Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Recenze (151)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nefungujúci milostný trojuholník v podaní znudených hercov na pozadí biedne výpravného historického eposu, ktorý je snáď ešte tendenčnejší než sovietske báchorky - akurát sa z červenej rozprávky stala biela. Monarchisti sú dokonale šľachetní rytieri bez bázne a hany a prehrajú nie kvôli vlastnej nadutosti, neschopnosti a krutosti, ale kvôli tlaku krvilačných boľševikov a podlej zrade československých légií. K tomu nekonzistentné rozprávanie s mizernou dramaturgiou, žiadna dobová atmosféra, chudácke "davové" scény, druhotriedne digitálne efekty (dokonca aj na ruskú produkciu). Jedinou výhodou je, že to má celkom slušné tempo, je to nabité dejom a niektoré scény (hlavne tie drsnejšie) sú celkom pôsobivé. Uf, kde sa ale utopilo tých rekordných 20 miliónov dolárov? 5/10, ale vzhľadom na prehnané tunajšie hodnotenie zaokrúhlim nadol. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Některé sekvence až přehnaně digitální, jiné pro změnu hodně zajímavé akční a realistické. Celý příběh admirála Kolčaka je ale obehnán růžovou zápletkou jak z princezny Jasněnky. Takže vlastně nevíte, jestli koukáte na drsnej válečňák, kde se trhaj nohy a nebo nejsladší ruskou slaďárnu pod sluncem. Hodně špatný film, na kterém je jediné pozitivní to, že trošku představil naše legionáře, kteří se s ruskou šlechtou úplně nemazal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby Celosvetovo $39,061,830║ Technická stránka filmu veľmi dobrá a za ten rozpočet nadmieru, herci fajn len škoda že príbeh nedokáže viac vtiahnúť do deja, lebo režisér chcel toho povedať za tie určité obdobia a etapy vojny a revolúcie až moc, ale aj tak na Rusov opäť dobrá práca. /70%/ ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Admirál je svým způsobem až nemravný film. Kolčak se v něm stává prototypem Muže, který čestně bojuje za svého cara, potom za svou vlast proti rudým ďáblům a je vždy galantní k dámě svého srdce. Plytká romantika a něco bojování, žádná politika. Romantika, do níž manželka Kolčaka a manžel jeho milenky Timirjevové záměrně vstupují co nejméně, aby náhodou nenarušili domnělou čistotu vztahu ústřední dovjice. Čistotu tak bělostnou, že v ní není místo pro hádku, vášeň, slzy, sex... jen zamilované pohledy a gentlemanská gesta. Jakoby kolem nezuřila válka, nejdřív mezinárodní, pak občanská - jejich láska je oázou klidu za všech okolností. Láska, z níž drama činí jen hrozící smrt. +++++ Příznačně se film vyhýbá všem možným politickým komentářům. Kolčak za války bojuje za cara, aby se o svých dovolenkách vracel k nákladnému šlechtickému životu s bohatými armádními kumpány, vznešenými dámičkami a dvorskými radovánkami. Pak z ničeho nic přichází teror nižších tříd. Kdopak je učil krutosti? Kdopak je hnal do války? Kdo je nechal umírat za ideály, co nebyly jejich? Kdo je prakticky přihrál rudým do tábora? Nesraly je ty bály boháčů, za něž měli umírat? Filmový Kolčak v tomto směru není schopen ani sebereflexe, ani reflexe ruské situace. Zdá se být popraven lůzou, zrazen lidem, zrazen československým legiemi, zrazen francouzským generálem - nezrazen Láskou! Ble. Silná *. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zklamani jak prase. Valecny filmy mam rad, tady se navic melo bojovat na mori a trailer vypadal paradne. Jiste, jedna se o ruskej film, kdy clovek nikdy nevi, ale precejen obcas vyflusnou i rusove nejakou pecku, takze jsem se docela tesil. Jenze Kravcuk to svoji kravskou rezii naprosto pohrbil. Film je sice valecnej, to jo, ze zacatku se bojuje na vode a pak se boje presunou i na pevninu, jenze to je absolutne nenapinavy, nezajimavy, bez emoci a bez poradny hudby. Takze zbydou jen docela pekne vypadajici bitvy, i kdyz obcas smrdici nejakym tim digitalnim trikem a plus je, ze jsou vcelku krvavy, takze o mrtvoly a utrhany koncetiny neni nouze. Problem je, ze i presto, ze to bojovani neni natoceny buhvijak, slo by na to dobre koukat, jenze to ne, misto toho jsem byl vetsinu casu nucenej sledovat neskutecne neverohodnou romantiku mezi admiralem a zenskou jeho dustojnika. A to je fakt tragedie, mezi dvema hlavnima predstavitelama to absolutne nejiskri a i kdyz porad hazi hlasky typu miluju te, nemel jsem te nikdy opoustet a podobne, tvari se u toho absolutne znudene. Hrebickem do rakve pak je, ze se celej film nehorazne tahne, obcas jsem se v deji ztracel a konec ala variace na Titanic je hodne stupidni. Behem sledovani jsem se opravdu nekolikrat silne premahal to nevypnout, kdyz uz jsem po stopadesaty videl podobnou nefungujici romantickou scenu, nebo nezajimave natoceny bojovani, kteryho tu je navic dost malo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Překvapen tím, že mi nakonec na filmu vadily úplně jiné věci, než jsem původně čekal. Pokud jsem někde čekal kámen úrazu, pak jsem se připravoval na ideologické vyznění, zobrazení Kolčaka jako dokonalého soudr-ehm, pardon, důstojníka a gentlemana apod. Rozhodně jsem nečekal dvouhodinovou nudnou romantiku pouze tu a tam zpestřenou nějakou tou bojovou scénou. Těm sice nechybí slušné provedení, ale jsou krátké, je jich málo a nadto některé mají poněkud podivný průběh (např. pancéřový křižník Friedrich Karl byl potopen už roku 1914, ne 1916, nadto ne tak efektně, ale potápěl se 5 hodin, takže ztráty na životech činily pouze 8 mužů). Kdo by Čekal Kolčakovy úspěšné boje v Černém moři, jako dobytí Trabzonu apod., ať si nechá zajít chuť. Film vlastně není ani o Kolčakovi vojákovi ani o Kolčakovi jako politikovi, ale především o jeho lásce s Annou Timirjovou, kteréžto se cca od třetiny filmu věnuje nějakých 80 % času. Admirál se tak řadí někam vedle podobně pojatého (zprzněného) Napoleona, kde historické pozadí a akční stránka jsou maximálně zjednodušeny a převedeny na vedlejší kolej. Divák si k postavám nevytvoří žádný vztah, protože ty vlastně ve filmu nemají šanci předvést svůj charakter (např. manžel Anny, který prostě sklapne podpatky a jde z cesty). Tomu dost odpovídá i herecké nasazení, jmenovitě Chabenskij, který se v roli očividně pronudí až k nezbytnému chladnému konci. Jediná emočně vypjatá a dobrá scéna (nepočítaje těch pár scén z námořních bojů) je poprava carských důstojníků v Kronštadtu. Režijně to není film úplně k zahození, ale scénář se až trestuhodně nepovedl. Ve výsledku nic moc. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená romantická historická dráma z ruskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o ruskom admirálovi, ktorý v si priebehu prvej svetovej vojny za svoje schopnosti a úspechy získava mimoriadne uznanie, vďaka čomu dostane za úlohu viesť celú flotilu a navyše si získa aj srdce ženy, ktorá je ale vydatá za jeho priameho podriadeného. Ale skutočné problémy nastávajú, keď v Rusku vypukne revolúcia a začne dochádzať k rozsiahlym čistkám a tak sa admirál dostane na čelo protikomunistickej armády v priebehu tejto krvavej občianskej vojny a navyše sa znovu stretáva aj so svojou láskou. Spracovanie sa mi páči, ale k úplnému ideálu tomu ešte niečo chýba. Ešte prvý dojem z neskorších časov nebol práve najlepší, ale keď sa dej už po chvíli začne venovať tomu hlavnému, tak si ma to už získalo. Trochu ma mrzí, že je to miestami možno až moc skratkovité, tie zaujímavejšie udalosti sa často už po chvíli preskočia a aj celkovo to mohlo pôsobiť plynulejšie, keďže tých skokov v deji je tu viac, než by bolo najideálnejšie, ale aj napriek pomalejšiemu tempu ma to ani na okamih nezačalo nudiť, nájde sa tu množstvo vydarených situácií a skutočne ma to bavilo. Navyše film ponúka slušný potenciál až v troch smeroch, tá vojnová je výborná, ale nemá moc priestoru, politická je už na tom lepšie a romantická línia je zase taká zvláštna. Na jednej strane vôbec nefunguje, tú potrebnú osudovosť medzi postavami som vôbec nepocítil a tak mi bolo úplne jedno, či im vzťah vyjde, ale zároveň kvôli celkovej atmosfére sa mi aj toto celkom páčilo. Len tú variáciu na záver Titanicu si mohli odpustiť, to mi prišlo už trochu trápne. Akcie tu moc nie je, ale je výborná. Toto je asi najväčšia škoda filmu, akcia je skvelo natočená a aj obsahovo veľmi dobre zvládnutá, no vždy skončí už po chvíli. Ale aj tak tie dve námorné sekvencie sa vydarili, ani pozemné nesklamú a aj tých pár popráv je dobre zvládnutých. Herecké obsadenie je na tom dobre, charizmatický hlavný hrdina, sympatická postava jeho lásky a dostatok zaujímavých vedľajších postáv, tu nemám žiadny problém. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, skvelá vizuálna stránka, na tomto si dali viditeľne záležať, veľmi dobre zvládnutá je aj výprava a dobová atmosféra, len by to chcelo aj nejaké emócie. Takže stále sa z toho dalo získať aj viac, ale aj tak som veľmi spokojný, Admirál je vydarený film, ktorý sa oplatí pozrieť aj viackrát. 79% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Obdivuju všechny, kdo se dokáží vyjádřit k nepřesnostem stran zbraní, vlajek, uniforem, použitých plnicích per, vzoru na ubruse a přezek na střevících. Jsou to věci, které jsou mimo moje rozlišovací schopnosti, protože moje vědomosti ohledně toho, jak se Ruskem probíjeli bílí, rudí, legionáři, kozáci a kdo ví kdo další, jsou jedna velká černá díra. Vím, kdo byl Kolčak a vím jak vypadal. To, že ve filmu vypadá tak, jako vypadal ve skutečnosti je ohromující. Konstantin Chabenskij byl opravdu dobrá volba, co dobrá, výborná. I když by název filmu sváděl k tomu, že se bude jednat o životopis nebo ryze válečný film, není tomu tak. Film zobrazuje poměrně krátký úsek ze života titulní postavy, zato až do vizuálně působivého konce, mnohovrstevnost války i osobnosti admirála Kolčaka samotného. Rozpolcení mezi povinností vůči rodině a okouzlení novou láskou (Anna, ztvárněná Jelizavetou Bojarskou je opravdu nádherná, dokonce i v naprosto nevzhledné uniformě zdravotní sestry). Silná osobnost Kolčakovy manželky. Paličatý, statečný Vladimír Oskarovič Kappel, kterého jsem obrečela. A vzpomínka na natáčení Vojny a míru, respektive pocta tomuto jinému "válečnému" ruskému filmu, v níž si Fjodor Sergejevič Bondarčuk zahrál svého otce. Nepotřebuji monumenátlní nekonečné bojové scény, abych chápala, že je to film v době války a že válka je skutečnost, která ovlivňuje i chování postav, stejně jako nepotřebuji nekonečné postelové scény plné detailů, abych chápala, že se milostný vztah protagonistů neodehrál v ryze platonické rovině. Když už bych chtěla tomuhle filmu něco vyčítat, tak to, že ve verzi s titulky Češi říkají něco jiného, než co je psáno v titulcích. Češtinu do češtiny opravdu není potřeba překládat, stačilo by to přepsat. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr jako řemen a přitom ze začátku to vypadalo mnohem nadějněji. Admirál by potřeboval buď kratší stopáž nebo zajímavější postavy a bohatší děj - takhle totiž nudí a obzvlášť druhá hodina filmu je prázdná až hanba. Pochválit musím některé opravdu dobře natočené scény (úvodní plavba mezi minami, ostřelování zákopů na pevnině - zkrátka všechno, co se odehrává na palubách lodí), hudbu a to, že hlavní hrdinové byli alespoň sympatičtí, když už mezi nimi tedy nefungovala žádná ta "chemie".__P.S. Už nelituji, že mi tenhle "ruský Pearl Harbor" ve Filmovém klubu utekl.__P.P.S. Ve filmu jsou i Češi - mluví se o nich jako o chamradi, jen tak mimochodem. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Určite to má svoje chyby, ako filmové, tak asi aj historické. Ale v danej chvíli som mala chuť presne na takúto výpravnú historickú romancu a fungovala na jednotku. Ocenila som skvelé efekty, dobré akčné scény, bŕŕŕ atmosféru poriadnej ruskej zimy (najlepšie sledovanej spod deky), pekné kostýmy aj sexi uniformy... a Konstantinova papuľka za tie dve hodiny stála :-) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na první pohled Admirál vypadá jako obzvláště zdařilá imitace Hollywoodu - sází řemeslně dobře odvedené a výpravné "velkofilmové" obrazy, hraje k tomu tklivá orchestrální hudba a v centru pozornosti je rádoby ušlechtilá romance. Bohužel se ale ukazuje, že úmorná snaha točit "po hollywoodsku" z filmu nakonec dělá jen standardizovaný sériový výrobek bez jakékoli stopy poetiky národní kinematografie, z níž vzešel. A hollywoodským velkofilmům pro svou rozpadlou dramaturgii a významovou i emoční vyprázdněnost stejně nesahá ani po kotníky. O neuvěřitelně naivní idealizaci bělogvardějců a vůbec celého předrevolučního Ruska (které ve filmu vypadá jako skvěle prosperující země, kde nejspíš žijí jen samí vznešení šlechticové) je už řeč v okolních komentářích; já bych jen dodal, že mne zaujala až úsměvná úpornost, s níž film zdůrazňuje exaltovanou zbožnost protikomunistických sil. Docela by mne zajímalo, čím vlastně byla motivována. Snahou zalíbit se religiózním Američanům? Či snad přesvědčením, že náboženství stojí v opozici ke komunismu? Smutné je, že Admirál zůstává dost možná jediným ruským blockbusterem, který se snaží říct (byť velice hloupě), že sovětská éra byla velkým historickým omylem, který se raději neměl stát. Jiné ambiciózní ruské filmy totiž po Sovětském svazu naopak teskní. A současnému putinovskému režimu se dokonce povedlo to nostalgické vzpomínání na někdejší sovětskou velikost spojit právě se zdůrazňováním oněch náboženských hodnot, které v Admirálovi rudá lůza pošlapává. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Doporučuji každému, kdo se zajímá o ruskou revoluční historii. A jak se podařilo převést osud admirála Kolčaka na filmové plátno? To nechť posoudí každý sám. Toto je můj názor. Celý příběh má velké časové rozpětí a málo času na vysvětlení historických souvislostí. Což způsobuje občas znejasnění celé stavby děje, anebo si to vyžaduje alespoň nutnost znát revoluční dějiny Ruska. Samotný herec Konstantin Chabenskij v postavě admirála odvedl skvělou práci. Myslím si však, že má-li být filmový příběh dostatečně věrohodný, pak je nutno dbát na objektivitu celé pravdy. Také se domnívám, že nedosahuje lepších ruských filmů, jako byl svého času třeba Tichý Don, který byl sice komunisticky tendenční, ale filmově o poznání lepší. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Rusi opäť potvrdzujú, že točiť naozaj vedia, čím ďalej tým lepšie. Veľmi zaujímavý príbeh z čias, keď sa cárske Rusko začalo štiepať pod čoraz drzejšími bolševikmi. Film prináša mnoho zaujímavých scén postupného preberania moci, likvidácií a popráv, ale do akej miery sú vykreslené skutočnosti pravdivé, neviem, pretože pár recenzentov vyčíta mnohé historické nepresnosti. Fakt neviem, ale aspoň približne to takto nejako vyzeralo. Príbeh ma zaujal natoľko, že začínam pátrať po informáciach na túto tému. Je mi jasné, že tvorcovia to ukazujú miestami povrchne, chcelo by to ísť viac do hĺbky, viac temných scén, ale cez to všetko som bol spokojný. Výborné bojové scény vás chytia už v úvode, hudba, obsadenie, to všetko je na vysokej úrovni. Záver určite mnohým pripomenie Cameronov Titanic, to už si naozaj mohli odpustiť. Pár temných minút navyše, troška hĺbky, presnejších historických informácií a o trochu menej romantiky, tak neváham s plným hodnotením. Možno by to tak aj bolo, pretože trailery na Youtube obsahujú mnoho záberov, ktoré som vo filme nevidel. Štyri disky si rozhodne zaslúži. 80%. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vyrovnávání se s vlastní minulostí Rusákům zatím moc nešlo, ale tímto kouskem, natočeným pochopitelně osvědčenou velkolepou metodou, dohánějí resty ostošest. Trošičku bych přidal na na syrovosti při líčení bolševického teroru, ale ono je to i takhle dost ostré, zvlášť pro Rusáky a jiné soudruhy. Takže celkově je to pěkné a poučné ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Technicky výborně zpracované a za západem nijak nepokulhávající dílo o admirálovi Kolčakovovi. Historicky krapet pokřivené, ale i tak stojí za shlédnutí. V modní vlně sebereflexí i Rusové začínají dělat první nesmělé a hodně opatrné krůčky. Ale jen tak dál. Nejvíce hodnotím zpracování bojů, zejména těch na moři i když byly zatraceně krátké. I poprava námořních důstojníků zasluhuje pochvalu. Solidní lehký nadprůměr za 3 * * * .PS. Naši legionáři mne pobavili .-) !!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja viem, že je to patetické, že to príliš nekorešponduje s historickými faktami, že namiesto historického filmu sme sa dočkali melodrámy, ale musím brať do úvahy, že je to skutočný veľkofilm. Ak by bol presne tak isto natočený v Hollywoode, bol by propagovaný ako Pearl Harbour. A vlastne s ním má aj najviac styčných bodov, ako som opísal vyššie. Hlavný predstaviteľ je charizmatický, hlavná predstaviteľka krásna. Rusi sa tresli po vačku a pripravili veľké kino, ktoré sa nebojí krvi a násilia. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Je veľká škoda, že pán režisér vykresľuje život admirála Alexandra Vasiljeviča Kolčaka ako romantika na úkor dôležitých životných míľnikov, ktoré nespomína vôbec. A tak divákovi vôbec nemusí dôjsť, že sleduje film o skvelom bojovníkovi, veliteľovi čiernomorskej flotily a zarytom bielogvardejcovi. Zase jeden film, ktorý je poňatý skôr ako "lávstory", než kvalitný historický film. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rusové bohužel i v oblasti válečných filmů začali napodobovat americké vzory. Máme tu různé zpomalené detaily rozbíjejících se sklenic apod., romantickou zápletku a kdesi v pozadí ukrytý příběh admirála Kolčaka, který byl dostatečně zajímavý, ale tady ho zastínily nějaké romantické ptákoviny podle obvyklých šablon. Takže promarněná příležitost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný pokus o ruský romanticko-válečný velkofilm. Nechybí velkolepé válečné scény ani romantická zápletka. Avšak ruská produkce je na filmu znát a jak bitevní scény a výprava, tak i romantická zápletka nedokážou zaujmout natolik, jako se to daří filmům produkce americké. ()

Reklama

Reklama