Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Una111 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaná, protože jsem nečekala, že to bude romance na způsob Doktora Živága a boje občanské války že zde budou pouze jako působivé pozadí k mimomanželské lásce! Mimochodem tento vztah nebyl tak idylicky nevinný, jak by se mohlo zdát, Anna Timirjovová nebyla naivní dívenka, jak je ve filmu líčena. V r. 1918 se rozvedla se svým manželem Sergejem Timirjovem a bezohledně ho opustila stejně jako jejich maličkého, teprve čtyřletého synka Vladimíra. S Kolčakovem nemohli uzavřít nový sňatek, neboť i on byl ženatý a také měl se ženou Sofií syna Rostislava. A tak odjeli Kolčakov a Timirjovová v témže roce aspoň na "svatební" cestu do Japonska. Admirál je ve filmu vylíčený jako velmi zbožný člověk, ale toto jeho nečestné jednání se bohužel se zbožností příliš nesrovnává! ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dlouho nám nutili bělogvardějce prizmatem vítězných bolševiků. Nyní se stává (filmový) Kolčak tím pravým hrdinou carského Ruska, přesně takového Ruska, jakému by rád vládl Putin, což je ze snímku velmi patrné. Českoslovenští legionáři jsou zde vykresleni jako zrádci a zloději, kteří svými „20 000 vagóny s nakradenou veteší“ zarazili viceadmirálův postup na Irkutsk. Upřímně řečeno, mnohem raději bych viděl válečný velkofilm o Zborovu a jejich sibiřské anabázi než tento mix války a love story, který měl být možná ruským Titanicem, ale v konečném důsledku zanechává podobně rozpačitý dojem jako německý Rudý baron. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Admirál. No film je pre mňa skôr len takým seržantom. Zdĺhavý spektákel, ktorý sa zmieta v čudnej a kŕčovitej love story, ktorá nemá v sebe ani kúsok srdca a emócií a pripomína trápne romány ( a filmy ) od Danielle Steel alebo Rosamunde Pilcher. Snímok zachraňujú so samého dna kvalitné triky a bojové scény, aj keď ich tu zase nieje až tak veľa. A keby tu neboli vôbec dal by som z fleku minimálne hodnotenie. ()

legatio 

všechny recenze uživatele

Nechápu tolik nízkých hodnocení. Bitev sice není mnoho, ale ty námořní stojí rozhodně za to (minové pole, pomoc na pobřeží). Dále je ve filmu dobře vykreslená revoluce na konci první světové války, kdy se pobilo mnoho Rusů navzájem, aniž by drtivá většina z nich vůbec měla ponětí v čem ona revoluce spočívá. Zajímavostí pro nás je také role československých legií. - Určitě se z mého pohledu jedná o nejlepší Ruský film vůbec. Velkolepostí se nešetřilo a to já rád. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Jako fanouška všech válečných filmů mě film oslovil, i když místy byla nouze o akci a dramatičnost. Přes všechny nedostatky bitev, jak lodních tak polních, z nichž bylo nejvíce nesmyslné, jak jednotka zaútočila jen s bodci bez nábojů proti opěvnenému vrcholu s těžkým kulometem a ještě k tomu šli do útoku jako na procházce, stejně dávám za ty bitvy 4 hvězdy. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (7)

  • Ruský bielogvardejský admirál Alexander Vasilievič Kolčak bol jedným z najvýznamnejších organizátorov odboja proti boľševickej revolúcii v Rusku. Narodil sa 16. 11. 1874 a bol popravený (zastrelený) 7. 2. 1920. (MikaelSVK)
  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama