Reklama

Reklama

Kurt Cobain - About a Son

  • USA Kurt Cobain About a Son

Obsahy(1)

Rok před tím, než spáchal sebevraždu, natočil frontman proslulé grungeové skupiny Nirvana rozsáhlou sérii rozhovorů dotýkající se všech stránek jeho života, od odcizeného dětství na ponurém průmyslovém Severozápadě USA až po nenadálý průlom a fenomenální úspěch Nirvany a kontroverzní manželství s Courtney Love. Nesmírně ostýchavý Cobain, neschopný vyrovnat se s tíhou slávy v rozhovorech působí jako osamělý a do sebe stáhnutý člověk hluboce poznamenaný nešťastným dětstvím. Režisér A. J. Schnack se rozhodl nepoužít záběry Kurta Cobaina a namísto toho jej nechat promluvit za sebe; obrazové pozadí této zpovědi tvoří neutěšená dřevařská města a průmyslové krajiny, jež se podílely na formování této výrazné osobnosti. (Siriuss)

(více)

Recenze (57)

trojúhelník 

všechny recenze uživatele

Nafouknutá bublina, která se v podstatě nedá ani považovat za film. Nicméně uznávám, že přehnaná hodnocení jeho fanoušků jsou asi na místě. Já ho rozhodně taky respektuju v nejvyšší možné míře (jinak bych si to DVD nekupoval), ale snaha producentů vydělat na takovémhle načančaném nic je mi značně nesympatická a jsem si skoro jist, že Kurtovi by byla jakbysmet. ()

predatorjf 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Kurta doporučuji. Snad bych jen vytknul, že je vyprávění tak trochu nepřehledné a divák neví v jaké části jeho života se vlastně nachází. Ale to se snad ztratí, pokud se podíváte podruhé, nebo potřetí... Velice se mi líbí odmlky za jednotlivými částmi vyprávění, kdy si může divák promyslet, co vlastně Cobain řekl a něják si to v hlavě srovnat. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Rád bych řekl, že to byl film, který mě držel celou dobu. Ale nestalo se. Celkově vzato to byl film, který mi přinesl víc než dost o životě pana Kurta Cobaina. Člověk by ani nevěřil, že se něco takového může stát. Zvláště někomu jako byl frontman nejúspěšnější kapely 90. let, ale přesto je to tak. Život Kurta Cobaina stejně bude celkově vzato jedním velkým otazníkem, ať se o tom natočí cokoliv. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se těšila, až to konečně vyjde na dývku a s výsledkem jsem naprosto spokojená. Nejspíš to bude tím, že Nirvana je moje nejoblíbenější kapela a tenhle příběh znám skoro nazpaměť z knížek o Nirvaně, který jsem přečetla. Ale tahle osobní zpověď mě přesto dokázala oslovit. Z autentického rozhovoru všechno vyzní úplně jinak, než když to o Kurtovi napíše někdo jiný. A záběry míst z Kurtova dospívání a koncertování byly skvělou volbou a ještě víc ve mně podnítili touhu navštívit slavný Seattle i zapadákov Aberdeen. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, co napsat. Tenhle film je vlastně hodinu a půl dlouhou nahrávkou Kurtovy, jestli to tak mohu říct, zpovědi. Od jeho dětství, přes jeho dospívání až po dospělost. Jeho životní názory, pohled na svět,… Neuvěřitelně silná a autentická zpověď člověka, který viděl svět jinak než lidi kolem něj. I po dvaceti letech Kurtova smrt stále bolí. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama