Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (2 007)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Světovou válku jsem již viděl několikrát a mé nadšení stále neupadá. To mne vede k jednoznačnému závěru, že jde o jeden z nejlépe provedených akčních hororů! Provedení s tak poutavou atmosférou a svižným tempem, že zde jedna napínavá scéna střídá druhou a to vždy jen s nepatrnými krátkými odmlkami na doplnění perfektně promyšleného příběhu. Ve výsledku je tak tato dvouhodinovka dokoukána mžikem oka. Jako další přednost snímku vidím náturu viru, neboť rychle se pohybující, silné a odolné verze zombíků bezpochyby přidají na hrůzyplném prožitku. Dále pak nebývale září hlavní hrdina Brad Pitt. Který, jak se zdá, je dokonale přirozený v každé své roli. PS: Film je tak dokonalý, že váhám o nahrazení filmu I Am Legend z Top10. 97% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film zhlédnut na letošní filmové noci v Turnově a můžu opravdu a upřímně napsat, že byl velmi působivě natočen. Já zombíky moc nemusím, ale od začátku filmu nechyběla akce a napětí. Jakmile se do takového příběhu připojí i děti, tak se bojíte ještě víc. Člověk se dokáže vcítit do situace rodičů mnohem silněji než obvykle do jiných postav. Skvěle natočený sci-fi horor, kde se stále něco děje, kde prostě nenajdete moc míst na oddech a odpočinek. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matthew Michael Carnahan, Drew Goddard, Damon Lindelof / Predloha: Max Brooks (kniha) | Hudba: Marco Beltrami | Produkcia: Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Ian Bryce | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Skydance Productions, Hemisphere Media Capital, GK Films, Plan B Entertainment | Rozpočet: 190 miliónov $ | Tržby: 536,344,000 $ || Pán režisér Forster sa doteraz mohol zdať ako konzervatívny, tradičný režisér strednej kategórie, no Zéčkom potvdzuje, že keď dostane dobrý matroš, tak sním vie poriadne zatočiť. Quantum mal proste slabší scenár, (absencia Fleminga, autora predlohy väčšiny Bondoviek, naviac ani scenáristi v tej dobe štrajkovali, takže niektoré časti museli dopísať sám Forster s Craigom), takže z neho nevedel vyčarovať nič výnimočné. Týmto dielom ale dáva najavo, že Zombie žáner kvitne, a nie je vôbec vyčerpaný, ba v ňom je halda potenciálu. Strašne si prajem, aby táto iniciatíva mala pokračovanie, pretože nič lepšie, než vysokorozpočtové, áčkové zombie movie s Pittbulom v hlavnej úlohe na piatkový osamelý (keď žena je preč - ona tento žáner nedáva :D ) večer neexistuje. Som si istý, že piatu čerešňu na torte dodá directors cut. 85% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný katastrofický horor. Má perfektný príbeh o bývalom špičkovom expertovi na krízové situácie, ktorý si už chce len užívať čas s rodinou, ale rozsiahla a mimoriadne ničivá epidémia globálnych rozmerov, ktorá práve vypukla ho prinúti vrátiť sa späť a spolu s vojenským tímom sa vydá po stopách prvého nakazeného. Lenže problémy a boj o život ho čakajú na každom kroku. So spracovaním som veľmi spokojný, ubehne len pár minút a už sa to naplno rozbehne, dej by sa dal rozdeliť na tri úplne odlišné fázy, pri ktorých sa prestriedajú rozdielne prístupy k tejto tématike, pričom majú aj ideálny priestor, úvodná, ktorá je len o snahe dostať sa do bezpečia je logicky najkratšia a zase hlavná, ktorá sleduje katastrofu z globálnejšieho hľadiska zase najdlhšia. Všetky využívajú svoj potenciál prakticky naplno, ak sa práve nedeje niečo akčnejšie, prebiehajú zaujímavé dialógy na danú tému, takže sa je skutočne na čo pozerať po celý čas. Jediným čiastočným záporom je to, že film v priebehu postupne graduje a tak tá posledná fáza pôsobí v rámci filmu ako celku trochu neprirodzene, ale keďže aj tá je sama o sebe výborná, tak si nemôžem sťažovať. Akcie je tu plno a je perfektná. Rovnako ako v spracovaní sa aj tu využívajú rozdielne prístupy, nechýbajú tu menšie vojenské akcie, situácie, v ktorých sa snažia prežiť neozbrojení civilisti, alebo rôzne rozsiahle situácie plné skazy, takže rozmanitosť im nechýba, všetky sú výborne natočené, nadmieru dynamické, chválim aj výber prostredí a nechýba ani napätie, takže skutočne veľká spokojnosť. Záporom je jedine slabý rating, v tých veľkolepejších situáciách to moc neprekáža, ale pri tých komornejších už cítiť, že kamera to nezaberá zo správnych uhlov, ale dá sa na to zvyknúť. Vrcholom filmu je rozhodne celá fáza v Jeruzaleme, ale skvelo sa vydarila aj celá úvodná fáza, prípadne situácia v lietadle, no vždy sa je v akcii na čo pozerať. Čo sa týka hororových prvkov, miernym sklamaním je atmosféra, ktorá nie je až tak hutná, ako by som chcel, ale zase napätie je takmer neustále, takže to celkom vynahradí. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, väčší priestor tu má prakticky len Brad Pitt, ktorý je tu výborný, ale aj všetky vedľajšie mi sadli. A chválim aj ich charaktery, ktoré pôsobia uveriteľne a v mnohých situáciách sa mi to logické správanie postáv veľmi páčilo. Réžia a technická stránka sú skvelé, zmenil by som len tie spomínané prvky, ako silnejšia atmosféra a drsnejšie prevedenie, ale inak je to vysoká kvalita. Som veľmi spokojný, konečne zase nejaký skutočný blockbuster, na ktorý sa môžu pozrieť aj dospelí a nie je to len ďalšia bezduchá infantilná triková onania s umelými charaktermi a trápnym humorom. Dostal som presne to, čo som aj chcel a s radosťou si to pozriem ešte viackrát. 85% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi válel na disku s tim, že někdy, až budu totálně zlitej, si to pustim. Za střízliva na takovýhle ptákoviny radši ani nekoukám. Problém byl v tom, že minulou noc jsem byl objednán jako odvoz lidí z nějakýho koncertu, takže jsem zůstal střízlivej. A čekání jsem si chtěl ukrátit timhle filmem. Úvodní chaos, kdy ještě neni úplně jasný, co se vlastně stalo, vypadá docela nadějně a má i nějakou atmosféru. Jenže potom začnou ve filmu úřadovat akorát různý neuvěřitelný náhody a hromada nelogičností a z postavy Brada Pitta se stává nesmrtelnej geroj, kterej by spíš patřil do nějakýho 30 let starýho béčkovýho akčňáku. U něho jsem zvyklej, že hraje přecejenom v "chytřejších" filmech. Asi mu holt lezou do peněz všichni ty adoptovaný sirotci ze Somálska a Bangladéše, tak bere role v kdejaký kravině. Ale jednu výhodu ten film měl. Byl to takovej výplach mozku, že když jsem pak jel vyzvednout ty lidi z koncertu, tak jejich opilecký blábolení mi přišlo jako vysoce intelektuální debata. A ještě uznávám, že pár scén se docela povedlo. Ale jako celek je to strašná blbost. ()

