Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (2 006)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svet "prepadol" smrteľný vírus meniaci ľudí v besné beštie bažiace po mäse. Jedinou záchranou sa stáva Gerry. Bývalý pracovník OSN je vyslaný do miest zrodu infekcie, kde má za úlohou zistiť príčiny vzniku vírusu, aby sa tak podarilo vytvoriť ochrannú vakcínu. Žáner dráma tento film vystihuje úplne najviac. Takmer do "puntika" prešpekulovaný príbeh s dokonalou dejovou osou, ktorá je v tomto druhu hororu tak málo vídaná. "W.W.Z." nie je typickým zombie hororom. Nečakajte Resident Evil, Dawn Of The Dead či La Horde. Napriek tomu, že sa dočkáte dostatočného napätia, scifi akcie či pár slušných ľakačiek, tento snímok v prvom rade rieši problém ohrozujúci existenciu ľudstva. Marc Forster má u mňa obrovské +. Podarilo sa mu natočiť zombie drámu, ktorá má, ako jedna z mála, hlavu aj pätu. Bez výčitiek, s možnosťou vytknutia kadečoho - 90%. P.S.: V žiadnom prípade na tento film nechoďte v 3D. Klasické hororové scény totiž plynú v rýchlom slede pohľadu kamier a tak pôžitok z gore či masiek strácal na kvalite. Mne je z tohto štýlu točenia filmov proste na grcanie!!! Novodobý výmysel "šarlatánov" na mňa určite nezaberá. Vaše 3D si môžete strčiť do p... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No spatny to urcite nebylo. Nemam rad horory, kde sprintujou zombici, ale tady se to spis ladi do katastrofickyho filmu o globalni nakaze - coz sice vyjde vicemene nastejno, ale presto ma film krapet jiny vyzneni. Delka dvou hodin je sice drobet prehnana, prvni pulhodinka je precejen trochu utahanejsi, ale jinak film slusne slape. Bohuzel se moc nedari hororova atmosfera, i kdyz honicek tu je dost a stejne tak se nesetri krvi a humusarnama. Skoda, ze nejzasadnejsi sceny uz byly videt v traileru. Co se tyce Pitta, hraje docela slusne a jeho postava neni zadnej Rambo, takze za to plus. Celkove sice nic moc originalniho nebo novyho, zaverecny reseni je trochu mimo, ale v ramci zanru rozhodne nadprumer, takze za me spokojenost. Slabsi 4*. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jako opulentní reklama na Pepsi - dobrý. Jako comeback Heleny Vondráčkové - taky dobrý (ano, ten týpek s klokotavým zvukem v laboratoři 139). Nevím, čím to pochválit víc, ale je jisté, že ztučnělá brada Brada Pitta to zase pořádně roztočila a oči diváka opět nestíhaly. Takový film, na který se tlačí jiné filmy se zombíky, podobně jako samotní zombíci v něm samém, si zaslouží přežít, protože je rozhodně výjimečný. Dodatek: Výborný "A.C.A.B", Pierfrancesco Favino v roli šéfa WHO pobočky, s tím páčidlem vypadal jako Gordon Freeman! Doufám, že na to budoucí tvůrci filmu Half Life vzpomenou, až budou hledat toho pravého adepta. Dodatek 2: Skutečnost je ale taková, že nejvíc lze ocenit chytrost tvůrců. Totiž, je jasné, že chtěli ukázat, resp. simulovat situaci, kdy taková pandemie zachvátí celou planetu Zemi. Šlo už jen o to, aby příběh byl uvěřitelný a dobře nastaven, aby z toho nebyl jen vizuální průvodce po ničem. Nebo, že nepoužili Emerichovské šablony, kde bychom sledovali příběhy několika lidí nebo rodin, zapojených více či méně do vzniklé situace, nejčastěji katastrofy. Nechali tedy Brada cestovat z různých míst na Zemi, ale nepůsobí to nastavovaně, skutečně to diváka vtáhne, ten pak chce pátrat také, zajímá ho, jak se to stalo, víc než kdy jindy u jiných zombie filmů. Zároveň to docela logicky rozvíjí model dané situace, daného člověka v dané chvíli. Brad Pitt je tedy důležitý průvodce, ale zároveň i hrdina a zároveň i tvůrce příběhu. No, tomu říkám dobrý film. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak zdá se nejlepší zombie horor od revoluce v roce 2004. Oceňuju hlavně nonstop akční přístup k věci, radši než nějaký zdlouhavý flákání se. Nemrtví jsou totálně sebevražedný hovada, dravý se vzteklinou, dívat na trmácející se umrlce z kina minulýho století teď bude ještě o něco úsměvnější. A další + za to, že Pitt je prostě frajer. Výtka by taky byla - býval bych si přál aspoň pár děsivějších a nechutnějších zombies, nebo nějaký brutální masakrování co utkví v mysli. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Světová válka Z může na leckoho působit jako slepenec několika nesoudržných příběhů, který je schopen v pozdější fázi ignorovat to, co dříve považoval za důležité, ale stejně tak na jiného může působit jako barvitá mozaika sjednocená fikčním světem a výbornou atmosférou. Jednotlivé "epizody" se více či méně liší náladou a tempem. Jednou cítíte strach, starost o ty hlavní postavě nejbližší, jindy si užíváte opulentní a vlastně i ryze zábavné záběry na hordy nemrtvých. Pak je tu úzkost ve stísněných prostorách a nakonec ve vyvrcholení plném napětí téměř nedýcháte... Vše perfektně funguje a to včetně rodinné složky, kdy láskyplné pohledy mezi Gerrym a jeho rodinou skutečně podkreslují příběh dalšími emocemi. Málokdy se stane, aby si různorodý film dokázal vzít z každé vody, do které šlápne, to nejlepší, také je jisté, že ne každému se to bude takhle jevit, ale pro mě osobně je WWZ spolu s Braindead nejlepším zombie filmem. 9/10 ()

Galerie (421)

Zajímavosti (61)

  • V březnu 2013 bylo oznámeno, že společnost Paramount nechala upravit scénu, ve které postavy spekulují, že zombie epidemie pochází z Číny, v naději, že se jí podaří získat distribuční smlouvu v této zemi. Vedoucí pracovník obeznámený s chystanými premiérami v Číně však později v červnu 2013 sdělil serveru The Wrap, že čínští cenzoři film zamítli. Vedoucí pracovník Paramountu zase uvedl, že o žádném zamítnutí neví, a prohlásil: "Předložili jsme jednu verzi a zatím jsme nedostali odpověď." (raininface)
  • Vrtulníky Izraelské armády operující nad Jeruzalémem nejsou skutečné. Vycházejí z modelů Bell 212 a Aérospatiale SA 360 Dauphin. (Adrai)
  • V čase uvedení filmu to bol najlepšie zarábajúci film v kariére Brada Pitta (Gerry Lane). (Arsenal83)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama