmech. Asi mu holt lezou do peněz všichni ty adoptovaný sirotci ze Somálska a Bangladéše, tak bere role v kdejaký kravině. Ale jednu výhodu ten film měl. Byl to takovej výplach mozku, že když jsem pak jel vyzvednout ty lidi z koncertu, tak jejich opilecký blábolení mi přišlo jako vysoce intelektuální debata. A ještě uznávám, že pár scén se docela povedlo. Ale jako celek je to strašná blbost. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Od začátku nastavené pekelné tempo sice do závěru nevydrží, ale jízda je to opravdu slušná. Zběsilá akce, moře digitálních a ultrarychlých zombies, sem tak nějaké gore a Brad Pitt coby ukázkový hrdina, který když rodině slíbí, že se vrátí, tak se prostě vrátí. Jeho totiž nezastaví ani havarující letadlo. Kamera místy vážně nepřehledná, ale ta Beltramiho hudba se vskutku povedla. Trochu zamrzí, že Fox a hlavně Morse tu mají jenom štěky. Ale jinak spokojenost. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film zhlédnut na letošní filmové noci v Turnově a můžu opravdu a upřímně napsat, že byl velmi působivě natočen. Já zombíky moc nemusím, ale od začátku filmu nechyběla akce a napětí. Jakmile se do takového příběhu připojí i děti, tak se bojíte ještě víc. Člověk se dokáže vcítit do situace rodičů mnohem silněji než obvykle do jiných postav. Skvěle natočený sci-fi horor, kde se stále něco děje, kde prostě nenajdete moc míst na oddech a odpočinek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $190miliónovTržby USA $202,359,711Tržby Celosvetovo $540,007,876Tržby za predaj Blu-ray v USA $35,315,941 //počet predaných kusov 1,380,496Tržby za predaj DVD v USA $21,909,968 //počet predaných kusov 1,333,134║ ukážka navnadila a dosť, a po úspechu v kinách a pri celkom dobrej návštevnosti priamo aj v sále v kine kde som bol na filme som čakal poriadnu jazdu ale nakoniec to bol ďalší povrchný pokus a lá Ja, legenda, kostra príbehu dobrá tam nie je problém, skôr v samotnom podávaní príbehu divákovi bol citeľný problém, za čo môže u mňa opäť nepochopiteľné posadenie na režisérsku stoličku artového Forstera, tomu megalománske produkcie fakt nesedia, príbeh miestami neskutočne banálny, lebo Brad Pitt sa vylíže ako superhrdina z každej šlamastiky, bonbónik bol pád lietadla v lese, kde prežil samozrejme on a jeho prísediaca, ďalej útočenie rýchlonohých zombíkov boli postupom až samoúčelná záležitosť, lebo kto im stál v ceste len kúsli a hneď putovali ďalej, takže význam nákazy ťažko hľadať, aký zmysel by mala, taktiež dobývanie múrov Jeruzalemu mohlo byť zmyselnejšie podané a nie aby ľudia za múrmi hulákali čím spôsobili príčinu aby nevnadili zombíkov k zbesilému útoku na nich?? Ďalej technická stránka filmu, je pekné že vidíme tisíce útočiacich zombíkov ale je to celé bez atmosféry, nemá to to správne napätie, des, keď príde na akciu v blízkosti hlavného hrdinu príde na zbesilý strih a basta, je po zážitku, 3D efekt v tomto prípade skoro nulový a absolútne zbytočný v takomto podaní, hlavne keď v nočných scénach to robí nechutné hmly v obrysoch. A Brad Pitt ako je zvykom v poslednej dobe nedokáže už tak patrične strhnúť, jeho postava je dosť povrchná, k tomu mi liezlo na nervy to jeho stále telefonovanie z rodinkou na záchrannej lodi. Takže film nečakane sklamal a radšej si sadnúť k Walking Dead než opäť k tomuto. /videl v kine 3D verziu: 55%/ __moja recenzia ()

Galerie (421)

Zajímavosti (61)

  • Ve filmu jsou používány satelitní telefony Iridium v uzavřených prostorech, jako je podpalubí letadlové lodi nebo paluba letadla, ačkoliv ve skutečnosti potřebují mít přímý výhled na oblohu. (Cheeker)
  • Natáčanie jeruzalemských scén na Malte bolo nočnou morou. Dva filmové štáby pracovali vedľa seba, stovky komparzistov a všetky druhy menších nákladov zvyšovali rozpočet. Jedného dňa muselo byť natáčanie o niekoľko hodín odložené, pretože dodávateľ nepripravil dostatok jedla. (Arsenal83)
  • Premiéra filmu byla o půl roku posunuta, protože se studiu nelíbil závěr a vyžádalo si přetočení závěrečné třetiny filmu. Původního scenáristu J. Michaela Straczynskiho pro přetáčky nahradil Damon Lindelof. (ČSFD)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama