Bývalý príslušník Námornej pechoty MacPherson (Val Kilmer) trpí po vojne s Irakom (2003-2005) „poúrazovou stresovou atrofiou“. Každodennú depresiu mu zmení až telefonát od bývalého spolubojovníka Miguela Silvu (Greg Serano). Miguel mu pripomenie dlh z čias vojny a požiada ho o pomoc s problémami pri stavbe farmy v Arizone. Tak sa MacPherson ocitá v mestečku New Lago na mexických hraniciach a takmer okamžite sa dostáva do sporu so zástupcom spoločnosti „United Borders“ Johnom Rhodesom (Gary Cole), ktorý mesto nielen buduje za peniaze získané z vojnových konfliktov, ale ho aj z väčšej časti vlastní. Rhodes vycíti, že MacPherson môže zničiť jeho autoritu a tak sa ho snaží „zbaviť“ všetkými dostupnými prostriedkami. (Dubro)
viperblade
odpad!Už dlouho se mi nestalo, že by mě film takhle iritoval od prvních minut. Teda, ten flashback do Iráku vypadal zajímavě, ale potom se to zvrhlo v jedno omleté klišé "voják přijede do města, aby napravil všechny křivdy". Je to v podstatě variace na Kráčející skálu, ale mnohem, mnohem hloupější a nudnější. Je to sice hnusné o někom říct, ale Val Kilmer by měl přestat hrát. Nebo se alespoň snažit se o hraní. Protože co zde předvádí, mi potvrdilo, že doby Nelítostného souboje nebo Top Gunu jsou nenávratně pryč. Ano, nejenže už nevypadá tak dobře, jako tenkrát (což bych mu dokázal odpustit, přeci jen nikdo nemládneme) ale postrádá jakousi jiskru, co kdysi měl, když hrál frajírky. Tady vypadá spíše jako zmatený taťka, který se náhodou dostane k bouchačce. Upřímně, těch 90 minut jsem protrpěl a několikrát jsem to chtěl vypnout, jenže jsem to neudělal, protože jsem stále věřil, že se to může zlepšit a že najdu důvod tomu alespoň tu jednu * dát. Bohužel, film jsem nevypnul a důvod jsem nenašel.(1.8.2010)
Yardak
Námět nebyl špatnej, ale horší to bylo s akční vsuvkou - špatně natočené pěstní souboje a i konečná přestřelka ala "divoký západ" nebyla nejlépe zvládnuta. Adam Marcus není žádný extra režisér, a tak snímek alespoň do středních vod vytahuje Val Kilmer, kterýmu jsem jeho roli drsňáka věřil.(23.6.2008)
Dubro
Adam Marcus? Priznám sa, nepoznám, tak som si preklikal jeho režijné počiny a dozvedel som sa, že skúsil horor s Jasonom a potom romatickú komédiu Snow Days, ktorú snáď ani nikto nevidel. Teraz sa pustil do drámy ( budiž ), no napriek úpornej snahe Kilmera "hrať", ma pán Marcus presvedčil, že talent ako režisér nemá. Čo tak osvetlovač?(19.5.2008)
CageDepp
Chtěl sem dát 3 hvězdy, ale ta poslední přestřelka byla moc přehnaná.(15.8.2008)
Maty85
Film hodně připomínájící "Krvavou pomstu" s Lundgrenem až na to, že todle je poněkud pasivnější co se akce týče a Kilmer není bohužel takový drsňák jako třeba Lundgren...(19.3.2008)
c.tucker
Tisíckrát omleté téma, kde se neoběvilo ani krapet inovativního. Akční sekvence byly nezajímavé a nudné. Režijně v low-endu. Jediná spása je v trošinku obtloustlém Valovi, který tomu dodáva malinko švihu.(11.12.2008)
PanFilmov
Celé to prebiehalo nejak nudne a nezáživne, vôbec ma to nedokázalo zaujať, už len preto lebo akčná časť úplne nevyšla, trápne natočené akčné scény na konci, to celé pokazili, a pri tom na konci to vyzeralo, že film bude aspoň trocha vydarený, no zdanie niekedy klame! Jediné plusy pre film vybojoval Val Kilmer herec s plno kvalitami, len škoda že film nevyšiel:(:((23.6.2008)
Beky
Jednou větou: Jen tak mezi námi, tajná dohoda, kterou uzavírám, musím uzavřít větou, nekoukejte na mě, koukejte skrz, ať nevidíte jak béčkové vody mě pohltily....asi takhle, kdyby se v tom objevil i Van Damme a Seagal, dal bych 5:))))!!(24.12.2009)
blackJag
Westernové principy ve službě laciného akčního filmu ze současnosti, v hlavní roli s opuchlým Kilmerem, který pomalu ale jistě nabírá kurz alá Madsen. 10 sraček na jeden slušný film. Nefungující režie, amatérský střih, hrozná skvadra nehereckých individuí. Chvíle, kdy se režísér Marcus snaží o cokoliv, připomínající civilní formu, je těžké přijít s nějakým slušným přirovnáním. Lze jen nevěřícně hledět jako vrana do kosti. Zbytek, ve kterém je předloženo něco jako surový akční materiál, berete ledabyle zavděk, protože se alespoň něco děje a minuty do závěrečných titulků ubíhají trochu rychleji. Těžká video slabota. Hudba: Sujin Nam. 30%(30.4.2010)
darkreider
Škoda dlhých viet. Veľmi slabé. Často nelogické a nepochopiteľné. Rozhodne nedoporučujem, Naozaj to za to nestojí.(9.7.2008)
kvardis
odpad!Fraska, kterou nestoji za to videt, nelogicke veci, nesmyslne dialogy, a predem znamy scenar.Nechapu , ze jsem u toho neusnul, asi jen kvuli V.Kilmerovi.(15.10.2008)
aLPaC
Mě tento film krom jiných již zmiňovaných připomínal Bouráka s Chuckem Norrisem. Samozřejmě, je to obehraná písnička a akční sekvence se dali natočit o poznání lépe (viz scény s noži), ale myšlenka je dobrá a bude vždy aktuální. Líbí se mi, když je ve filmech kritizováno horní 1% obyvatel, ať už spojených států nebo jinde, protože vždy ovládají celou zem a všechno jim projde. Například banky a investiční společnosti zapletené do současné krize si jednou pořád dál, zmrdi z Wall Streetu berou přehrštěný sumy. Každá mince má však dvě strany tak abych jen nehanil, chápu i myšlenku hlavního záporáka a většiny američanů, že nechtějí v zemi přistěhovalce a zvlášť ne hispánce a podobný, poněvadž většina z nich tam dělá hroznej bordel.(27.10.2011)
kpt.mliko
Pomalej utahanej film, kde vám přijde že netrvá 90 ale aspoň 180 min. Naprosto bez spádu. Dvě hvězdy za Vala Kilmera, kterej ale celej film nezachrání.(30.7.2008)
Bloodoom
Kilmera mám docela i rád, ale tady hrál, tedy jestli se to dá takto nazvat, dosti v křeči :( Co k tomuto filmu dodat? Všechno tu již bylo popsáno a vyřčeno. Snad bych zakončil slovy klasika: "musí být i něco špatného aby bylo poznat co je dobré".(7.5.2011)