Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (2 007)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,COPAK NEJDE O TVOJI RODINU, KDYŽ MLUVÍME O ZKÁZE LIDSTVA?“...... /// Katastrofickej (rodinnej) zombie horor s šutérem Pittem, kterej ví, kdy je třeba nasadit bajonet a vomotat levačku časákem, a kdy zase nasednout do letadla a vyrazit splnit dramatickou misi. Kurva těch zombíků – TUNY! To se musí nechat, kam se sere Resident Evil. Nebo to drama, skoro jako v Já, legenda. Nebo ten krátkej úvod … prostě - přestože tady asi nenajdete nic, co by jste už někde neviděli, stejně by vás to mohlo bavit. Jako mě. Nechybí mi litry krevní plazmy, nevadí, že jsem se kurevsky lekl jen jednou. Má to dost dobrej spád a přes rating PG-13 i slušný napětí. Kdyby (čistě teoreticky) vyšla do oběhu rejžova verze s trochou toho kečupu, lepšíma záběrama, s Ruskou anabází a třeba i s tím jiným koncem – víte co, byl by to úplně jinej film, kterej by nestál na jednom ksichtu, kurevská apokalypsa, na kterou by možná zašli i Vetřelci. Na druhou stranu, když si uvědomím, jak bylo složitý dát tomu filmu ,,rozumnou“ podobu… Možná by Pitta potěšilo (říkám možná, vole…), že mám z jeho počinu mnohem lepší pocit, než z plochýho Muže z oceli. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2006 napsal Max Brooks číst nebudu. 2.) Celej život sním o zničení Jeruzaléma. 3.) Zjistím, že nejen z cizího, ale ani z Pittova zombíka krev neteče. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já prostě tleskám, parádní 3 D efekty (rozlišení 4K a 7.1 zvuk byl skvělý). Ačkoliv byl při premiéře sál zaplněn do poloviny, přesto bylo v kině hrobové ticho. Všichni s napětím sledovali extra rychlé Zombíky. Brad Pitt dobrý i když s těmi kruhami pod očima by měl už něco udělat, zato jeho filmová manželka .... proboha, kde vzali tu opici? Kdykoliv se její ušatý pihovatý ksicht objevil přes celé plátno, kino zabučelo s odporem. To neměli k dispozici hezkou herečku? To museli dát roli takové ZOMBIE stvůře? FUJ.... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o tomhle filmu jsem věděl asi jenom to, že Brad Pitt do něj věnoval hodně času a hodně peněz. Říkal jsem si tedy, že by to mohla být slušná hollywoodská vybrnkávačka. A taky že jo. Tvůrci tak nějak zkombinovali plno slušně natočené akce a do toho přimíchali pár filozofických dotazů na téma život a rodina. Závěr celkově mě docela příjemně překvapil. Skoro to vypadá, jako kdyby scénárista přemýšlel, jak udělat závěr a chtěl to pojmout celé tak trošku jinak. Bodejď by ne, když tím největším problémem filmu je fakt, že všechno se točí zase kolem zombíků. No jasně, máme tu nákazu a proč to zbytečně komplikovat, uděláme z lidí zase zombíky. Co by ne...to je dneska děsně v módě. A ještě víc je v módě, když běhaj jak Bolt. To jim totiž momentálně po pojídaní lidí jde nejlíp. No..co naplat. Takhle to dnes holt chodí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tak takto pracujú vedci v špičkových laboratóriách! Ruvajú sa do krvi, hryzú sa navzájom, aby sa v skutočnosti len tak bezcieľne a bezducho potulovali. Blúdia okolo prístrojov, skúmaviek a archívov s predmetom ich skúmania bez toho aby o ne pohľadom zavadili. Bezradné cvakanie zubami zaslúžilých autorít. Vedecká komunita sa zaktivizuje, len keď ich zombíkovskú strnulosť ozvláštni akákoľvek návšteva. Alebo keď ich niekam pozvú. Táto alegória bádateľsko/vedeckej práce sa mi páčila z filmu najviac. A na okraj: Od Bayovej Skaly (1996, r. Michael Bay, USA) som mal pri komerčnom multiplexovom megafilme konečne pocit, že sa zo mňa nesnaží Hollywood spraviť zase idiota. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuji, kdy mi naposledy zombíci proskakovali předním sklem do auta, ale jsem si naprosto jist, že s nimi tenkrát nebyla zdaleka taková zábava, jako s těmito skokany po zdravých krcích, přelézači nepřelezitelných zdí či jen svědomitými cvakači zubama. Byla to zkrátka taková jízda, že jsem ani nestačil uronit slzu nad svou hodinovou mzdou, o kterou mne ouvekslovali u pokladny kina. Tak jsem si alespoň na cestu domů přibalil standardní poučení o lidské proradnosti, protože jen co je zombík kousne, tak ztrácí slušné vychování, začnou se divně kroutit, hýkat a houfně se přidávají na stranu hladových nemrtvých. To by mi mé zásady nedovolily, ale pro jistotu zkusím někde ve městě ulovit nějaký ten AIDS, ebolu a rýmu, abych měl jistotu přežití. ()

Galerie (421)

Zajímavosti (61)

  • Světová válka Z vydělala celosvětově přes půl miliardy amerických dolarů, což z ní udělalo nejúspěšnější zombie film všech dob. (Duoscop)
  • Když si manželka Gerryho (Brad Pitt) ukládá jeho jméno do mobilu na letadlové lodi a vyťukává "Y" na konci jména "Gerry", následuje po "W" hned "Y". (Papajos)
  • USS Argus byla do námořnictva spojených států nasazena naposledy v roce 1803. Loď ve filmu je ve skutečnosti RFA Argus spadající do flotily pomocných lodí britského námořnictva. (Adrai)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama