Reklama

Reklama

Kurt Cobain - About a Son

  • USA Kurt Cobain About a Son

Obsahy(1)

Rok před tím, než spáchal sebevraždu, natočil frontman proslulé grungeové skupiny Nirvana rozsáhlou sérii rozhovorů dotýkající se všech stránek jeho života, od odcizeného dětství na ponurém průmyslovém Severozápadě USA až po nenadálý průlom a fenomenální úspěch Nirvany a kontroverzní manželství s Courtney Love. Nesmírně ostýchavý Cobain, neschopný vyrovnat se s tíhou slávy v rozhovorech působí jako osamělý a do sebe stáhnutý člověk hluboce poznamenaný nešťastným dětstvím. Režisér A. J. Schnack se rozhodl nepoužít záběry Kurta Cobaina a namísto toho jej nechat promluvit za sebe; obrazové pozadí této zpovědi tvoří neutěšená dřevařská města a průmyslové krajiny, jež se podílely na formování této výrazné osobnosti. (Siriuss)

(více)

Diskuze

melkornsvk

melkornsvk (hodnocení, recenze)

Veľmi dobré dielo.... neberiem to ako film.. skôr ako pohľad do duše veľmi zaujímavého človeka, ktorý hádam nikdy nebol úprimnejší ako v tomto filme... Mám rad Kurta Cobaina... milujem NIRVANU a všetko s tým spojené a tento film ukazuje Kurta ako ľudskú bytosť s vlastným pohľadom na svet. Žiadne hviezdne maniere, žiaden nadhľad nad celým svetom, len spoveď človeka, ktorý mal všetko a zároveň nič. Hodina a pol osobnej spovede. Ako žil, prečo tak činil a čo všetko ho doviedlo k tomu, aby svet obohatil o výborného umelca, ale hlavne človeka. Režisér volil správne. Náhľad na miesta kde Kurt žil a tvoril je ešte osobnejší ako jeho fotografie alebo hudba, ktoré sa vo filme skoro nevyskytujú. Ozaj dobré. Pre všetkých ľudí, ktorým čosi hovorí NIRVANA a samotný Kurt alebo ľudí, ktorí radi počúvajú iných!

Fifa51

Fifa51 (hodnocení, recenze)

jako "film" nebo jak tomu rikat...to stoji za hovno...Kurt je Kurt, obsah jeho monologu nema cenu nejak vic komentovat...ale kycovity zabery lidi, ktery se tvarej hodne cool, protoze jsou v dokumentu o Nirvane jsou primo odporny a jsem si pevne jistej, ze by se z toho Kurt poblil....radsi bych si to poslechl na magnetofonovy pasce

Reklama

Reklama