Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (2 006)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak zdá se nejlepší zombie horor od revoluce v roce 2004. Oceňuju hlavně nonstop akční přístup k věci, radši než nějaký zdlouhavý flákání se. Nemrtví jsou totálně sebevražedný hovada, dravý se vzteklinou, dívat na trmácející se umrlce z kina minulýho století teď bude ještě o něco úsměvnější. A další + za to, že Pitt je prostě frajer. Výtka by taky byla - býval bych si přál aspoň pár děsivějších a nechutnějších zombies, nebo nějaký brutální masakrování co utkví v mysli. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Od začátku nastavené pekelné tempo sice do závěru nevydrží, ale jízda je to opravdu slušná. Zběsilá akce, moře digitálních a ultrarychlých zombies, sem tak nějaké gore a Brad Pitt coby ukázkový hrdina, který když rodině slíbí, že se vrátí, tak se prostě vrátí. Jeho totiž nezastaví ani havarující letadlo. Kamera místy vážně nepřehledná, ale ta Beltramiho hudba se vskutku povedla. Trochu zamrzí, že Fox a hlavně Morse tu mají jenom štěky. Ale jinak spokojenost. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Heč, můj táta zabil Mrtvé moře!“ - „To je toho, ten můj zachránil svět a navíc i mou oblíbenou dečku!“ Kde jsou ty časy, kdy jste mohli tančit kolem útočících zombie irské sexy tanečky a posmívat se jejich liknavosti. Objektivně to asi na čtyři hvězdy není, nicméně dlužím to mnou mnohokrát zatracovanému zombie žánru a hlavně - WWZ se v mnoha ohledech nebojí chcát proti větru. Forster tak dal vzniknout spanilé apokalyptické jízdě, u které některé oslí můstky působí velmi vratce (viz. „přistání v Cardiffu“ alias začíná akt dvojice Goddard/Lindelof) a kterou zásah Paramountu v podobě odpolitizování a naladění na „family friendly“ blockbuster málem rozvrátí úplně. Inu, když se dva hádají (Pitt, režisér), producent se směje. Jen aby se smál, až bude mít na svém mahagonovém stole bilanci tržeb.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zkřížení zombie survivalu s epidemiologickým thrillerem v blockbusterovém měřítku a se silným hereckým tahounem v podání Pitta vyšlo a přineslo v rámci už fest vyčpělého žánru solidní podívanou. Pittova cesta nabízí jednu zajímavou zastávku a silnou scénu za druhou (rozhovor s agentem CIA na základně, Jeruzalém, let z Jeruzaléma) a zombie ataky jsou patřičně intenzivní a brutální. Jen ta závěrečná komorní třetina v laboratoři je poslabší. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tak takto pracujú vedci v špičkových laboratóriách! Ruvajú sa do krvi, hryzú sa navzájom, aby sa v skutočnosti len tak bezcieľne a bezducho potulovali. Blúdia okolo prístrojov, skúmaviek a archívov s predmetom ich skúmania bez toho aby o ne pohľadom zavadili. Bezradné cvakanie zubami zaslúžilých autorít. Vedecká komunita sa zaktivizuje, len keď ich zombíkovskú strnulosť ozvláštni akákoľvek návšteva. Alebo keď ich niekam pozvú. Táto alegória bádateľsko/vedeckej práce sa mi páčila z filmu najviac. A na okraj: Od Bayovej Skaly (1996, r. Michael Bay, USA) som mal pri komerčnom multiplexovom megafilme konečne pocit, že sa zo mňa nesnaží Hollywood spraviť zase idiota. ()

Galerie (421)

Zajímavosti (61)

  • Poté, co Garry Lane (Brad Pitt) havaruje v letadle při cestě do zařízení WHO, je vidět, že po probrání mu kape krev z rány, přestože je viditelná krev na ranách zaschlá. (Will_X)
  • Původní záměr filmařů bylo natáčet ve Filadelfii, avšak poté, co jim byly v USA zamítnuty daňové úlevy, se natáčení přesunulo do Evropy. Filmování tak probíhalo na mnoha místech po celé Anglii a také ve skotském Glasgow, kam bylo pro potřeby natáčení ze Spojených států dopraveno mnoho automobilů, vozidel taxi a cedulí, aby vše působilo jako americká destinace. (oje)
  • Vrtulník amerického námořnictva sloužící k dopravě na USS Argus je Eurocopter AS565 Panther. (Adrai)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama