Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (2 007)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matthew Michael Carnahan, Drew Goddard, Damon Lindelof / Predloha: Max Brooks (kniha) | Hudba: Marco Beltrami | Produkcia: Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Ian Bryce | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Skydance Productions, Hemisphere Media Capital, GK Films, Plan B Entertainment | Rozpočet: 190 miliónov $ | Tržby: 536,344,000 $ || Pán režisér Forster sa doteraz mohol zdať ako konzervatívny, tradičný režisér strednej kategórie, no Zéčkom potvdzuje, že keď dostane dobrý matroš, tak sním vie poriadne zatočiť. Quantum mal proste slabší scenár, (absencia Fleminga, autora predlohy väčšiny Bondoviek, naviac ani scenáristi v tej dobe štrajkovali, takže niektoré časti museli dopísať sám Forster s Craigom), takže z neho nevedel vyčarovať nič výnimočné. Týmto dielom ale dáva najavo, že Zombie žáner kvitne, a nie je vôbec vyčerpaný, ba v ňom je halda potenciálu. Strašne si prajem, aby táto iniciatíva mala pokračovanie, pretože nič lepšie, než vysokorozpočtové, áčkové zombie movie s Pittbulom v hlavnej úlohe na piatkový osamelý (keď žena je preč - ona tento žáner nedáva :D ) večer neexistuje. Som si istý, že piatu čerešňu na torte dodá directors cut. 85% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Teda zombíčiny príliš nemusím, dokonca som neplánovala WWZ ani dopozerať, chcela som odísť do postele... ale ten film ma od prvej minúty (no tak dobre, až po skončení úvodnej idylickej rodinnej scénky) chytil a už nepustil. Inteligentný, napínavý, drsný scifáč s rozumnou mierou pátosu (sčasti aj preto, že hrdinské USA nahradilo hrdinské OSN). Robili tam síce kopec blbostí, ktoré ma rozčuľovali, ale vo víre deja a pod ťarchou výsledného pozitívneho dojmu som na ne tak trochu zabudla ;-) A to som prosímpekne počula, že knižná predloha je vraj zaujímavejšia, lepšia a vraj má aj iný koniec. Mám chuť si ju prečítať! P.S.: Bradova vysušená filmová manželka mi bola hádam ešte viac nesympatická, než tá reálna :-p ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

World War Z podle Maxe Brookse získala na vážnosti po zkušenostech z minulých let. Dřív to byl jen takový jiný, chytřejší zombie film s Bradem Pittem produkovaný jeho společností Plan B. Hlavní devízou byl klasický Pittův hrdina, ultimátní sympaťák, kterému to sluší za každých okolností a je to samozřejmě on a nikdo jiný, kdo dokáže zachránit lidstvo... svou roztomilostí. Dnes pohled na globální pandemii poněkud víc mrazí. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jako opulentní reklama na Pepsi - dobrý. Jako comeback Heleny Vondráčkové - taky dobrý (ano, ten týpek s klokotavým zvukem v laboratoři 139). Nevím, čím to pochválit víc, ale je jisté, že ztučnělá brada Brada Pitta to zase pořádně roztočila a oči diváka opět nestíhaly. Takový film, na který se tlačí jiné filmy se zombíky, podobně jako samotní zombíci v něm samém, si zaslouží přežít, protože je rozhodně výjimečný. Dodatek: Výborný "A.C.A.B", Pierfrancesco Favino v roli šéfa WHO pobočky, s tím páčidlem vypadal jako Gordon Freeman! Doufám, že na to budoucí tvůrci filmu Half Life vzpomenou, až budou hledat toho pravého adepta. Dodatek 2: Skutečnost je ale taková, že nejvíc lze ocenit chytrost tvůrců. Totiž, je jasné, že chtěli ukázat, resp. simulovat situaci, kdy taková pandemie zachvátí celou planetu Zemi. Šlo už jen o to, aby příběh byl uvěřitelný a dobře nastaven, aby z toho nebyl jen vizuální průvodce po ničem. Nebo, že nepoužili Emerichovské šablony, kde bychom sledovali příběhy několika lidí nebo rodin, zapojených více či méně do vzniklé situace, nejčastěji katastrofy. Nechali tedy Brada cestovat z různých míst na Zemi, ale nepůsobí to nastavovaně, skutečně to diváka vtáhne, ten pak chce pátrat také, zajímá ho, jak se to stalo, víc než kdy jindy u jiných zombie filmů. Zároveň to docela logicky rozvíjí model dané situace, daného člověka v dané chvíli. Brad Pitt je tedy důležitý průvodce, ale zároveň i hrdina a zároveň i tvůrce příběhu. No, tomu říkám dobrý film. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film zhlédnut na letošní filmové noci v Turnově a můžu opravdu a upřímně napsat, že byl velmi působivě natočen. Já zombíky moc nemusím, ale od začátku filmu nechyběla akce a napětí. Jakmile se do takového příběhu připojí i děti, tak se bojíte ještě víc. Člověk se dokáže vcítit do situace rodičů mnohem silněji než obvykle do jiných postav. Skvěle natočený sci-fi horor, kde se stále něco děje, kde prostě nenajdete moc míst na oddech a odpočinek. ()

Galerie (421)

Zajímavosti (61)

  • Brad Pitt (Gerry Lane) sa vyjadril, že bol po prečítaní knihy nadšený a vzrušený, najmä z jej geopolitického aspektu. (Arsenal83)
  • USS Argus byla do námořnictva spojených států nasazena naposledy v roce 1803. Loď ve filmu je ve skutečnosti RFA Argus spadající do flotily pomocných lodí britského námořnictva. (Adrai)
  • Na mieste havárie helikoptéry sú budovy rovnaké ako v tureckom väzení vo filme Polnočný expres (1978). Oba scény sa natáčali na Malte. (Arsenal83)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama