Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 006)

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Musím povedať svoje obligátne: Kniha o toľko lepšia... Ale na druhej strane... Bez traileru by som sa ku knihe nedostal (resp. nevrátil, keďže Brooksovu genialitu som pred časom trestuhodne opomenul). Ktovie ako mal tento film pôvodne vyzerať... Každopádne, to čo zostalo je veľmi dobre pozerateľné, keďže príbeh a napätie sú vcelku prítomné. Z predlohy zostala asi iba idea globálnosti (ani tí zombíci nie sú to čo by mali byť), ale na to som si už vlastne zvykol. Možno jedno odporúčanie pre tých, ktorý knihu zatiaľ nečítali a film tiež nevideli: Pozrite si najskôr film a potom uvidíte o koľko je to celé lepšie a oveľa prepracovanejšie v knižnej podobe. Asi chcem na film zabudnúť... ()

Sentinel 

všechny recenze uživatele

Davové scény super, zbytek nic moc. Brad Pitt pátrá aby se nakonec stejně ničeho nedopátral. Kdyby z toho radši udělali řezničinu ve stylu Úsvitu mrtvých, mohlo to být skvělé béčko. Takhle je to celkem bezkrevný pokus o apokalypsu emmerichovských rozměrů. ()

david666 

všechny recenze uživatele

V mém případě se jedná o téměř bezchybný film. A i ty případné nesrovnalosti nebo nevysvětlené věci rád přehlédnu, když je to natočeno tak, jak je to natočeno. Udělat film o zombie v dnešní době aby byl svým způsobem originální - to zaslouží respekt. Navíc vrámci žánru dokonce zápletka a děj působí reálně. K tomu skvělý Pitt, který hraje velmi civilně a nekrade si film pro sebe i když z plátna nesleze. ()

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Zvláštní žánrovka, která disponuje vysokým rozpočtem a pěkně se na ni kouká. Vlastní žánr ničím neobohacuje, není nijak složitá (Pitt někam dorazí, tam se něco dozví a pak putuje z bodu A do bodu B a tak stále dokola). Je to film, který mohl být daleko a) chytřejší b) napínavější c) originálnější. Nic z toho ale není, je jen slušně natočenou jednohubkou, ze které vyčnívají velkolepé davové scény, jaké se jen tak nevidí. Za mě je to za *** ()

jirkahorn 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak měla původně vypadat poslední třetina, ale tak jak to nakonec bylo film až do konce napínal jak guma od tepláků naprosto perfektně. A musím také ocenit logické a na tento typ filmů velmi originální řešení. Být konec otevřenější, nevím jestli bych si to užil. Takhle má film ve správném poměru stále otevřená vrata od stodoly na dvojku. Ale zpět k tématu: V první části (někdy i velmi vzdáleně stylem vyprávění v kombinaci s hudebním podkresem) si mi občas vybavovalo 28 dní (a týdnů) poté. Nicméně v části druhé režisér už měl pevnou rukou vybudované bytelné základy a dokázal ho do konce dostavět poctivě. Na 5 hvězd to není, kvuli přetáčení tam některé dějové choboty a scény působí dost zbytečným a nedovysvětleným dojmem, ale naštěstí je to v tak malém množství, že to celkový zážitek moc neruší. Rozhodně se jedná o nadprůměr. Popravdě - měl to být propadák. Kritika to vychválila do nebe a vydělalo to už spoustu peněz. A proto jsem se výsledku skepticky bál ještě víc, než kdyby to kritika roztrhala v zubech, jak zombík kus masa z ruky. A nakonec jsem si příjemě překvapen pochutnal taky :-) ()

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Ano. Moje hodnocení se zdá být na první pohled poněkud přehnaně vysoké, ale nemůžu si pomoci. Pamatuju si, jak jsem byl na šestém pokračování Rychle a zběsile v kině s kamarádem a poprvé mi byl nabídnut trailer Světové války. Řekl jsem si Brad Pitt, hezké, ale to je tak všechno, čím by mě film nalákal do kina, neboť mě vůbec ničím nezaujal, ačkoliv se snažil být na první pohled velkolepou podívanou. Taktéž zdejší hodnocení mi neposkytlo sebevětší chuť a motivaci se ke zhlédnutí dokopat. Včera jsem ale tenhle film viděl a už jen si říkám, jak jsem mohl být tak nedůvěřivým idiotem. Viděl jsem už velké množství filmů o zombie a podobných ohavnostech požírajících lidské maso, ale jen hrstka jich byla vynikajících, kupříkladu Úsvit mrtvých či seriál Walking dead, zbytek je průměr a nektěré dokonce tvrdý podprůměr až na nervy brnkající slátaniny bez sebemenší špetky napětí či dokonaleji napsaného scénáře. Jenže Světová válka mi ukázala to, čemu už jsem dlouho nevěřil, a to skvělý zombie film. Nejen, že tenhle film je skvělý, ale bez sebemenšího zaváhání ho hodnotím za úplně nejlepší, který kdy byl natočen. Co se týče filmů se zombie samozřejmě. Film disponuje dobrými hereckými výkony, Brad je jak jinak opět frajer, oslnivým a místama napínavým příběhem doprovázejícím slušnou hudbou, vizuálně bezchybnou podobiznou, úžasnými maskami a závěrečný zombie výjeb byl opravdovou lahůdkou. Postavy měli na konci z vynalezeného viru jako kamufláž radost a řeknu vám, já měl taky radost. Je to sice donekonečna omílaná látka, ale tolik jsem toho nečekal a navíc je film režijně zvládnut maximálně. Akce střídala akci, takže jsem se nenudil ani na minutu. Prosím o pokračování. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně zombie filmů, ale tento byl jeden z nejslabších. Velkohubé nabubřelé béčko plné stupidního patosu. Kdo viděl trailer, nepotřebuje vidět film, protože o nic důležitého nepřijde. Kdykoli se rád vrátím ke snímku 28 dní (nebo týdnů) poté, ale tuhle sračku už nechci vidět ani omylem. Jednu hvězdu za práci grafiků. Jo a proč uvádí mezi hlavními rolemi D. Morseho, který dost nepodoben sám sobě (Anča Julčová si je mnohem podobnější) se ve filmu objeví na půl minuty v naprosto nedůležité úloze... co já vlastně od holywoodských hňupáren ještě chci...? ()

MAXIKILLER 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné plejády Zombie (na tisíc různých způsobů) filmů, který se nám snaží předložit vlastně úplně nový a originální příběh..Nic inovativního se ale vlastně nekoná. Svět je v ohrožení, lidstvo na pokraji vymření, musíme najít lék bla bla bla..Sic se to může zdát, že "přetékám" negativismem, ale tak to není. Čekal jsem ryzí blockbuster ( vzhledem k obsazení hlavní role), a dostal jsem to, co jsem si objednal. Božský Brad si odehrál svůj standart, napětí je perfektně vložené do toho apokalyptického průseru, a konec je jak už to tak bývá, mile předvídatelný. Sice by se mi líbila trocha Romerovského strachu, a komornější podání, ale tak co, nemůžu mít všechno. ()

Neo007 

všechny recenze uživatele

Tak do tohohle filmu jsem šel a nic extra neočekával, ale po shlednutí bezesporu jedno z největších překvapení tohohle roku. Jak je vidět pořád lze natočit velice svižnej a vydařenej zombie film. Pitt odvedl perfektní práci a pro mě výborná jízda, takže není jiná volba než pět hvězd. ()

MrFarmer 

všechny recenze uživatele

Jedno velký klišé, předvídatelný od začátku do konce a postava Brada Pitta napsaná absolutně nezáživně...dvě hvězdy za efekty. ()

retrix 

všechny recenze uživatele

Taky jsem byl mile překvapen, první polovina filmu má rozhodně říz a trvale akční spád. Od přistání u střediska WHO už ta gradace pomalu ale jistě klesá, avšak co je dneska dokonalé. Trošku více a to dost nelogické je, že obdrží satelitní telefonek na pokec s rodinkou a přitom když už je to jediný týpek na záchranu lidstva spolu s tím doktůrkem, který padne hned za vlast, tak ani nedostane spojení na toho šéfíka, co ho tam vysla, a když už s ním chce Brad mluvit, tak mamča musí běžet z kajuty za ním kdo ví kam, to nějak nedomysleli naši scénáristé. A dále nevím, jak to je vyřešeno v knize, ale ve filmu je u zombíku nedořešen jeden malinký detail. Čím se vlastně živí, nebo, co je udržuje na životě, nějak se to ve filmu opomenulo, divák je přeci jen šťoural.. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Film nieje ničím príliš pokazený ale na druhej strane ma ani extra neočaril. Celkový dojem je zlepšený o to, že som mal nízke očakávanie, hlavne preto lebo film má hororový nádych. ()

p3tulko 

všechny recenze uživatele

Než som ten film videl, nevedol som o obsahu ani ň. Keď sa tam objavili zombie tak som mal obavu ako sa Pitt-ovi podarí sa s tým popasovat a musím povedať, že podarilo. Niektoré scény, teda aj napriek zombie osadenstvu prehnané, odseknutá ruka no neviem neviem ako by to rozdýchala ale nakoniec asi može byť. Film som zhliadol so záujmom až do konca. Myslím, že slušných 70%. ()

Sanas 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut filmu jsem se nezbavila spocených a rozklepaných dlaní. Několikrát za celou dobu trvání tohoto předstvení jsem se dostala s polohy ležící do polohy sedící. Fuj, "zombíků" bylo fakt hodně. Napadla mě i myšlenka, co jedí, když nemají co jíst a jestli se myjí a spí. To samé mě napadlo i u Brada Pitta. Prostě se nemyl a skoro nejedl. Ale to asi nebyla podstata filmu. Skoro šťastný konec bez konce mě ukolébal a já s klidnou duší usínala. Jen "něco" přeběhlo po lešení našeho domu...že by zombie... ()

Hellscuboy 

všechny recenze uživatele

Jak je v kině Brad,to je záruka kvality a z manželkou prostě mažem...akce,napětí,bezmoc...jako fanoušek zombáčků z herní a filmové série Resident Evil,po shlédnutí scén valících se hromad slintajících vzteklounů,jsem si říkal...kurva!!!...zlatí zombíci,kteří z mručením za sebou táhnou nohu ze zlomeným kotníkem a neví jak z frajeřiny chodit,mi najednou připadají jako sranda...v " "samo...prostě plných 5 hvězd. ()

barikhartlik 

všechny recenze uživatele

Tak to nemá chybu!!! Není nad to, když rozpočet zombííí filmu je větší než sto dolarů. Ani přesladký obličej pana Brada Pitta mi tentokrát nevadil. Žádné psychologické řešení a hlavně žvanění o nebezpečí toho či onoho, žádné přehnané hry na city rodinného života - prostě jen rychlá jízda bez kouska mrtvého bodu. DOPORUČUJI!!!!! ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama