Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 006)

radeckator 

všechny recenze uživatele

Dávám návrh na regulaci počtu zombie v jednom filmu. Tady mě přišlo, že 99% světové populace už jsou zombíci a podle výbavy Brada Pitta pro boj s nimi můžou přežít jen hokejisti. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Z jako Zombie? Tenhle film naštěstí jen horko těžko zapadne do nějakého přesného žánru a to je jeho plus. Působí velkovýpravně a přitom se většina odehrává na palubách letadel nebo lodí s max.4 herci a obrovským komparzem, potom se to tváří jako zombie horor, ale ve skutečnosti jen vyšetřují světovou nákazu, která zamořuje lidstvo. Je to skvěle a chytře natočené, připomíná to trochu moderní romány,kde hrdina létá z kontinentu na kontinent a hledá řešení. Navíc už dávno není v módě nadupaný svalovec nebo poslušný voják, ale člověk ošlehaný životem, bystrý, nevoják, ale přesto se srdcem hrdiny. A to přesně Pitt splňuje. Navíc se nesnaží nikdo lapit fanoušky na jeho sexappeal, neboť neostříhaný a s dlouhými fousy působí jako vitální, sebejistý a sympatický chlap, nikoliv sexbomba. Což je další plus. Jediné divné a trochu nepřirozeně působící byla hra na dokonalou americkou rodinu, kde muž bránící zuby nehty ženu a děti (alespoň 1 dítě musí být postižené - astma-) odmítá zachránit lidstvo, jen aby mohl být se svou rodinou. Naštěstí tyto prorodinné tyrády trvaly jen asi 5 minut. ()

go2 

všechny recenze uživatele

Takovýho potenciálu... Škoda, že šéfové z Hollywoodu si radši naplní svoje bezedný kapsy, než aby vsadili na film, kterej, když to přeženu, nebude postavenej na akčnim stavění pyramid ze zombieků. Škoda nedotažených myšlenek, škoda typického "čim víc klišé, tim víc peněz"....ale stejně jsme se u toho s kamarádem hodně nasmáli, stejně Brad a hlavně - trochu pokrytecky - když dělají soundtrack Muse, tak vážně nemůžu dát míň jak za 4* =) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Příběhově absolutně neoriginální a bez brutálnějších scén - to nemůže jako zoombie akční film fungovat. Ale opak je pravdou. Brad Pitt tomu hodně pomohl, takže absolutně klasický příběh zde byl odvyprávěn napínavě a velice precizně s vynikajícím zpracováním. Na můj vkus i dobrý poměr scén z interiéru a exteriéru, to první bylo klasické na lekačku, to druhé zase mega pastva pro oči. Celkově film působí konzistentně i když pár přešlapů a nesmyslů se i zde najde, ale jak říkám, celkový dojem je více jak průměrný. V zoombie žánru nadprůměrný počin. Škoda že nebyli tvůrci trochu brutálnější, přidat do toho temnotu, děs, hrubost, syrovost a krev z http://www.csfd.cz/film/268090-zivi-mrtvi/, pak by toto mohlo být u mě i na maximální hodnocení... ()

Aleix 

všechny recenze uživatele

Asi jak jsem se na tento snímek těšil , tak jsem čekal trošku víc...,ale asi vinou namlsání z Walking dead jsem laťku nasadil dost vysoko , nicméně jsem se bavil ,ale nebál. To asi ani nebyl záměr autorů, spíš mi to přišlo jako akčňák. Účast Davida Morse ,mi přišla hodně epizodní a docela zbytečná ( z titulků jsem čekal významnější postavu), zato překvapil pro mě oblíbený Moritz Bleibtrue. Obsazení Brada Pitta (který se i podílel na produkci) byl dobrý tah od Forstra ,protože Pitt je zárukou zájmu široké veřejnosti , která by tento celkem povedený příběh mohla ignorovat (bohužel) za mě 75% ()

milhouse333 

všechny recenze uživatele

Horor / Akční / Drama / Thriller / Sci-Fi- Naprosto dokonale vyvážený film a jedna z nejlepších rolí Pitta v poslední době. ()

Polnoch 

všechny recenze uživatele

Svetová vojna Z má skutočne prázdny dej, so zápletkou, ktorú by rozlúštila aj mestská polícia v Dunajskej Strede. Napätie vo filme ale nechýba, no je ho tam možno až príliš. Už prvých 10 minút je plných akcie a obrovského napätí, ktoré však stráca možnosť gradovať. Navyše veľmi rýchlo zistíme, že všetky postavy, ktoré si hlavný hrdina obľúbi, sa stanú neohroziteľnými a po 20 minútach nám nezostáva nič, len sledovať jednú akčnú scénu za druhou s už jasným koncom. Film je však natočený výborne a Brad Pitt je skvelý ako vždy, najmä vďaka nemu 6,5/10. ()

Lasombra 

všechny recenze uživatele

Pro mě je téma zombie nevyhledávané, ale toto provedení bylo špičkové. Oceňuji akci od začátku do konce, která ale vůbec není přehnaná, ale svižná a zajímavá. ()

ppetrnosek 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic nalhávat, nic extra nového prakticky člověk nevidí. Je to ovšem, co se týče zombie tématiky, asi nejpravděpodobnější vize nástupu apokalypsy ve formě pandemie (opravdu extrémně rychlé rozšíření po celém světě, zatímco Israel mezitím v klidu buduje nový eden). A až na klišéovité navozování strhující atmosféry a nemrtvé, kteří mají jako vždy fyzičku elitních atletů, je World War Z masakr, který potěší snad každého zombieovského fanouška. 70% ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Je to mazec, zombíci jsou bleskově rychlí a zdánlivě bez slabin, neboť dokáží hlavou rozbíjet i bezpečnostní čelní skla u aut, naštěstí tu máme vynalézavého B. Pitta, který nakonec najde způsob jak na ně ..Záběry z prolomení Brány Spásy v Jeruzalémě a záchrana Segen byly nejvíc cool ..90 % ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Marc Foster má evidentně dar točit velmi dobrý filmy, který jsou o jednom herci a výborným scénáři. Potěšil mě u Kazatele Kalašnikova a zde opět na výbornou. Pěkně to rozjel už od začátku a hodně se mi líbila dějová stránka, kdy jednu překážku překonáte a už se musíte vypořádávat s další. Brad Pitt evidentně do starýho železa nepatří a i on dopomohl ke kvalitnímu výsledku, za mě jeden z nejlepších snímků se zombies --->90% ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Zombíci jsou v kurzu!!A po dlouhé době zase konečně kousek na kterej se dá dívat, sic Pitt hraje tatínka roku, ale není se čemu divit, když si ho Angelina umí tak dobře vychovat :D Napřed má svět u pr*ele a chce stačí mu když zemře se svou rodinou, ale pak se to klasicky zvrtne a on se stane vyvoleným, který nás zachrání. Nemrtví jsou koukatelní,akce dostatek, nebyl čas se nudit. V jednoduchosti je síla. Doufám, že klapne ten druhej díl a bude konečně válka v Rusku. 7/10 ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Najlepši zombie film od dôb Usvitu Mrtvych? Zcela určite! Tak nabušenu jazdu so skvelymi trikmi a bez štipky hluchych miest, kde bavia i tie konverzačne sceny, som nevidel už sakra dlho! Pitt ako vzdy skvely, jeho menej pohľadné žiena už menej. Avšak najlepší herecký vykon vo filme podali jednoznačne HORDES OF ZOMBIES. Pohlady z vtačej perspektívy su vskutku užasné a nemrtví v scenach "face to face" fakt odporní a desiví. Možno trochu menej klišé (vrzganie, tu cink - tam cink, Pitt a spol. prežije snád i nemožné) a bolo by to za 5*. Avšak uvidíme po druhom zhliadnutí, nabeh na krasnych 90% tam je vysoký až až... ()

hierro 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru jsem byl mírně skeptický, ale film mě příjemně překvapil. Skvěle znázorněná beznaděj, jak se nákaza šíří neskutečně rychle a válka proti zombíkům se zdá být prohraná nedlouho po prvních výskytech. Tady se nehraje na pomalý začátek, náznaky v prostředku filmu a napínavé finále. Zombíci jsou všude, od začátku do konce a chudák Brad Pitt si nestihne ani odpočinout. Jeden z nejlepších filmů se zombie tématikou. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Vůbec nic jsem od toho nečekal. A dostal jsem snímek, u kterého jsem se ani minutu nenudil. Nejde o žádný zázrak, ale o čistou Zombie apokalypsu velmi zručně zvládnutou, s vynikajícími scénami (město na začátku, Izrael, Letadlo,...) . Mínus filmu je lechce chaotická kamera, což jsem si už zvykl u tohoto režiséra, velkym plus je ale role B. Pitta, kterému pěkně sedla a je příjemné ho sledovat... filmeček se dá určitě doporučit jako jedno z překvapení letošního roku, jelikož těch zklamání bylo poměrně dost... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ten hejt si to prostě nezaslouží. Pořádný apokalyptický sci-fi s Pittem a hromadou (ale fakt hromadou) generických zombie. Pokud to budu hodnotit v rámci žánru zombie, tak to je skvělé. Jednohubka s celkem fajn Pittem a moc fajn Mireille Enos. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama