Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

July 

všechny recenze uživatele

Pěkná oddechovka, ale nic vyloženě skvělého od Moonlight nečekejte. Na můj vkus je to chvílemi až moc slaďák (přeromantizovaný vztah hlavních hrdinů, skoro žádné vtipné špičkování a fungující chemie mezi postavami jako třeba v Castlovi) a detektivní zápletky nejsou převážně nic světoborného (což sice nebývají ani ve zmíněném Castlovi, ale ten boduje vtipem a invencí), ale po kritice přijde i pochvala - místy seriál vtipný i originální je a zábavný ve smyslu příjemného ukrácení dlouhé chvíle, když je člověk unavený a nechce se mu dělat něco produktivního, je stále. A natočený je moc pěkně. Několik okamžiků se mi opravdu hrozně líbilo (Bethino odhalení Mickovy upírské identity, možnost polidštění, Mick jako celebrita, scéna v poušti...), některé postavy se vyvíjely a seriál rozhodně měl potenciál na dvě série (byť takové tři už by byly asi maximum, co by snesl). Nový státní návladní se podařil a po závěru jsem litovala, že započatá zápletka neměla šanci na rozvinutí. Lepší 3* nebo slabší 4*. ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Srdcovka, jejímž jediným větším problémem je fakt, že má bohužel jen jednu sérii, kterou jsem ale nadšeně zhlédnul v podstatě během dvou dnů. Mrzí mě to, protože s větším počtem dílů by se seriál mohl ubírat zajímavým směrem. Věřím, že ten potenciál tam byl. Zápletky jednotlivých případů rozhodně ale nebudou tím, co by tu diváka táhlo k dalšímu sledování. Nebýt toho, že pachatelem je vždy nějaký upír, jednalo by se o naprosto standardní a ničím výjimečné případy, které vídáme na televizních obrazovkách dnes a denně. Přesto si myslím, že nijak neuráží divákovu inteligenci. Vracet se k seriálu budete hlavně díky hlavnímu hrdinovi v podání Alexe O'Loughlina, který na svém charismatu naprosto bez problému utáhne celý seriál. Budete se těšit na každý další díl strávený v jeho společnosti. Celý seriál se nese v duchu noirových detektivek, a tak je i on hrdinou noirovým. Je rozervaný, cynický, často i zoufalý a přesto nebo právě díky tomu mu budete vždy fandit. No a když na to přijde, tak se vždy zachová správně... A je to upír. Nechybí mu ani osudová žena nebo femme fatale, chcete-li. Chemie mezi nimi dvěma funguje a jejich slovní přestřelky jsou zábavné a neomrzí. Pokud tedy hledáte příjemný detektivní seriál, u kterého si budete moct odpočinout a nechcete úplně vypínat mozek, tak jste ho právě našli. ()

Reklama

Plangi 

všechny recenze uživatele

Jak já ty kriminálky na x způsobů a x měst nemusím, tak musím přiznat, že ve spojení s upírsko-romantickou linkou mě to hned od prvního dílu chytlo, postupně díl po díle odzbrojovalo a po dokoukání si zajistilo místo v seriálových horních deseti a hlavně trůn na poli těch upírských. Zákonitosti upířího světa jsou patřičně upraveny, aby vyhovovaly potřebám seriálu (sluneční světlo pouze vysiluje, upír spí v mrazáku, kolík do srdce pouze paralyzuje, apod.), pro mě asi nejstravitelnější obraz upírů 21. století ze všech těch novějších pokusů o refresh. Krom skvělých scénářů každé epizody jsou hlavními esy Moonlightu neotřelé mono/dialogy se spoustou jemného černého humoru a chytře napsané postavy, z nichž snad žádná nevzbouzí ani náznak antipatií. Naopak, hlavní dvojice je absolutně bezchybná. On, soukromé očko, upír, který nesnáší to čím je…Mick St. John je chodící charisma a opravdový charakter, vedle kterého všichni ti Edwardové (TS), Billové (TB) a jim podobní vypadají jako břídilové. Ona, bulvární reportérka, člověk…Beth je zpočátku zmatená z pravdy o Mickovi, ale později se oba doplňují ve svých profesích a jiskření na sebe nenechá dlouho čekat. Nezbývá než si ťukat na čelo nad logikou studií, protože ten konec zvonec po 16. epizodě byla takřka podpásovka. 91% ()

carly 

všechny recenze uživatele

začala som to pozerať kvôli Jasonovi Dohringovi a pilotný diel by som označila za priemerný. lenže tento seriál sa diel od dielu zlepšuje. charaktery sú zaujímavé a hlavne Mick je neuveriteľne sympatická postava. Beth je ako Lois Lane až na to, že ona sa pravdu o svojom Supermanovi dozvie podstatne skôr. a potom je tu Josef. ktorý by si jednoznbačne zaslúžil viac priestoru. a už som spomenula to skvelé herecké obsadenie? ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Napínavé, strašidelné × obyčejné. Ničím nevynikající seriál. V porovnání s True Blood pohořel. Asi mi i vadilo to, že na sebe děje jednotlivých dílů nenavazovaly, kromě dění kolem hlavních postav. Možná je to tím, že jsem viděla jen pár dílů ale nějak mě to nenadchlo natolik, abych pokračovala ve sledování. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Původně se měl děj odehrávat v New Yorku. (Barrymore)
  • Poručíka Carla Davise měl původně hrát James Black. (Barrymore)
  • Když nastala pauza během stávky scénáristů začátkem roku 2008, Sophia Myles (Beth Turner) si ostříhala vlasy k bradě. Když opět začlo natáčení, musela nosit paruku. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama