Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Max Manus, Nórsky veterán z rusko-fínskej vojny sa vracia do vlasti okupovanej nacistami. Zapája sa do hnutia odboja, no je zatknutý za rozširovanie vlasteneckých plagátov. Podarí sa mu utiecť do Škótska, kde s ďalšími krajanmi obdrží špeciálny vojenský výcvik. Po jeho skončení je celá skupina poslaná späť do Nórska, aby tam pôsobili ako sabotéri. Keď sa im podarí potopiť niekoľko Nemeckých zásobovacích lodí, začne sa o Maxa zaujímať Gestapo... (Theatis)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V podstate tradičná vojnová dráma z menej tradičného škandinávskeho prostredia. V širokom zábere filmov z druhej svetovej vojny sa ale tak trochu stráca, ničím nevyniká (okrem lokality). Filmu by prospelo viac napínavých scén, sem tam možno i zahranie na divákove city, nech má z toho väčší zážitok a možno by ho to i trochu zasiahlo. Summa summarum priemerný vojnový film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

K severskej kinematografii začínam mať čím viac, tým pozitívnejší vzťah. Ponúkajú totiž veľkú variabilitu žánrov, herecky sú takmer vždy stopercentní a režiséri točia cieľavedome tak, aby celok vyznel čo najpresvedčivejšie. Veľmi kvitujem hlavne herecké výkony, výber lokácií a prácu kulisára/rekvizitára, ktorý každú scénu detailne pripravil na natáčanie filmu z obdobia druhej svetovej vojny. 80%. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Max Manus je snímek, který rozhodně stojí za pozornost. A to z několika důvodů. Ne příliš často máme možnost vidět kvalitní film ukazující válku v severských zemích. Ne vždy máme možnost sledovat dobře natočený snímek. Max Manus je navíc napínavý a poutavý a v mnoha scénách má dobrou atmosféru. A v neposlední řadě je film inspirován skutečným příběhem, což opět zvyšuje jeho atraktivitu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Max Manus, další skládanka do kompletace veškerých životních válečných příběhů. Ještě to štěstí, že to je bezedný zdroj. Tahle válka totiž má, co ukázat. Sever nemohl být v tomhle ohledu atraktivnější. Film je totiž natočen naprosto precizně. Veškeré záběry jsou nádherně svítivé a všecko to má jasnou tvář. Moc pěkně se na to koukalo, jen jsem si občas řikal, proč ten Max Manus nebyl větší magor, pak by to mělo větší šťávu. Nebo on by možná měl, ale tvůrci sami záměrně ty důležité agresivní chvilky radši dali stranou. No jo, národní hrdina. Pff ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Max Manus mi v lecčem připomíná Oranžského vojáka a řekl bych, že se jím Norové inspirovali. A je mu podobný i kvalitou, jen má lepší kameru, střih (dáno dobou vzniku) a také kratší délku (což ho pro mnoho diváků dělá koukatelnějším). Pro mě osobně je to solidní 4*-ová válečná podívaná, které k plnému počtu schází více silnějších momentů a naopak navíc je tu (téměř) hollywoodský konec. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Skupina okolo Maxe Manuse je označována jako Gang Oslo - v originále Oslogjengen. Skupina byla později Brity označena jako nejlepší evropská sabotážní skupina. (Adrai)
  • Slavnostní premiéry se zůčastnil i norský král Harald V. (morgos)
  • Poté, co Max Manus (Aksel Hennie) utekl gestapu z nemocnice v Ullevilu, nedostal se do Anglie přímo přes Švédsko. Ve skutečnosti tato jeho cesta trvala 7 měsíců a vedla přes Švédsko, SSSR a Afriku, odkud se lodí dostal do Kanady a odtud se s vojenským konvojem dostal do Anglie. (Adrai)

Reklama

Reklama