Galerie (421)

Zajímavosti (61)

  • Celkem 85 kulometů, pušek a pistolí, které se měly použít při natáčení scén v Maďarsku, bylo zabaveno protiteroristickými celníky v Budapešti. Tyto rekvizity, které dorazily z Londýna, mohly být podle maďarských orgánů lehce předělány na skutečné zbraně. Maďarský zákon vyžaduje, aby zbraně byly znehodnoceny nevratně. Zbrojní koordinátor Bela Gajdoš poznamenal, že povolení pro použití rekvizit nakonec maďarská policie vydala. Ulevilo se tak Bradu Pittovi (Gerry), který měl podle informací zuřivý záchvat vzteku z toho, že se natáčení v Maďarsku může protáhnout. (Dr Lizal)
  • Když Segen (Daniella Kertesz) a Lane (Brad Pitt) opouštějí lékařské centrum, tak těsně předtím, než projdou branou, má Segen nasazenou kapuci, kterou po průchodu branou už na hlavě nemá. (Patrik256)
  • Vojenské letadlo Lockheed C-130 Hercules má dolet přibližně 3 800 km, je tedy nemožné, aby na jedno natankování doletělo z New Yorku do Jižní Koreje (cca 11 tisíc km), respektive z Jižní Koreje do Izraele (cca 8 tisíc km). (Milan25)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama